Ministerstvo necháva rozhodnutie o piatkovom voľne v školách na riaditeľov

❚❚

Bratislava 6. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Facebook/Ministerstvo vnútra SR)

 

Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR necháva rozhodnutie o piatkovom voľne v školách pre bombové hrozby na riaditeľov. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie a marketingu. Opakovane odporúča preštudovať si novú stránku Krízové udalosti na školách. Slúži pre riaditeľov, pedagogických a odborných zamestnancov.

Drucker Eštok
Na snímke spoločný brífing ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáša Druckera (vľavo) a ministra vntra Matúša Šutaja Eštoka

“Čo sa týka voľna v piatok, vedenie škôl najlepšie pozná situáciu priamo v školách, rezort školstva dôveruje schopnosti riaditeľov posúdiť všetky okolnosti a prijať rozhodnutie,” poznamenalo MŠVVaM.

.

Ako pripomenulo, na stránke Krízové udalosti na školách sú dostupné návody pre riaditeľov na prípravu dokumentácie na zvládanie krízových udalostí vrátane plánu evakuácie a krízového intervenčného plánu.

“Riaditelia a zamestnanci škôl tam tiež nájdu konkrétne odporúčania, čo robiť v rôznych krízových udalostiach, ako napríklad vyhrážky emailom, ale aj postupy počas evakuácie, živelnej pohromy alebo kybernetického útoku,” doplnilo.

.

Stránka podľa ministerstva obsahuje usmernenia, ako poskytnúť deťom a žiakom prvú psychosociálnu pomoc po krízových udalostiach a neskôr, ako zaistiť krízovú intervenciu. Podotklo, že ide o jedno z podporných opatrení, ako zabezpečiť odbornú starostlivosť na zmiernenie negatívnych dosahov krízovej udalosti. Súčasťou stránky je podľa neho aj súbor kontaktov a materiálov na využitie počas prípravy a riešenia krízových udalostí.

V reakcii na školských odborárov uviedlo, že súhlasí s ich postojom a poskytuje plnú súčinnosť bezpečnostným zložkám pri vyšetrovaní činu. Zástupcovia Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku žiadali, aby bola čo najskôr zabezpečená bezpečnosť na všetkých školách. Bombové hrozby na školách podľa nich vážne ohrozujú pokoj a narúšajú pracovné podmienky a výchovno-vzdelávací proces.

 

Prečítajte si tiež

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:26

Z väznice v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie ušlo 281 väzňov vrátane odsúdených členov islamistických milícií Boko Haram.

07:26

Historický seriál Šógun a komediálny seriál Hacks sa stali v nedeľu večer v Los Angeles víťazmi 76. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy.

Los Angeles EMMY televízne ceny
Na snímke Justin Marks (uprostred vľavo), herec Hirojuki Sanada (uprostred vpravo) a tím pózujú s cenou za Najlepší dramatický seriál (Šógun) počas 76. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy v americkom Los Angeles 16. septembra 2024
07:24

Severokórejský parlament, Najvyššie ľudové zhromaždenie, sa 7. októbra zíde v Pchjongjangu zasadnutí, na ktorom bude rokovať o záležitostiach súvisiacich s novelizáciou ústavy.

07:24

Nemecko od pondelňajšej polnoci rozšírilo hraničné kontroly aj na svoje západné hranice. Spolková polícia potvrdila, že kontroly už prebiehajú v Dolnom Sasku a Severnom Porýní-Vestfálsku na hraniciach s Belgickom a Holandskom, v priebehu dňa sa tak stane aj na hraniciach s Luxemburskom a Dánskom.

07:23

Čínske veľkomesto Šanghaj zasiahol v pondelok ráno tajfún prvej kategórie Bebinca. Ide o najsilnejší tropický cyklón, ktorý priamo zasiahol toto finančné centrum od tajfúnu Gloria v roku 1949.

07:22

V prvej polovici 80. rokov bola na výslní československej hudobnej scény dvojica mladých interpretov Stanislav Hložek a Petr Kotvald. Oni boli aj majiteľmi najväčšieho československého hitu Holky z naší školky. Starší z dvojice Stanislav Hložek bude mať v pondelok 16. septembra 70 rokov.

Včera 20:26

Na väčšine Slovenska sa aj v pondelok (16. 9.) očakáva intenzívny dážď. Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy prvého až tretieho stupňa. Platia predbežne do pondelka 18.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

Včera 16:29

Ulice a domy v niektorých častiach rakúskej metropoly Viedeň zostali po niekoľkých dňoch nepretržitého silného dažďa zaplavené vodou, informuje v nedeľu TASR podľa agentúr DPA a APA.

Chodníky i cyklotrasy boli zaplavené a pod vodou sa ocitli aj terasy reštaurácií na brehu rieky.

Včera 16:28

V juhozápadnom Poľsku sa v dôsledku intenzívnych dažďov preliala už druhá priehrada a voda sa voľne valí mestom Stronie Śląskie. V nedeľu to uviedli poľské orgány. Juhozápadná časť Poľska aktuálne patrí k najviac zasiahnutým oblastiam. TASR informuje podľa agentúry DPA a denníka Gazeta Wyborcza.

Včera 14:57

Od začiatku povodní v Českej republike evakuovali viac ako 10.500 ľudí. V nedeľu to uviedol generálny riaditeľ českého Hasičského záchranného zboru Vladimír Vlček. V televíznej diskusii Otázky Václava Moravce taktiež ozrejmil, že niekoľko stoviek ľudí už museli zachraňovať. TASR informuje podľa agentúry ČTK a televízie ČT24.

Záplavy v Česku
Na snímke hasiči pomáhajú ľuďom počas evakuácie v zaplavenom kúpeľnom meste Jeseník na severovýchode Českej republiky
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali