Milan Uhrík sa vyjadril k medializovaným obvineniam

Milan Uhrík sa vyjadril k medializovaným obvineniam

Bratislava 2. apríla 2024 (HSP/Foto:screenshot Facebook)

 

Dnes dohrmela na Slovensko správa, že vraj Uhrík a ďalší vlasteneckí europoslanci z nemeckej AfD, Francúzska, atď. sú vraj podporovaní Ruskom. A viete prečo? Lebo novinári, ktorí sú údajne proruskí, zverejnili s nami rozhovor na youtubovom kanáli… Proste vážna vec, reaguje na obvinenia europoslanec Milan Uhrík (Republika). Jeho vyjadrenie prinášame v plnom znení 

Milan Uhrík (Republika)
Na snímke Milan Uhrík (Republika)

“Samozrejme, tieto obvinenia prišli bez akýkoľvek zverejnených dôkazov. Česká kontrarozviedka ovládaná progresívnou vládou Fialu to vyhlásila s opretím sa vraj o nejaké podklady od ukrajinských tajných služieb.

Reklama

Tak či onak, sú to absolútne nezmysly, a rozhodne nie sme pod žiadnym ruským vplyvom, a ani nám Putin nenosí na žiguláku ruble v taške. Ono viete, na to, aby sme pochopili, že mier je lepší ako vojna nás nemusí nikto platiť. Je to vecou zdravého rozumu. Skôr sa pýtam, že kto platí tých, ktorí chcú a propagujú vojnu? A nie sme v týchto otázkach sami. Rovnakú otázku si kladie aj môj dobrý známy, nemecký poslanec Petr Bystroň, ktorý kandiduje do europarlamentu za AfD:

Viete, zdá sa mi morbídne smiešne, že o „zradcoch” tu teraz vykrikuje Matovič, ktorý s Hegerom úplne vybrakovali slovenskú armádu. Alebo europoslanec Pollák, ktorý v Europarlamente predkladal protislovenské uznesenie, kde označil Slovensko za krajinu s „históriou kriminálnych zločinov”.

Reklama

Najviac ma však baví Naď. Pán Naď, ak je zverejnenie môjho rozhovoru pre údajne proruský youtubový kanál znakom toho, že som „kôň Ruska v Európe”, tak čo ste potom Vy, keď Váš GLOBSEC bol platený priamo z federálneho rozpočtu USA? Veď vy musíte byť priamo americký trubadúr!

Kvôli jednému youtubovému kanálu trepete o ruskej sieti, pritom na Slovensku máme médiá priamo vlastnené Američanmi, či tzv. „investigatívnych novinárov” financovaných priamo z amerického štátneho rozpočtu.

Ja viem, že toto sa vám progresívcom páči. Vypínať každého, kto čo i len naznačí, že vojna by mala skončiť. Lebo vy chcete vojnu! A progresívna česká vláda robí teraz vlastne to, čo robila Naďova a Hegerova vláda, keď bez zverejnenia akýchkoľvek dôkazov vypínala tzv. „proruské médiá” na Slovensku. 

Lenže vidíte, dnes sú tie alternatívne médiá čítanejšie ako ten váš celý prehnitý mainstream. Pravda si cestu nájde! A pevne verím, že si ju nájde aj v eurovoľbách, že ľudia budú voliť strany, ktoré hlásajú mier, a nie militantných jastrabov, ktorí chcú ešte väčšiu vojnu. Lebo zmena musí prísť!”

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:21

Dánska ľudová strana (DF) sa pripojí do novovznikajúcej frakcie v Európskom parlamente (EP) Patrioti pre Európu, ktorú zakladá český expremiér Andrej Babiš a maďarský premiér Viktor Orbán. V sobotu to oznámil na sociálnej sieti X europoslanec a člen DF Anders Vistisen. Aliancia tak má v súčasnosti dostatok národných delegácií na vytvorenie politickej skupiny v EP, píše TASR.

19:20

Japonsko a Kambodža budú spolupracovať na odstraňovaní nášľapných mín z územia Ukrajiny a ďalších vojnou zasiahnutých krajín. V kambodžskej metropole Phnom Penh to v sobotu uviedla japonská ministerka zahraničných vecí Joko Kamikawová, informuje agentúra AFP.

19:15

Pri dopravnej nehode nákladného auta s minibusom zahynulo v sobotu na severozápade Ukrajiny najmenej 14 ľudí, uviedol na sociálnej sieti Telegram tamojší minister vnútra Ihor Klymenko.

K incidentu došlo podľa úradov pri obci Verkhiv v Rivnenskej oblasti na severozápade krajiny. Medzi obeťami je aj šesťročné dieťa, píše agentúra Reuters.

nehoda autobus - cisterna
Na snímke havarovaný minibus po zrážke s cisternovým vozidlom v regióne Rivne na Ukrajine
18:35

Slovenská kajakárka Karolína Abrahámová obsadila na MSJ vo vodnom slalome siedme miesto v K1. Pätnásťročná pretekárka mala bezchybnú jazdu a za víťazkou Klárou Mrázkovou z Česka zaostala o 8,26 sekundy.

17:52

Českí policajti zasahovali v sobotu dopoludnia v pražskej štvrti Řepy, kde bola nahlásená streľba. Podľa prvotných informácií išlo zrejme o streľbu z pištole na stlačený plyn, informuje TASR podľa spravodajského portálu Novinky.cz.

Policajti po príchode zistili, že boli poškodené hodiny na stĺpe verejného osvetlenia, uviedol policajný hovorca Jan Daněk.

17:20

Početné poranenia utrel poľský turista, ktorý v sobotu popoludní spadol v masíve Gerlachovského štítu. Na pomoc mu prišli horskí aj leteckí záchranári. Informuje o tom Horská záchranná služba na svojej webovej stránke.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena fotografuje dúhu telefónom na parkovisku pred obchodným domom Smith\'s na Štvrtej ulici v Albuquerque v štáte New York

Autor: TASR/AP-Chancey Bush/The Albuquerque Journal via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali