Mike Johnson vyhlásil, že už nechce financovať Ukrajinu

❚❚

Washington 11. októbra 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-J. Scott Applewhite)

 

Predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson vyhlásil, že už nechce financovať Ukrajinu

Mike Johnson
Na snímke predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson

Uviedol to v komentári pre publikáciu Punchbowl News.

.

„Nemám chuť pokračovať vo financovaní Ukrajiny a dúfam, že to nebude potrebné. Ak prezident Trump zvíťazí, verím, že tento konflikt skutočne ukončí. Naozaj tomu verím. Myslím si, že zavolá Putinovi a povie mu, že už toho bolo dosť,“ povedal Johnson.

„Myslím si, že všetci na svete sú z toho unavení a chcú to vyriešiť… Ale myslím si, že ak sa prezidentkou stane Kamala Harrisová, nemyslím si, že sa to skončí a je to zúfalý a nebezpečný scenár,“ povedal rečník.

.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:09

Prioritou militantného hnutia Hizballáh je v súčasnosti porážka izraelskej armády, no skupina zároveň zostáva otvorená úsiliu o zastavenie “agresie”, uviedol v piatok vedúci predstaviteľ mediálnej kancelárie hnutia Muhammad Afíf.

20:08

V Poľsku pokračujú spory medzi vládou pod vedením premiéra Donalda Tuska a prezidentom Andrzejom Dudom. Poľská vláda v piatok vyzvala Dudu, aby prestal blokovať výmenu viacerých veľvyslancov, ktorých navrhuje ministerstvo zahraničných vecí.

19:48

V piatkovej predohrávke 7. kola Niké Handball extraligy zdolali hádzanári MŠK Považská Bystrica doma HC Sporta Hlohovec 34:23.

19:41

Medzi hlavné priority Poľska počas jeho nadchádzajúceho predsedníctva v Rade Európskej únie patrí väčšia prítomnosť EÚ v Spojených štátoch a naopak, vyhlásil v piatok poľský prezident Andrzej Duda po zasadnutí skupiny Arraiolos v Krakove.

19:25

Predstavitelia Ministerstva cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR sa stretli so zástupcami krajských a oblastných organizácií cestovného ruchu, pričom cieľom stretnutia bolo predstaviť nové nástroje na podporu cestovného ruchu v oblasti destinačného manažmentu. Zástupcovia organizácií tak dostali informácie týkajúce sa efektívnej prípravy projektov so zámerom maximálneho využívania alokovaných finančných prostriedkov na podporu cestovného ruchu. Informovalo o tom v piatok MCRŠ.

19:18

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v piatok dôrazne odsúdilo plány Tokia organizovať spoločné vojenské cvičenia s USA. Konať by sa mali v priebehu októbra a tiež v novembri v teritóriu Japonska neďaleko ruských hraníc.

19:16

Futbalisti OFK Dynamo Malženice zvíťazili v piatkovom zápase 7. kola MONACObet ligy nad ŠK Slovan Bratislava futbal B 2:0. Domáci majú na konte 19 bodov a v tabuľke im patrí priebežná druhá priečka, hostia sú s deviatimi bodmi na 12. mieste.

19:15

Slovenská krasokorčuliarka Olívia Lengyelová obsadila 18. miesto v krátkom programe sólistiek na podujatí juniorskej Grand Prix v čínskom Wu-Si. Za svoj výkon získala známku 42,03 bodu. Pätnásťročná pretekárka sa v sobotu predstaví vo voľnej jazde.

19:14

Do Česka sa po 400 rokoch dočasne vrátil údajný meč známeho husitského vojvodcu Jána Žižku z Trocnova a Kalicha. Za prísnych bezpečnostných opatrení ho dopravili zo Švédska pri príležitosti 600. výročia Žižkovej smrti. V Prahe a tiež na iných miestach ČR sa od piatka konajú spomienkové udalosti.

18:47

V utorok sa v Luxemburgu uskutoční medzivládna konferencia medzi Európskou úniou a Albánskom a otvoria sa prvé prístupové kapitoly pre členstvo krajiny v EÚ, oznámil v piatok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

18:35

Chorvátsky minister financií Marko Primorac sa v piatok stretol s fínskou delegáciou, v rámci ktorej prišlo 11 vedúcich predstaviteľov štátnych spoločností spolu s fínskym veľvyslancom v Chorvátsku. Diskutovali o rozvíjaní vzťahov medzi krajinami, najmä v oblasti hospodárstva.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dvojica jazdcov vedie pár ťažných koní, míňajúc stromy jesenných farieb, pred Billingsovou farmou vo Woodstocku

Autor: TASR/AP-Charles Krupa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali