Michalovce i Dunajská Streda aj po 5. kole stopercentné

❚❚

Bratislava 10. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Hádzanárky Iuventy Michalovce i DAC Dunajská Streda majú na svojom konte i po 5. kole MOL ligy plný počet bodov. Zemplínčanky si poradili doma so Zlínom 34:18, hráčky zo Žitného ostrova zvládli súboj proti Olomoucu 40:28. Slavia Praha v treťom stredajšom stretnutí zvíťazila nad Hodonínom 28:21 a v tabuľke je tretia o dva body za slovenským duom

hádzaná
Ilustračné foto

MŠK Iuventa Michalovce – HC Zlín 34:18 (13:10)

.

Najviac gólov: Dvorščáková 7, Habánková 5/2, Bačenková a Kowaliková po 4 – Polomíková 6/4, Filípková 3, Gabrhelová, Mikulášková a Kříčková po 2. Rozhodovali: M. Cibere a V. Cibere, 7 m hody: 4/2 – 6/4, vylúčené: 6:2, 200 divákov

 

.

HC DAC Dunajská Streda – DHK Zora Olomouc 40:28 (19:13)

Najviac gólov: Rajnohová a Čočajová po 6, Policarpová Santosová 5 – Kubálková 6/2, Machačová 5, Možíšová 4. Rozhodovali: Gönci, Nagy, vylúčené: 4:1, 7 m hody: 1/1 – 2/2, 200 divákov

 

DHC Slavia Praha – HK Hodonín 28:21 (14:10)

Najviac gólov: Vostárková 6/1, Schreibmeierová 6/3, Doležalová a Franková po 4 – Kalinová 8/3, Chrenková 4, Víchová 3/1. Rozhodovali: Kremláček, Procházka, 7 m hody: 9/6 – 5/4, vylúčené: 1:4, 68 divákov

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:36

Juhokórejská vláda vo štvrtok schválila nový návrh zákona o prísnejších trestoch za digitálne sexuálne trestné činy s použitím tzv. deepfake technológií. Na základe zákona bude potrestané aj prechovávanie deepfake pornografie.

09:31

Pri útoku militantov v provincii Chajbar Paštúnchwá na severozápade Pakistanu vo štvrtok prišli o život dvaja policajti a ďalší dvaja sa zranili.

09:22

Európska komisia (EK) vo štvrtok privítala výročnú správu Európskeho dvora audítorov (EDA) o rozpočte EÚ na rok 2023 aj postrehy audítorov týkajúce sa plnenia rozpočtu EÚ.

09:18

Maloobchodné tržby v Nemecku v auguste 2024 vzrástli. A o niečo viac ako v júli. Ukázali to vo štvrtok predbežné údaje spolkového štatistického úradu Destatis.

09:17

Priemyselná produkcia SR v auguste 2024 vzrástla o 0,9 %. Bol to štvrtý mesiac v tomto roku, keď priemysel medziročne zvýšil svoj výkon. Medzimesačne (oproti júlu 2024) po zohľadnení sezónnych vplyvov sa priemyselná produkcia zvýšila o 1,5 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:16

V súčasnosti je vhodné čo najskôr vykonať revíziu vykurovacích telies. Najviac škôd následkom požiaru je každoročne hlásených počas vykurovacej sezóny, pričom poisťovňa po nahlásení udalosti preverí, či bol komín alebo dymovod riadne udržiavaný. Odporúča sa skontrolovať taktiež fotovoltiku a tepelné čerpadlá, uviedla poisťovňa Uniqua.

08:41

Bývalé afganské policajtky žijú v neustálom strachu a sú vystavené hrozbám, odkedy sa v Afganistane dostal znova k moci Taliban, uviedla ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) vo svojej správe zverejnenej vo štvrtok. Policajtky údajne dostávali výhražné telefonáty a islamisti im násilne prehľadávali domy.

08:37

Priemyselná produkcia v Holandsku sa v auguste zotavila z júlového poklesu a vzrástla najviac za osem mesiacov. Ukázali to vo štvrtok údaje Ústredného štatistického úradu.

08:20

Ceny ropy vo štvrtok ráno vzrástli. Podporilo ich zvýšenie dopytu po palivách v americkom štáte Florida pred príchodom hurikánu Milton a obavy z možného prerušenia dodávok na Blízkom východe v dôsledku konfliktu medzi Izraelom a producentom ropy Iránom.

08:15

V strednej časti Francúzska vo štvrtok ďalej pokračuje hľadanie masového hrobu s telami desiatok vojakov ozbrojených síl nacistického Nemecka (Wehrmacht), zastrelených príslušníkmi francúzskeho odboja počas druhej svetovej vojny.

08:00

Kandidát Republikánskej strany vo voľbách prezidenta USA Donald Trump vylúčil druhú televíznu debatu so svojou súperkou, kandidátkou demokratov Kamalou Harrisovou. Týmto odmietnutím Trump reagoval na ponuku televízie Fox News, ktorá koncom októbra chcela usporiadať debatný súboj kandidátov volieb vypísaných na 5. novembra.

Donald Trump
Na snímke republikánsky prezidentský kandidát a bývalý americký prezident Donald Trump
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Islandské poníky moknú a kŕmia sa v počas lejaku v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali