Miami zakončilo základnú časť MLS s novým ligovým rekordom 74 bodov

❚❚

Fort Lauderdale 20. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Lynne Sladky)

Aktualizované 20. októbra 12:25

Americký futbalový klub Inter Miami zakončil základnú časť zámorskej MLS s rekordnými 74 bodmi. Métu dosiahol v nočnom zápase s New England Revolution, v ktorom zvíťazil 6:2 a o bod prekonal zápis toho istého súpera z roku 2021

Inter Miami - Fort Lauderdale
Futbalisti Interu Miami Lionel Messi (vpravo) a Luis Suarez prichádzajú na zápas základnej časti americkej MSL proti New England Revolution

Po 34 kolách hlavnej časti obsadil Inter prvú priečku Východnej konferencie s 22 víťazstvami, ôsmimi remízami a štyrmi prehrami. Nový rekord stanovil aj v úspešnosti výhier (76,5 percent) a stal sa ôsmym tímom v histórii, ktorý v hlavnej časti zámorskej súťaže prehral iba štyrikrát.

.

O polovicu zo 79 presných zásahov klubu sa postarali bývalí spoluhráči z Barcelony Lionel Messi a Luis Suarez, obaja majú na konte 20 gólov. Uruguajský útočník v noci vyrovnal skóre z 0:2 na 2:2, všetku pozornosť však na seba pritiahol Argentínčan, ktorý prišiel na trávnik v 58. minúte a zaznamenal hetrik, pripomenula agentúra AP.

 

.

FIFA pridelila Miami miestenku na MS klubov, Infantino: “Gratulujem”

Americký futbalový klub Inter Miami sa prvýkrát v histórii zúčastní na Majstrovstvách sveta klubov. Miestenku mu pridelila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) po tom, ako v noci zvíťazil v poslednom zápase základnej časti MLS nad New England Revolution 6:2 a v tabuľke dosiahol rekordných 74 bodov.

Turnaj, ktorý si prešiel zmenou formátu a po novom bude mať 32 participantov, sa bude konať práve v USA a Inter bude hostiť otvárací zápas. Miami vlani posilnil hviezdny Argentínčan Lionel Messi a aj jeho zásluhou sa mužstvo prvýkrát v histórii klubu umiestnilo na prvej priečke Východnej konferencie. “Gratulujem k vášmu úžasnému zisku Supporters’ Shield. Ukázali ste, že v Spojených štátoch ste konzistentne najlepší klub. Preto s hrdosťou oznamujem, že ako jeden z najlepších klubov na svete ste zaslúženými účastníkmi nových MS klubov ako hostiteľský klub reprezentujúci USA,” uviedol prezident FIFA Gianni Infantino.

Miesto hostiteľského klubu mal vždy obdržať tím z MLS, ale namiesto celkového víťaza z minulej sezóny sa FIFA rozhodla, že ho dostane najlepší tím hlavnej časti, teda držiteľ trofeje Supporters’ Shield z roku 2024. Okrem Miami sa zo zámorskej súťaže na šampionáte predstavia víťazi Ligy majstrov CONCACAF z roku 2022 Seattle Sounders, v drese ktorých pôsobí slovenský stredopoliar Albert Rusnák. Známych je už 31 z 32 účastníkov turnaja, posledné miesto obsadí víťaz juhoamerického Pohára osloboditeľov. Finále je na programe 30. novembra v Buenos Aires, informovala agentúra Reuters.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:03

Pri úprave spôsobu vyplácania rodičovského dôchodku nedošlo v koalícii k žiadnemu sporu a už vôbec na tejto téme nepadala vláda. Uviedol to v reakcii na nedeľňajšie vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka v diskusnej relácii O 5 minút 12 minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD). Slová šéfa koaličnej strany podľa neho média nesprávne interpretovali.

19:03

Polícia v nedeľu ráno zastrelila muža z Mali, ktorý na vlakovej stanici Porta Nuova v meste Verona na severe Talianska zaútočil na policajta nožom, uvádza spoločné vyhlásenie miestnej prokuratúry a polície.

17:48

Nemecko údajne zvažuje zavedenie zákona na ochranu domácich bánk pred cezhraničným prevzatím.

17:23

Zadržaný sympatizant s teroristickou organizáciou Islamský štát plánujúci útok na izraelské veľvyslanectvo v Berlíne bol Líbyjčan, ktorého žiadosť o azyl bola odmietnutá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pes menom Luna je odetý v kostýme Draculu počas halloweenskej oslavy pre domácich miláčikov v nákupnom centre v meste Valenzuela na Filipínach

Autor: TARS/AP-Aaron Favila

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

Gustáv Murín

Pavel Jacz

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali