Mezei si želal víťazný darček k narodeninám, Nitru položili oslabenia

❚❚

Košice 9. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Najstarší hráč slovenskej hokejovej extraligy Branislav Mezei si želal k utorňajším 44. narodeninám víťazný darček, no napokon odchádzal z Košíc sklamaný. Kapitán “corgoňov” považoval za hlavné príčiny prehry 3:5 premárnený náskok 2:0 i nezvládnuté oslabenia v druhej tretine. S trpkým pocitom sledoval obrat “oceliarov” Tomáš Hrnka, ktorý mal v prvej tretine na hokejke tretí gól hostí, no netrafil odkrytú bránku

Branislav Mezei
Na snímke hokejista Nitry Branislav Mezei

V súboji extraligových majstrov uplynulých dvoch sezón začali lepšie Nitrania, ktorí viedli od 2. minúty gólom Bretta Ritchieho a mladík Tomáš Pobežal v prvej časti upravil na 2:0. Hostia mali v prvej časti hru pod kontrolou, no po prvej prestávke sa karta obrátila. Košičania sa v druhej tretine dostali k trom presilovkám, všetky využili a napokon po nej viedli 4:2. To už bolo pre hostí priveľké sústo. “Začiatok zápasu sme mali dobrý, škoda tej druhej tretiny. V každom oslabení sme dostali gól. Domáci to zahrali výborne. My sme sa neskôr snažili spraviť niečo s výsledkom, no už to nestačilo. Vylúčenia sa v zápase vyskytnú, no musíme ich lepšie brániť. Vedeli sme, ako budú hrať domáci presilovky a aj ich tak zahrali,” konštatoval Hrnka. V závere prvej časti mohol pridať tretí gól hostí, no strelou spomedzi kruhov netrafil odkrytú bránku Jaroslava Janusa. Puk poslal tesne vedľa nej. “Nie, ten puk mi neskĺzol, normálne som ho mal na hokejke. Jednoducho som netrafil prázdnu bránku. Vtedy sme viedli 2:0, no nakoniec sa to otočilo. Netvrdím, že sa tak stalo pre túto situáciu, ale mrzí ma to,” uviedol Hrnka, ktorý je so siedmimi bodmi (3+4) priebežne tretí v produktivite tímu.

.

Mezei si k utorňajším narodeninám želal víťazstvo. “Po prvej tretine to vyzeralo dobre, ale druhú sme pokazili,” priznal. Držiteľ oboch nitrianskych extraligových titulov hrá v materskom klube 11. extraligovú sezónu za sebou. “Vek až tak nevnímam, je to len číslo, no už je vysoké. Hokej ma stále baví,” poznamenal Mezei.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:06

Ocenenie Slovakia Best Managed Companies 2024 pre najlepšie riadené spoločnosti na Slovensku získalo 12 spoločností. Sú medzi nimi nováčikovia aj trojnásobní obhajcovia titulu.

13:04

Európska centrálna banka robí rozhodnutia o nastavení kľúčových úrokových sadzieb zo stretnutia na stretnutie podľa dostupných dát a má pritom voľné ruky. Nedá sa vylúčiť, že už budúci týždeň rozhodne o ich ďalšom znížení, guvernér Národnej banky Slovenska a člen Rady guvernérov ECB Peter Kažimír však o tom nie je úplne presvedčený.

13:03

Pôdohospodárska platobná agentúra začína prijímať žiadosti v schéme štátnej pomoci na podporu živočíšnej výroby v dôsledku agresie Ruska proti Ukrajine. Žiadatelia majú na podanie žiadosti dva týždne a prerozdelia si 15 miliónov eur. Posledné žiadosti agentúra prijíma do 22. októbra do polnoci.

13:02

Vládna koalícia za rok svojho pôsobenia ceny potravín neznížila. Cena rovnakého nákupného košíka potravín je v rovnakom obchodnom reťazci napríklad v porovnaní s Poľskom vyššia o 48 %. Uviedli to v Modre na brífingu opozičného hnutia Slovensko poslanci Július Jakab, Michal Šipoš a Rastislav Krátky.

13:01

V reakcii na rastúce výzvy v oblasti udržateľnosti a energetickej transformácie, ktorým v súčasnosti čelí slovenský priemysel, sa novým strategickým členom Asociácie priemyselných zväzov a dopravy stala Slovenská asociácia udržateľnej energetiky. Nová spolupráca prináša kľúčovú podporu rozvoja obnoviteľných zdrojov energie a urýchli napredovanie SR k ekologicky udržateľnému priemyslu.

13:00

Fínsky prezident Alexander Stubb absolvuje koncom októbra návštevu Číny, kde sa stretne s prezidentom Si Ťin-pchingom a ďalšími vysokopostavenými vládnymi predstaviteľmi. Oznámila fínska vláda.

12:58

Sobotný summit kontaktnej skupiny na podporu Ukrajiny na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku nateraz odložili, uvádza stanica Rádio Sloboda citujúc dva nemenované zdroje z prostredia NATO. Dôvodom je podľa informácií stanice skutočnosť, že americký prezident Joe Biden zrušil svoju cestu do Nemecka pre situáciu okolo hurikánu Milton, blížiacemu sa k pobrežiu amerického štátu Florida.

12:31

Samozvaný nacista Jacob Hersant sa stane prvým človekom, ktorého v Austrálii pošlú do väzenia za vykonanie zakázaného nacistického pozdravu. Výšku trestu v oznámi magistrátny súd v meste Melbourne 23. októbra, maximálne mu hrozí ročný trest odňatia slobody a uloženie pokuty 24.000 austrálskych dolárov (14.700 eur).

12:29

Polícia v západonemeckom meste Dortmund rozohnala propalestínsky protestný tábor po informácii, že ho navštívi švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová. Tamojšie úrady uviedli, že k takémuto kroku pristúpili pre obavy, že Thunbergová by mohla do tábora prilákať omnoho vyšší počet ľudí, než akému bol takýto protest povolený.

12:15

Bývalý americký prezident Donald Trump údajne až sedemkrát telefonoval s ruským prezidentom Vladimirom Putinom po svojom odchode z funkcie šéfa Bieleho domu. Tvrdí to americký novinár Bob Woodward vo svojej najnovšej knihe “War” (Vojna). Trump aj Putin tvrdenia popreli.

12:14

Irán odmieta obvinenia šéfa britskej kontrarozviedky MI5 Kena McCalluma, podľa ktorého MI5 od januára 2022 narušila 20 Iránom podporovaných sprisahaní, ktoré predstavovali potenciálne smrteľné hrozby pre občanov a obyvateľov Spojeného kráľovstva, povedal hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Esmáíl Bagájí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na Veľký čínsky múr v Pekingu

Autor: TASR/AP-Achmad Ibrahim

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

Milan Šupa

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali