Mexičania na turnaji skončili, Ekvádor a Venezuela idú ďalej

Mexičania na turnaji skončili, Ekvádor a Venezuela idú ďalej

Glendale 1. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Matt York)

 

Futbalisti Ekvádoru si v noci na nedeľu zabezpečili postup do štvrťfinále Copa America. Stačila im k tomu remíza 0:0 s Mexikom, ktoré obsadilo v B-skupine 3. miesto a z turnaja vypadlo

Copa America Soccer Mexico Ecuador
Mexický hráč Santiago Gimenez reaguje po skončení futbalového zápasu skupiny B Copa America proti Ekvádoru v Glendale

Ekvádor sa tak môže pokúsiť dostať do svojho prvého semifinále odkedy organizoval podujatie v roku 1993. Vo štvrťfinále sa stretne s obhajcom titulu Argentínou. Víťaz skupiny Venezuela, ktorá zdolala Jamajku 3:0, nastúpi proti Kanade.

Reklama

Ekvádorčania i Mexičania nazbierali štyri body, o postupe napokon rozhodlo lepšie skóre. “Máme veľmi mladý tím. Vieme, že aj keď dosiahneme dobré výsledky, musíme byť sebakritickí a neustále sa zlepšovať,” citovala agentúra AP trénera Ekvádoru Felixa Sancheza.

Jeho kolega Jaime Lozano čelí ostrej kritike, Mexičania totiž strelili v troch zápasoch iba jeden gól. “Vždy, keď nedosiahnete vytýčený cieľ, tak je tu určité nepohodlie a pochybnosti. To je prirodzené bez ohľadu na to, kto je na lavičke,” povedal Lozano. “Rozhodnutie o mojej budúcnosti nie je na mne,” dodal.

Reklama

Venezuelčania potvrdili postup hladkým triumfom 3:0 nad Jamajkou, ich tretí gól v zápase strelil bývalý hráč Dunajskej Stredy a Slovana Bratislava Eric Ramirez.

 

Copa America – B-skupina

  • /Austin/
    Jamajka – Venezuela 0:3 (0:0)
    Góly: 49. Bello, 56. Rondon, 85. Ramirez
  • /Glendale/
    Mexiko – Ekvádor 0:0

Konečná tabuľka:

1. Venezuela 3 3 0 0 6:1 9 *
2. Ekvádor 3 1 1 1 4:3 4 *
—————————-
3. Mexiko 3 1 1 1 1:1 4
4. Jamajka 3 0 0 3 1:7 0
/* -postup do štvrťfinále/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:31

Aktivita v nemeckom sektore služieb pokračovala v júni v raste, tempo rastu sa však v porovnaní s májom spomalilo, a to výraznejšie, než naznačoval predbežný odhad. To sa odrazilo aj na vývoji celého súkromného sektora. Poukázali na to v stredu zverejnené konečné výsledky prieskumu spoločnosti S&P Global.

15:31

Spoločnosť Gi Group Holding, jeden z popredných svetových poskytovateľov personálnych služieb a poradenstva, oznámila svoje výsledky za fiškálny rok 2023.

Tržby dosiahli 3,9 mld. EUR, čo predstavuje medziročný nárast o 6,4 % a rast medzinárodných tržieb o 11,3 %. Zlepšila sa tiež celková ziskovosť, kde hrubý zisk narástol medziročne o 10 % na úroveň 559 mil. EUR a hrubá marža na úroveň 14,2 %.

15:29

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce obstarať desať vodíkových autobusov pre prímestskú autobusovú dopravu na hornej Nitre. Financie na zakúpenie vozidiel žiada z Programu Slovensko, náklady predstavujú 10,4 milióna eur. Zámer samosprávy odobrilo Zastupiteľstvo TSK na svojom rokovaní v pondelok (1. 7.).

15:29

V nedeľu (30. 6.) uplynula predĺžená lehota na prenesenie európskej smernice RED II o obnoviteľných zdrojoch energie (OZE) do slovenskej legislatívy. Slovensko si túto povinnosť opakovane nesplnilo. Hrozí, že príde o finančné prostriedky Európskej únie (EÚ), ktoré doteraz Únia poskytla vo výške približne 286 miliónov eur. Európska komisia môže žalovať Slovenskú republiku pred Súdnym dvorom EÚ, čo môže vyústiť do pokút, informovala v stredu Klimatická koalícia.

15:28

Hovorca vlády Talibanu Zabihulláh Mudžáhid v stredu uviedol, že Afganistan a Spojené štáty počas rozhovorov v Katare pod vedením OSN diskutovali o možnej výmene väzňov. Podľa hovorcu sú v Afganistane zadržiavaní dvaja americkí občania.

15:27

Dovedna 24 mladých ľudí utrpelo v utorok neskoro večer zranenia pred obľúbeným nočným klubom v chorvátskom letovisku Split, keď sa rozbila časť sklenenej fasády pri vchode.

15:27

Mozaiky katolíckeho kňaza a známeho slovinského umelca Marka Rupnika vo svätyni vo francúzskom pútnickom meste Lurdy už večer nebudú osvetlené. Rozhodla o tom príslušná diecéza, ktorú o to požiadala skupina žien zneužitých Rupnikom, uviedla v stredu agentúra AFP.

15:26

Ruská centrálna banka koncom júla pravdepodobne zvýši úrokové sadzby, a to až o 200 bázických bodov. Uviedli to analytici oslovení agentúrou Reuters, podľa ktorých miera inflácie v Rusku ukončí tento rok výrazne nad inflačným cieľom.

15:25

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR považuje tvrdenie, že vysoké sociálne dávky odrádzajú od práce, za mýtus. Dôvodom chudoby je podľa nej nedostatok práce, ako aj kvalifikačná a regionálna disparita. V statuse na sociálnej sieti tak reagovala na návrh ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erika Tomáša (Hlas-SD).

“Na Slovensku sa dlhodobo šíri mýtus o tom, ako vysoké sociálne dávky odrádzajú pracovať. Tento mýtus je nepravdivý a doslova hlúpy, no stále medzi ľuďmi žije, keďže ho dlhodobo živia politici, ktorí namiesto riešení radšej hľadajú, na koho problém hodiť. A na koho je to najjednoduchšie? Na chudobných, ktorí sa nevedia brániť,” uviedla konfederácia.

15:15

Rusko bude reagovať na rozhodnutie Fínska, ktoré na základe obrannej dohody so Spojenými štátmi umožní svojmu spojencovi prístup na svoje vojenské základne, uviedol v stredu zástupca hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí Andrej Nastasin.

15:14

Zatiaľ čo väčšina Ukrajincov verí, že Kyjev vo vojne s ruskými inváznymi silami zvíťazí, obyvatelia európskych krajín sú skeptickejší. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Európskej rady pre zahraničné vzťahy (ECFR) zverejneného v stredu, ktorý sa uskutočnil v máji v 14 krajinách EÚ – Slovensko medzi nimi nie je.

15:12

Nová egyptská vláda na čele s doterajším premiérom Mustafom Madbúlím v stredu zložila prísahu do rúk prezidenta Abdala Fattáha Sísího. V kabinete sú aj staronoví ministri, zmeny okrem iného nastali vo vedení rezortov diplomacie, obrany i financií.

Egypt vláda
Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí (uprostred) pózuje s členmi novej egyptskej vlády, na ktorej čele stojí doterajší premiér Mustafa Madbúlí (štvrtý zľava) v Káhire v stredu 3. júla 2024
15:11

Nový holandský premiér Dick Schoof v stredu prisľúbil, že bude pokračovať vo finančnej, vojenskej a politickej podpore Ukrajiny. Vo svojom prvom príhovore v novej funkcii tiež kritizoval Rusko.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Muž fotí ženu pred rozkvitnutými divokými kvetmi a slnečnicami v Olympijskom lesoparku v Pekingu v Číne

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali