Mesto Bratislava zvolalo pre očakávané nepriaznivé počasie krízový štáb

❚❚

Bratislava 11. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Mesto Bratislava zvolalo pre očakávané nepriaznivé počasie krízový štáb. Cieľom bolo skontrolovať všetky prostriedky a postupy pre čo najlepšie zvládnutie situácie. TASR o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla

bratislava
Ilustračné foto

“Od štvrtka (12. 9.) poobedia do nedele (16. 9.) sú podľa predpovedí meteorológov očakávané extrémne silné dažde a vietor, ktoré majú zasiahnuť aj Bratislavu. S tým je spojená aj možná stúpajúca hladina riek Dunaja a Moravy, prípadne ich vybreženie v niektorých lokalitách v záplavovom území,” vysvetľuje Bubla.

.

Na stúpajúcu hladinu vodných tokov sa mesto podľa jeho slov zodpovedne pripravuje. V kontakte sú so Slovenským vodohospodárskym podnikom, v ktorého kompetencii je inštalácia protipovodňových zábran. Na pomoc pri inštalácii zábran je mesto pripravené vyčleniť aj ich interné kapacity. “Na spoluprácu je pripravená aj Mestská polícia Bratislava, či už pri monitoringu riek alebo pri usmerňovaní dopravy v krízových miestach. Zabezpečené a v pohotovosti máme aj kapacity na odsávanie vody z podchodov, podjazdov a povrchov ciest, zametacie vozidlá a tiež pilčíkov pre potrebu odstraňovania popadaných drevín,” ozrejmil Bubla.

Pripomenul, že počas celého roka mesto pravidelne zabezpečuje čistenie približne 11.000 kanalizačných vpustov v Bratislave, ktoré sú kľúčové na odvedenie vody z komunikácií do kanalizácie. Upozornil však, že pri aktuálnej predpovedi môžu nastať aj lokálne situácie, že budú dočasne zatopené niektoré komunikácie, podjazdy či podchody.

.

“Vzhľadom na očakávaný silný vietor prijali opatrenia aj Mestské lesy v Bratislave, ktoré odporúčajú vyhnúť sa v najbližších dňoch z bezpečnostných dôvodov návšteve lesoparku. Zrušené už z tohto dôvodu boli cyklistické preteky, zavreté budú bufety a rušia sa tiež pobyty v altánkoch a domčekoch na strome. Z rovnakých dôvodov prosíme Bratislavčanov a Bratislavčanky, aby nenavštevovali verejné parky vrátane Sadu Janka Kráľa,” zhrnul Bubla s tým, že mesto bude situáciu aj naďalej monitorovať a o ďalších prípadných opatreniach bude verejnosť včas informovať.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:24

Český kandidát na eurokomisára a súčasný minister priemyslu a obchodu Jozef Síkela bude mať v novej eurokomisii na starosti medzinárodné partnerstvo. Toto portfólio mu v utorok navrhla šéfka EK Ursula von der Leyenová. Premiér ČR Petr Fiala to komentoval slovami, že Česko chcelo silné ekonomické portfólio a to aj dostalo. Napísal to na sieti X krátko po oznámení zloženia EK.

12:19

Prezident Peter Pellegrini vymenoval v utorok do funkcie desať nových sudcov. Vo svojom príhovore zdôraznil, že profil sudcu dotvára nielen jeho odborná spôsobilosť a profesionálne schopnosti, ale aj jeho morálne kvality.

Peter Pellegrini
Prezident SR Peter Pellegrini dnes vymenoval sudcov všeobecných súdov. Na snímke zľava sudca Správneho súdu v Banskej Bystrici Dominik Čipka a prezident SR Peter Pellegrini počas vymenovania v Prezidentskom paláci 17. septembra 2024 v Bratislave
11:13

Uvoľňovanie menovej politiky Európskej centrálnej banky (ECB) bude pokračovať, ale banka by nemala znižovať sadzby príliš rýchlo, keďže pretrvávajú inflačné riziká. Uviedol to guvernér lotyšskej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Martinš Kazaks.

11:13

Európske podzemné zásobníky plynu sú už naplnené na 93,4 %. Vyplýva to z údajov spoločnosti Gas Infrastructure Europe (GIE).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali