Messi vynechá záverečný duel Argentíny v základnej skupine

Messi vynechá záverečný duel Argentíny v základnej skupine

Miami 28. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Nick Wass)

 

Lionel Messi vynechá záverečný zápas Argentíny v základnej A-skupine kontinentálneho šampionátu Copa America proti Peru. Dôvodom sú problémy so svalom na pravej nohe. Obhajcovia titulu majú na konte plný počet bodov a istotu postupu do štvrťfinále

Argentína - Guatemala
Na snímke argentínsky futbalista Lionel Messi

Messi sa sťažoval na bolesti už počas stretnutia proti Čile (1:0). Tridsaťsedemročného útočníka ošetrovali v 24. minúte, no stretnutie napokon dohral.

Reklama

“Trochu ma to trápi, ale dokázal som zápas dohrať. Bolo pre mňa ťažké pohybovať sa, najmä zo strany na stranu. Uvidíme, ako na tom budem zajtra,” citovala Messiho agentúra AP ešte po stretnutí proti Čile.

Argentína si predtým poradila v skupine aj s Kanadou 2:0.

Reklama

“Leo mal v poslednom zápase problém, proti Peru preto nebude hrať. Jeho stav budeme sledovať na dennej báze,” informoval asistent trénera národného tímu Walter Samuel.

Ten bude v najbližšom stretnutí v úlohe hlavného kouča, keďže Lionel Scaloni si odpyká jednozápasový trest. Argentínčania ho dostali za to, že v oboch dueloch v skupine neprišli na ihrisko z kabíny včas pred začiatkom druhého polčasu.

 

Prečítajte si tiež:

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:31

Belgické predsedníctvo v Rade EÚ treba nazvať “predsedníctvom uzatvárania dohôd”. Uviedol to federálny belgický premiér Alexander De Croo pri príležitosti ukončenia polročného šéfovania na čele EÚ a pred odovzdaním predsedníckej štafety Maďarsku.

13:27

Európska komisia (EK) v pondelok obvinila americký koncern Meta Platforms, ktorému patrí Facebook či Instagram, z porušovania nových pravidiel hospodárskej súťaže pre digitálny trh. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

13:27

Občianske združenie (OZ) Slovensko.Digital vytvorilo mobilnú aplikáciu Autogram v mobile, pomocou ktorej je možné vytvárať elektronické podpisy bezplatne, bez čítačky a priamo v mobile. Platí to pre novšie občianske preukazy s NFC rozhraním, ktorých bolo vydaných takmer milión. OZ o tom informovalo na svojej webstránke.

13:26

Belgické predsedníctvo v Rade EÚ treba nazvať “predsedníctvom uzatvárania dohôd”. Uviedol to federálny belgický premiér Alexander De Croo pri príležitosti ukončenia polročného šéfovania na čele EÚ a pred odovzdaním predsedníckej štafety Maďarsku. Informuje o tom spravodajca TASR.

13:25

Bulharský prezident Rumen Radev v pondelok poveril zostavením novej vlády stredopravicovú alianciu tvorenú stranami Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB) a Zväz demokratických síl (SDS), ktorá má v parlamente najviac mandátov. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AP a Reuters.

13:25

Ako “zemetrasenie pre Francúzsko a pre Európu” komentoval grécky denník Ta Néa výsledky prvého kola predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku, ktoré sa skončili triumfom krajne pravicového Národného združenia (RN).

13:11

Ceny domov v Británii pokračovali v júni v raste, tempo rastu však bolo dvojnásobne nižšie, než v máji. Uviedla to v pondelok spoločnosť Nationwide Building Society patriaca k najväčším poskytovateľom hypotekárnych úverov v krajine. Ako dodala, dôvodom sú vyššie úrokové sadzby, ktoré stále ovplyvňujú realitný trh.

13:11

Poplatok za prístup do distribučnej sústavy (G-komponent) je príležitosť na podporu udržateľného rozvoja obnoviteľných zdrojov energie (OZE). Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) by ho mohol využiť ako regulačný nástroj tak, že by zvýhodnil prevádzkovateľov OZE, ktorí využívajú aj technológie uskladňujúce prebytočnú elektrickú energiu. V pondelok na to upozornil Vladimír Miškovský zo spoločnosti Fuergy, ktorá sa zaoberá inštaláciou inteligentných batériových úložísk.

13:00

Po prvom kole francúzskych parlamentných volieb európske akcie odštartovali nový týždeň rastom. Posilnilo sa aj euro a riziková prirážka na francúzske dlhopisy klesla. TASR o tom informuje na základe správ DPA, Bloomberg a CNBC.

13:00

Medzi slovenskými sporiteľmi tento rok opäť posilnila pozícia sporiacich účtov. Podiel domácností s úsporami na týchto účtoch sa zvýšil z minuloročných 44 % na súčasných 47 %. Tento spôsob sporenia preferujú podobnou mierou ženy aj muži a jeho význam rastie s pribúdajúcim vekom. Najviac ho využívajú respondenti vo veku nad 65 rokov. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu finančnej spoločnosti KRUK Česká a Slovenská republika.

12:59

Francúzsky premiér Gabriel Attal pozastavuje kontroverznú reformu poistenia v nezamestnanosti. Podľa denníka Le Monde to oznámili zdroje z Attalovho okolia v nedeľu večer po prvom kole predčasných parlamentných volieb. Táto reforma mala byť pôvodne oficializovaná v pondelok zverejnením príslušného dekrétu v úradnom vestníku, informuje TASR.

12:59

Niekoľko amerických vojenských základní v Európe bolo cez víkend pre obavy z teroristických útokov uvedených do stavu zvýšenej pohotovosti. TASR o tom informuje na základe správ televíznych staníc CNN a ABC News.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali