NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

MEGADIELO URSULY VON DER LEYEN: Gríndylská zelená dohoda Uršuly pozemské plemená na lune pritúli!

MEGADIELO URSULY VON DER LEYEN: Gríndylská zelená dohoda Uršuly pozemské plemená na lune pritúli!

 

 

 

Karikatúra
Karikatúra Andreja Mišaneka

 

Reklama

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

ĎALŠIE KARIKATÚRY

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:00

Ceny ropy uplynulý piatok klesli, za celý týždeň si však pripísali zisk. Vývoj na trhu v závere týždňa poznamenali najmä správy o klesajúcom dopyte po benzíne v USA.

12:59

S rastom popularity kryptoaktív a možnosťami ich využitia na Slovensku aj vo svete silneli snahy o ich väčšiu kontrolu, ktoré vyvrcholili prijatím regulačného rámca The Markets in Crypto-Assets Regulation, tzv. MiCA. Ním EÚ stanovila predpisy, ktorých cieľom je zvýšiť transparentnosť nakladania s kryptoaktívami, pôsobiť proti vzniku ekonomických a spotrebiteľských škôd či podvodov a tiež zjednotiť ich fungovanie naprieč krajinami. Odborníci z advokátskej kancelárie Highgate Law & Tax oceňujú zlepšenie podnikateľského aj klientskeho komfortu, varujú však pred drastickými postihmi pri nerešpektovaní záväzných pravidiel.

12:58

Takmer polovica obyvateľov Slovenska nemyslí pri dovolenkovaní v zahraničí na cestovné poistenie. Prípadne sa spolieha len na Európsky preukaz zdravotného poistenia, ktorý nekryje všetky situácie, ktoré môžu pri cestovaní nastať. Vyplynulo to z interných dát portálu pre porovnávanie cien poistení superpoistenie.sk.

12:58

Pri odmeňovaní na trhu práce zarábajú ženy na Slovensku v priemere o 16,6 % menej ako muži. Menej často pracujú na vyšších manažérskych pozíciách a v sektoroch s vyššími mzdami, ako sú napríklad IT či technické smery. V aktuálnej publikácii Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS) na to poukázal analytik Róbert Chovanculiak.

12:57

Hasičom sa v nedeľu podarilo dostať pod kontrolu lesný požiar, ktorý v noci nekontrolovane vyčíňal na gréckom ostrove Serifos v Egejskom mori. Plamene poškodili domy a miestne úrady evakuovali niekoľko dedín.

12:55

Obyvatelia Francúzska v nedeľu hlasujú v predčasných parlamentných voľbách. Predseda krajne pravicového Národného združenia (RN) Jordan Bardella i bývalá predsedníčka RN Marine Le Penová už svoj hlas odovzdali.

rancúzsko Voľby
Voliči čakajú v rade vo volebnej miestnosti v Štrasburgu počas 1. kola predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku v nedeľu 30. júna 2024
12:54

Dvaja ľudia zomreli a tretí je nezvestný po zosuve pôdy v juhovýchodnom Švajčiarsku, uviedla v nedeľu miestna polícia.

12:53

Kolumbijská vláda v sobotu dosiahla predbežnú dohodu o jednostrannom prímerí a prepustení zadržiavaných osôb so skupinou Segunda Marquetalia, ktorá sa odštiepila od demobilizovaných Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC).

12:52

Jedna osoba prišla o život a ďalších päť utrpelo zranenia v noci na nedeľu pri streľbe na svadobnej hostine v meste Thionville na západe Francúzska.

11:27

Čínsky prezident Si Ťin-pching od 2. do 6. júla navštívi Kazachstan a Tadžikistan, oznámilo v nedeľu ministerstvo zahraničných vecí v Pekingu.

11:26

Vývoz zbraní z Nemecka dosahuje už druhý rok po sebe rekordnú úroveň najmä vďaka pokračovaniu a rastu vojenskej pomoci Ukrajine. Informovalo o tom nemecké ministerstvo hospodárstva.

11:16

Riziko ruského zasahovania do predvolebnej kampane pred parlamentnými voľbami v Spojenom kráľovstve je “veľmi znepokojujúce”. Vyhlásil to podpredseda vlády Oliver Dowden.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anna Imrišková z obce Drahovce kosí počas 1. ročníka podujatia Kosenie trávy pod Zbojníckym hradom

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali