Medvedev: Porážka Západu na Ukrajine je nevyhnutná

❚❚

Moskva 19. augusta 2023 (HSP/Foto:Facebook/Al Jazeera English)

 

Bývalý prezident a aktuálny podpredseda Bezpečnostnej rady Ruska Dmitrij Medvedev zhrnul, iba v akom štádiu je možné ukončiť ruské vojenské snaženie na Ukrajine. Medvedev uvádza:

Dmitrij Medvedev
Na snímke Dmitrij Medvedev

Porážka Západu na Ukrajine je nevyhnutná

.

A nech si ich lídri, ktorí zabudli na vlastných občanov, navzájom vykrikujú, že budú podporovať fragmenty Ukrajiny zbraňami a peniazmi tak dlho, ako to bude potrebné. Budú cvičiť vojakov pre kyjevský mäsokombinát, budú obnovovať trosky umierajúcej ekonomiky banderovského režimu. Budú udržiavať šialené sankcie voči Rusku. Nepomôže to. Prečo nie?

Pre nich je to cudzia vojna, v ktorej umierajú ľudia, ktorí sú pre nich cudzí. A hoci im ich nie je ľúto, Západ nikdy neprekročí hranicu prílišnej škodlivosti pre svoje záujmy. Bez ohľadu na to, ako veľmi bude na svojich summitoch a v OSN nariekať. Cudzia vojna sa skôr či neskôr stane nudnou, nákladnou a nepodstatnou.

.

Pre nás je to však tragédia, ktorá sa týka našich ľudí. Je to existenčný konflikt. Vojna o sebazáchranu. Buď oni, alebo my.

Nejaký čas uplynie. Západné mocnosti sa zmenia, ich elity sa unavia a budú prosiť o rokovania a zmrazenie konfliktu. Akákoľvek protiofenzíva sa vyčerpá. Budú spievať mŕtvym, lízať si rany.

Ale my sa nesmieme zastaviť, kým sa súčasný ukrajinský štát, ktorý je vo svojej podstate teroristický, úplne nerozloží. Musí byť zničený do základov. Alebo skôr tak, aby z neho nezostal ani popol. Aby sa táto ohavnosť už nikdy a za žiadnych okolností nemohla oživiť.

Ak to bude trvať roky alebo dokonca desaťročia, nech sa tak stane. Nemáme na výber: buď zničíme ich nepriateľský politický režim, alebo kolektívny Západ nakoniec zničí Rusko. A v tom prípade zahynie spolu s nami.

To si nikto neželá.

.

Preto len táto cesta – úplná likvidácia štátnej mašinérie nepriateľskej krajiny a absolútne záruky lojality do budúcnosti.

Tie môže dať len kontrola Ruska nad všetkým, čo sa deje a bude diať na územiach bývalého banderovského štátu. A my to dosiahneme.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:04

Pozorovatelia parlamentných volieb v Gruzínsku zaznamenali počas hlasovania mnohé nezrovnalosti. Pozorovatelia z Európskeho parlamentu hovoria v súvislosti s voľbami o poklese úrovne demokracie v krajine.

17:48

Zisk čínskych priemyselných podnikov pokračoval v poklese aj v septembri, tempo poklesu sa však prudko zrýchlilo a dosiahlo najvyššie tempo za tento rok. Poukázali na to v nedeľu zverejnené údaje čínskeho štatistického úradu.

17:45

Maďarský premiér Orbán navštívi Gruzínsko 28. – 29. októbra, uvádzajú gruzínske médiá.

„Dňa 29. októbra sa v budove gruzínskej vládnej administratívy uskutoční oficiálna uvítacia ceremónia premiéra Orbána. Maďarského partnera prijme gruzínsky premiér Irakli Kobachidze,“ uvádza sa vo vyhlásení gruzínskej vlády.

Orbán predtým zablahoželal „Gruzínskemu snu“ k víťazstvu v parlamentných voľbách.

16:24

Obyvatelia Gruzínska dali napriek pokusom o intervenciu jasne najavo, že chcú vlasteneckú vládnucu stranu podporujúcu rodinu. K výsledkom sobotňajších parlamentných volieb v Gruzínsku, ktoré vyhrala vládnuca strana Gruzínsky sen, to v nedeľu na Facebooku napísal maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

16:17

Japonská vládnuca Liberálno-demokratická strana (LDP), ktorú v ostatnom čase sužovali korupčné škandály, prvýkrát od roku 2009 zrejme nezíska parlamentnú väčšinu. Otázne je aj to, či vôbec dokáže vytvoriť väčšinovú koalíciu so svojím doterajším partnerom, stranou Kómeitó.

16:03

15:49

Európska centrálna banka (ECB) by si mala ponechať otvorené všetky možnosti, čo sa týka ďalšieho vývoja úrokových sadzieb. Povedal to tento týždeň vo Washingtone guvernér holandskej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Klaas Knot. Dal tým najavo, že decembrové zníženie sadzieb, s čím trhy do veľkej miery počítajú, nie je hotová vec.

15:48

Do slovenského pracovného trhu sú najviac zapojení päťdesiatnici. Aspoň cent zarobilo v minulom roku vyše 79 % obyvateľov Slovenska narodených v roku 1973. V aktuálnom prehľade ekonomického diania na to poukázal Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

15:47

Turecká armáda “zneškodnila 15 teroristov” pri útoku na pozície kurdských milícii známych ako Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) v severnej Sýrii, uviedlo v nedeľu turecké ministerstvo obrany prostredníctvom sociálnej siete X.

15:46

Dovedna 383 osôb museli v nedeľu dopoludnia evakuovať hasiči z budapeštianskeho hotela z dôvodu požiaru, pri ktorom nedošlo k zraneniam. Oznámilo to maďarské Celoštátne riaditeľstvo civilnej ochrany (OKF) na svojej webstránke katasztrofavedelem.hu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke slony Kimba (v popredí) a Lucky v zoo v americkom meste Colorado Springs v štáte Colorado

Autor: TASR/AP/Cheyenne Mountain Zoo

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali