Medvedev poprial na Západ vymeneným Rusom, aby sa smažili v pekle

❚❚

Moskva 4. augusta 2024 (HSP/Foto:Screenshot Twitter)

 

Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev označil tých ruských občanov, ktorí boli v rámci výmeny väzňov medzi Ruskom a Spojenými štátmi odovzdaní Západu, za zradcov. Oznámil to na svojom kanáli Telegram

Dmitrij Medvedev
Na snímke Dmitrij Medvedev

Týchto Rusov tiež varoval, že sa budú musieť obzerať cez plece. Medvedev zdôraznil, že si stanovili cieľ zničiť vlastnú krajinu.

.

“Nezáleží na tom, či hovoríme o takzvanej nesystémovej opozícii, ktorá mala penu na ústach, vyplazovala jazyk, hnala sa k moci. Alebo o tých, ktorí sa úprimne, chvejúc sa nenávisťou k svojej vlasti, snažili slovom i činom zničiť občiansky mier a ideologické základy spoločnosti. Priznajme si to – sú to zradcovia. A vôbec – nech sa smažia v pekle!”, – povedal podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie.

Zdôraznil, že ruskí občania vydaní na Západ sú hrozbou pre krajinu, “slúžia jej nepriateľom”. Preto ich podľa Medvedeva s radosťou prijali zahraniční lídri, uvedomujúc si, že pomôžu zničiť Rusko.

.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:19

Viacerí belgickí politici pobúrene reagovali na hrozby maďarskej vlády voči EÚ v súvislosti s nelegálnou migráciou z minulého týždňa. Belga pripomenula, že vláda v Budapešti, ktorá je v otázke migrácie pravidelne v konflikte s inštitúciami EÚ, tvrdí, že chce nelegálnym migrantom ponúknuť bezplatný lístok na autobus do Bruselu, hlavného mesta Únie.

15:18

Väčšina obyvateľov Slovenska (83 %) si uvedomuje dôležitosť šetrenia peňazí na dôchodok. Stúpa pritom záujem o zhodnocovanie ušetrených financií prostredníctvom investovania. Vyplýva to z reprezentatívneho výskumu, ktorý pre finančnú spoločnosť Simplea zrealizoval MindBridge Consulting.

15:18

Nemecký minister financií Christian Lindner podporuje väčšinu návrhov, ktoré vo svojej správe o konkurencieschopnosti Európy predložil bývalý prezident Európskej centrálnej banky (ECB) a taliansky expremiér Mario Draghi. Ale je proti spoločným pôžičkám Európskej únie (EÚ).

15:17

Zákon o poľovníctve, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania (MPK) predložilo v auguste Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, možno pripomienkovať ešte do 11. septembra. Zákon by mal nadobudnúť účinnosť 1. júla 2025.

15:16

Ruské hnutie na ochranu práv voličov Hlas (Golos) v pondelok vo vyhlásení k výsledkom víkendových regionálnych volieb konštatovalo, že sa vyznačovali nízkou konkurenciou, ich devalváciou v médiách, nátlakom na voličov k účasti na hlasovaní, vylúčením pozorovateľov a nízkou mierou ochrany pred podvodmi.

15:15

Rusko podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova víta vyjadrenia nemeckého kancelára Olafa Scholza, ktorý chce dať dôkladne vyšetriť útok na plynovody Nord Stream z roku 2022. Peskov zároveň obvinil západné štáty, že sa pokúšajú utajiť, čo sa v skutočnosti stalo.

15:15

Pápež František v pondelok vyzval na prijatie opatrení proti každému druhu zneužívania detí a mladých ľudí. Uviedol to v prejave v rámci návštevy vo Východnom Timore, kam pricestoval z Papuy Novej Guiney.

15:14

Prevádzku najväčšieho švédskeho medzinárodného letiska Arlanda v Štokholme v noci na pondelok ochromili štyri drony v jeho vzdušnom priestore. Oznámila to tamojšia polícia a incident preveruje ako možnú sabotáž.

15:13

Austrálska polícia spustila medzinárodné pátranie po mužovi, ktorý je obvinený z toho, že chrstol horúcu kávu na deväťmesačné dieťa a spôsobil mu vážne popáleniny.

15:11

Letecká základňa Marinovka v ruskej Volgogradskej oblasti utrpela pri ukrajinskom útoku podľa pondelkových informácií britskej tajnej služby ťažké škody. Útok na leteckú základňu, ku ktorému došlo 22. augusta, zničil štyri hangáry a tri hangáry poškodil, píše sa v dennej správe tajnej služby britského ministerstva obrany, zverejnenej na sociálnej sieti X. Útok zničil aj radar, ďalšiu budovu a skladové kapacity v exteriéri. Ako dôkaz uverejnili Briti satelitné fotografie, ktoré porovnávajú stav pred útokom a po ňom. 

14:31

Kremeľ v pondelok nepoprel správu amerických novín Wall Street Journal (WSJ), podľa ktorej Irán dodal Rusku balistické rakety krátkeho doletu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Erik Majercak

Miro Del

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali