Médiá pustili von meno muža, ktorý by sa mal stať generálnym tajomníkom NATO

Médiá pustili von meno muža, ktorý by sa mal stať generálnym tajomníkom NATO

Bratislava 18. júna 2024 (HSP/Foto:AP/Omar Havana)

 

Novým generálnym tajomníkom NATO sa stane Mark Rutte, informujú holandské médiá s odvolaním sa na svoje zdroje

Europe Summit Mark Rutte
Na snímke holandský premiér Mark Rutte

Agentúra Bloomberg medzitým píše, že Mark Rutte nemá podporu iba Maďarska a Rumunska, aby sa stal generálnym tajomníkom.

Reklama

Podľa publikácie sa ostatných 30 krajín aliancie už vyslovilo za kandidatúru holandského premiéra.

Holanďana podporil aj súčasný generálny tajomník Stoltenberg, ktorý uviedol, že Rutteho považuje za “silného kandidáta” na post generálneho tajomníka NATO.

Reklama

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:27

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v stredu oznámilo, že odobralo akreditáciu vedúcej pobočky rakúskeho verejnoprávneho telerozhlasu ORF Carole Schneiderovej a vyzvalo ju, aby opustila krajinu. Tento krok je reakciou na to, že Viedeň odobrala akreditáciu spravodajkyni agentúry TASS Arine Daviďanovej.

17:25

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas svojej stredajšej návštevy vojakov na frontovej línii v Doneckej oblasti kritizoval istých členov vlády za nedostatočné plnenie svojich povinností.

16:53

Rodný dom bývalého východonemeckého komunistického lídra Ericha Honeckera zachvátil požiar a poškodil ho, uviedla v stredu tamojšia polícia.

16:52

Členské štáty Európskej únie v stredu schválili balík sankcií proti Bielorusku. Zamerané sú na to, aby nebolo možné prostredníctvom Bieloruska obchádzať sankcie zavedené voči Rusku.

16:25

Slovenský tenista Lukáš Klein si tento rok nezahrá na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom zápase 2. kvalifikačného kola prehral s Kazachom Timofejom Skatovom 6:7 (8), 6:7 (5).

16:11

Zelená domácnostiam, projekt podporujúci inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie (OZE), bude spustený v júli. Štát bude preplácať približne 50 % hodnoty energetického zdroja, ale pre ľudí s nižšími príjmami pomoc pod názvom Zelená solidarita dosiahne až 90 % oprávnených nákladov. Uviedla to v stredu na tlačovej konferencii ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD). Celková alokácia výzvy bude podľa nej asi 150 miliónov eur.

15:36

Talianska centrálna banka zaznamenala minulý rok potenciálne nezákonné bankové prevody z talianskych účtov do Ruska. Uskutočnili sa prostredníctvom tretích krajín s cieľom obísť západné sankcie, oznámila banka v stredu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Poľovnícky deň v Zemplínskom múzeu v Michalovciach

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Michal Durila

Andrej Sablič

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali