Médiá pritvrdzujú: SMER sú zbabelci, ktorí ohrozujú bezpečnosť Slovenska

❚❚

Bratislava 5. júna 2024 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Redaktori liberálnych médií si opäť neberú servítky: Fico sa stále zotavuje, ale oni využívajú každú jednu minútu, aby útočili. Aktivisti z Denníka N najnovšie tvrdia, že ľudia zo strany SMER klamú, že by doručili mier, a majú „reči zbabelcov, ktorí ohrozujú bezpečnosť Slovenska…“

VoľbyEP24 Smer-SD kandidátka
Na snímke zľava podpredsedníčka strany Smer-SD Monika Beňová, podpredseda strany Smer-SD a poslanec Národnej Rady SR Erik Kaliňák, predseda strany Smer-SD a premiér SR Robert Fico, členka strany Smer-SD Judita Laššáková a podpredseda strany Smer-SD a podpredseda NR SR Ľuboš Blaha

Komu vlastne slúžia tieto liberálne médiá? Keď stále kopú a kopú do zraneného premiéra a jeho straníkov a koaličných partnerov? Kde je tu objektivita? Kde je snaha nepolarizovať?

.

Od polnoci začína moratórium, snažia sa vari na poslednú chvíľu nahnať politické body? A komu? Svojim kamarátom progresívcom?

A prečo?

.

Niekto by mohol tvrdiť, že veď „za to sú platení“ – ja si však myslím, že majú jednoducho totožný svetonázor. Vyjadrené v kocke: sociálna demokracia a vlastenectvo sú „zlo“, vládnuť má ideológia liberalizmu, jediná správna až na veky vekov…

Šéfredaktor Denníka N, Kostolný, hovorí toto: „Rozprávať o mieri neznamená, že mier vedia zabezpečiť (Fico a Orbán – pozn. red.). Rozprávať o mieri nemôže znamenať, že vychádzajú z toho, že to automaticky znamená, že sa Ukrajina vzdá. To nie je mier, to je kapitulácia, poroba. Nemôže to tak fungovať. Ani Smer, ani Viktor Orbán nevedia v žiadnom prípade zabezpečiť mier. Klamú, keď rozprávajú, že oni by mier priniesli. Je to nezmysel. Sú to defetistické reči zbabelcov, ktorí ohrozujú bezpečnosť Maďarska i Slovenska.“

Ako si môže dovoliť označiť predsedu vlády za luhára?

Po správnosti by mal decentný novinár (navyše v pozícii šéfredaktora!) formulovať svoje stanovisko v zmysle, že sa nazdáva, že nie je možné, aby sa Fico alebo Orbán podieľali na zabezpečení spravodlivého mieru pre Ukrajinu; že preháňajú alebo majú príliš veľké ambície. Takej formulácii by sme nemohli nič vytknúť.

Ale znížiť sa k spojeniu „defetistické reči zbabelcov“?

.

Niekedy, keď si ráno čítam tieto ich texty mám dojem, že sa mi to všetko len zdá – takto sa vyjadrovať nás na žurnalistike neučili…

A že Fico s Obránom ohrozujú bezpečnosť svojich krajín? V akom zmysle? Že chcú robiť politiku v súlade s multipolárnym svetom budúcnosti? Že odmietajú uťať styky s krajinami nezávislého východu (alebo globálneho juhu)? (Nezávislého od hegemónie USA)

Očividne sa v dnešných dňoch z brehov nevylieval iba Dunaj – aj novinári strácajú mieru pre dobrý vkus.

Ale pozrime sa, čo píše šéfredaktorka ďalšieho „eurodenníčka“, Beata Balogová (SME): „Európska únia vznikla aj preto, aby nenávistné ideológie neunášali jednotlivé štáty, aby vplyv autokracií neohrozoval demokraciu…“

Vážená pani, opäť si vyberáte len tú časť skutočnosti, ktorá sa vám hodí do kontextu.

.

Európska Únia vznikla v prvom rade ako obchodný kartel. Business first. Regulovanie cien vybraných tovarov bol jej pôvodný cieľ.

Áno, ide o povojnový mierový projekt, avšak jeho pointa spočíva v hospodárskom raste. Aký „únos nenávistných ideológií“? Ktoré sú to, prosím vás? Veď fašizmus skončil v prepadlisku dejín, a komunizmus funguje akurát tak v Číne (aj to v spojení s kapitalizmom).

Alebo máte na mysli azda pravoslávnu cirkev Ruskej federácie? Alebo islamské štáty? Aké ideológie sú vo Vašom vnímaní „nenávistné“?

Tie, ktoré sa odmietajú poddať Veľkému Bratovi spoza Atlantiku?

Pretože sa zdá, že pre našich novinárov je nenávistné všetko, čo odmieta skloniť hlavu pred americkým hegemónom a poslušne mu odovzdať svoju ekonomiku, kultúru, či dokonca jazyk – práve sa objavila správa, že Ukrajina hodlá zaviesť anglický jazyk ako novú normu v krajine. Kto bude chcieť zastávať významnejšie posty, bude musieť na úrovni ovládať angličtinu…

Nová doba – najprv si tam CIA zriadi dvanásť základní (ZDROJ: NY TIMES), potom sa prijmú zákony na obmedzovanie národnostných menšín, a nakoniec sa do verejného priestoru dostane povinná angličtina.

Nová doba – kolonizácia bez vojenského úderu prebieha podľa plánov, na jednotku.

Snažia sa o to aj u nás. Veď viete, ako rozprávajú naši priatelia zamestnaní v korporátoch. Už sme si o mentálnej/psychologickej kolonizácii národov neraz rozprávali. Myslenie a hodnotový systém cudzej kultúry (západu) sa dostáva do hláv našich spoluobčanov ako v práci, tak aj prostredníctvom populárnej kultúry (filmy, seriály, hudba…).

Americké produkty sú „cool“, ich vstrebanie a prijatie za naše vlastné sa deje prakticky samovoľne.

A tak sa pomaly slovenská národná identita mení na obraz zámorského kráľa všetkých demokracií…

.

Balogová priamo apeluje na čitateľov: „Neposielajme do Bruselu tých, ktorí chcú meniť Úniu na obraz Ruska.“

Koho má na mysli? Zaiste Blahu, toho nemôžu títo „novinári“ ani cítiť. Len preto, že má sociálne cítenie, a nepopiera pomoc a zásadný podiel Červenej armády na našom oslobodení za 2. svetovej vojny. To z neho automaticky robí rusofila?

A keby aj, nech rozhodnú občania! Čo ak chcú občania vniesť do bruselských priestorov trochu „moskovského vánku“? Čo je Vás, pani novinárka, do toho? Akým právom vyzývate ľud k rozhodovaniu podľa vašej vôle? Nezdá sa Vám, že útočíte na základný pilier demokracie, teda slobodné voľby?

Ani toto nás na žurnalistike neučili – ale v USA, kde ste študovali Vy, je to zrejme štandard.

Príspevok Balogovej ako celok nemá žiadnu relevantnú hodnotu. Svietia v ňom slová „SMER, SNS, Fico, Danko.“ A vraj takíto ľudia už roky pracujú na rozklade Únie zvnútra. Ako to? Tým, že existujú v jej rámci aj konzervatívne sily, znamená presadzovanie tradičných hodnôt automaticky prácu na rozklade Únie?

.

To je ilogizmus. Ale opäť sme pritom, že v myslení Balogovej a spol. sa vychádza z mylného predpokladu. A tým je vychádzanie z toho, že Únia predstavuje uzavretý hodnotový systém postavený na hodnotách liberalizmu ako ideológie. Veď to aj sami tvrdia.

Balogová však zavádza, keď hovorí o „ochrane menšín“ – tie ochraňujeme aj my! Ona však reálne odkazuje len na tie sexuálne. A kde bola pani šéfredaktorka vtedy, keď sa na Ukrajine spustil útlak proti národnostným menšinám? To už chránime len ľudí s odlišnou sexuálnou orientáciou a „stredné rody“? A pred čím ich vôbec máme chrániť?

Kam sme sa to dostali…?

„Smer nechce, aby Únia mala akékoľvek páky na obhajobu svojich vlastných hodnôt,“ píše ďalej Balogová.

Veľmi správne! Členmi EÚ sme sa stali vtedy, keď sa o povinnom prerozdeľovaní nelegálnych migrantov ešte ani nesnívalo. Prečo by sme odrazu mali pristúpiť na hru úzkeho jadra mocných štátov? Prečo by naša, zo svojej prirodzenosti konzervatívne nastavená vlasť, mala prijímať, ba propagovať LBGTi agendu? Veď to nedáva vôbec žiaden zmysel.

.

No čo je najviac škandalózne: Prečo by mala mať EÚ akékoľvek páky na vymáhanie svojich ideologických preferencií? Vari sú to nejakí výpalníci, že nám podmienia eurofondy poslušnosťou?

Nezdá sa vám to trochu „na hlavu“?

A ešte „frajer na záver“. Je ním Ľudovít Ódor, ktorý sa pochválil intenzívnou predvolebnou kampaňou. Nuž, vzhľadom na to, že voličmi PS sú podľa štatistík hlavne mladí ľudia, je paradoxné, že jeho mítingy sa volali „Ľudova krčma“. Podľa fotiek na nich pretieklo toľko piva, ako možno za mítingoch SMERu za niekoľko volebných období dokopy…

Toto sú tie liberálne vzory pre naše deti?

Snáď všetci vieme, kto bude reprezentovať v Bruseli nemenné, nadčasové hodnoty, a koho, naopak, nevoliť za žiadnych okolností.

 

Prečítajte si tiež:

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali