Médiá pripomínajú šokujúci sľub Harrisovej z minulosti

❚❚

Bratislava 1. augusta 2024 (HSP/ The Daily Wire / Foto:TASR/AP-Susan Walsh)

 

Viceprezidentka Spojených štátov amerických a pravdepodobná kandidátka Demokratov do novembrových prezidentských volieb – Kamala Harrisová, počas svojej prezidentskej kampane v roku 2020 sľúbila, že sa bude usilovať o to, aby sa transrodoví kriminálnici nedostali do väzenia, vyplýva to z archívnych materiálov jej kampane, ktoré preskúmal portál The Daily Wire

Kamala Harrisová
Na snímke americká viceprezidentka Kamala Harrisová

Kamala Harrisová sa v predvolebnej kampani z roku 2020 zaviazala, že ako prezidentka “ochráni“ transrodových zločincov a udrží ich mimo väzenia.

.

Na teraz už neaktívnej webovej stránke kampane Harrisovej sa tvrdí, že „komunita LGBTQ+ je vo väzení vystavená vyššej miere násilia a útokov, a ešte viac je to v prípade transrodových osôb“. Harrisová by podľa kampane ako prezidentka pracovala na “znížení uväznenia LGBTQ+ osôb“.

 

.

Kamalina kampaň

„Kamala chápe, že najlepším spôsobom, ako riešiť tento problém, je hľadať alternatívy k väzeniu- predovšetkým aby sa zabránilo tomu, že transsexuálni jednotlivci vôbec budú musieť byť väznení,“ píše sa na stránke.

„Kamala by sa tiež pričinila o zásadnú reformu našich zákonov o udeľovaní nepodmienečných trestov, aby sa tieto tresty ešte viac znížili,“ pokračuje kampaň.

Harrisová, ktorá je teraz predpokladanou prezidentskou kandidátkou Demokratickej strany, sa dostala pod paľbu kritiky za to, že v roku 2020 ustúpila od viacerých extrémnych postojov, ktoré zaujala.

Jej kampaň teraz tvrdí, že by nezakázala jadrové reaktory, hoci takýto zákaz bol ústredným bodom jej kampane v roku 2020. Harrisová a jej spojenci tiež mylne tvrdili, že nikdy nebola “pohraničnou komisárkou“ Bidenovej administratívy, čo zopakovali viaceré médiá.

Senátor J.D. Vance (R-OH), viceprezident bývalého prezidenta a kandidáta Republikánov Donalda Trumpa, Harrisovú odsúdil za jej sľub, že transrodové osoby nebudú väznené.

.

„Považujem za dosť zvláštne, že Kamala Harrisová sa tak upäla na otázku ‘uväznenia transsexuálov‘, že povedala, že by sme mali hľadať alternatívy k väzeniu pre zločincov, ktorí porušujú zákon,“ povedal J.D. Vance pre The Daily Wire.

„Je mi jedno, akého pohlavia si myslíte, že ste: ak porušíte zákon, mali by ste ísť do väzenia. Je to jednoduché,“ vyjadril sa.

Harrisovej kampaň na žiadosť o komentár nereagovala.

 

Nová trans generácia

Na jej webovej stránke sa tiež uvádzalo, že kandidátka plánuje “vybudovať novú generáciu transrodových lídrov“ a “spolupracovať s transrodovými lídrami a obhajcami na realizácii komplexného programu, ktorého cieľom je nielen riešiť epidémiu násilia, ktorej transrodové osoby čelia, ale aj vytvárať príležitosti a budovať inkluzívnejšiu Ameriku“.

.

Administratíva Biden-Harrisová bežne presadzovala krajne ľavicovú rodovú ideológiu a oslavovala transgenderizmus. Ich administratíva podporovala pokusy o zmenu pohlavia medzi federálnymi byrokratmi, pričom výkonné agentúry vytvárali plány podpory prechodu na iné pohlavie a zakazovali vládnym zamestnancom označovať transrodové osoby biologicky presnými zámenami on/ona.

Administratíva tiež presadzovala radikálnu rodovú teóriu v armáde. Vyšetrovanie denníka Daily Wire odhalilo, že obežník DEI, teda o rozmanitosti, rovnosti a začlenení z Úradu riaditeľa národnej spravodajskej služby, oslavoval jedného zamestnanca, ktorý sa vyjadril, že “nosenie ženských šiat z neho robí lepšieho spravodajského agenta“.

„Trumpova nehumánna imigračná politika dostala tieto komunity, najmä transrodové ženy, do nebezpečných podmienok a dokonca viedla k smrti,“ píše sa na stránke.

„Kamala okamžite prijme výkonné opatrenia na riešenie týchto problémov a zároveň sa bude usilovať o širšiu reformu v Kongrese. Kamala zvýši počet utečencov prijatých do Spojených štátov z rekordne nízkeho počtu za Trumpovej vlády a poskytne utečencom primerané služby vrátane právneho poradenstva,“ uvádza kampaň.

„Nešokuje ma, že niekto ako “pohraničná komisárka“ Kamala Harrisová nedokáže pochopiť základné princípy práva a poriadku,“ povedal J.D. Vance a poznamenal, že Harrisová „umožnila viac ako desiatim miliónom nelegálnych prisťahovalcov prekročiť americké hranice – niektorí z nich sú násilníci, vrahovia a obchodníci s drogami“.

„Je jednoducho príliš slabá a príliš ľavicová na to, aby viedla túto krajinu,“ dodal.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:10

Ceny ropy zaznamenali vo štvrtok rast takmer o dve %, pričom cena Brentu prekročila 75 USD za barel (159 litrov). Náladu na trhoch ovplyvnilo výrazné zníženie úrokových sadzieb zo strany americkej centrálnej banky, čiastočne aj pokles zásob ropy v USA.

Včera 20:09

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok telefonoval s politickými a vojenskými lídrami Libanonu. Vyzval ich na zdržanlivosť po sérii výbuchov pejdžrov a vysielačiek, ktoré používali členovia Hizballáhu. Elyzejský palác zároveň avizoval, že Macron plánuje zatelefonovať aj izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi.

Včera 19:09

Udržateľnosť cestovného ruchu a jeho infraštruktúry na Slovensku má od budúceho roka podporovať nový verejnoprávny fond. Disponovať bude sumou minimálne 20 miliónov eur ročne, ktorú mu poskytne zo svojho rozpočtu Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR. Vyplýva to z návrhu zákona o Fonde na podporu cestovného ruchu, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania.

Včera 19:02

Krajiny strednej Európy vrátane Slovenska, ktoré v posledných dňoch postihli povodne, budú môcť čerpať peniaze na odstraňovanie ich následkov z Fondu solidarity EÚ aj kohézneho fondu. Z kohézneho fondu je na tento účel možné využiť desať miliárd eur. Vo štvrtok to uviedla predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová po stretnutí so šéfmi vlád Poľska, SR, ČR a Rakúska v poľskom meste Vroclav.

Včera 19:01

Jeden z najvplyvnejších amerických odborových zväzov, International Brotherhood of Teamsters (IBT), prvýkrát od roku 1996 odmietol vyjadriť podporu jednému z kandidátov na post prezidenta Spojených štátov.

Včera 19:00

Obnova škôd spôsobených povodňami zaťaží český rozpočet 40 miliardami Kč (1,59 miliardy eur). Povedal to vo štvrtok po prvom rokovaní špeciálne vytvorenej pracovnej skupiny český minister financií Zbyněk Stanjura.

Včera 18:43

Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin vo štvrtok vyhlásil, že ukrajinské údery na ruské územie prostredníctvom Západom dodaných rakiet by viedli k svetovej jadrovej vojne. Reagoval tak na štvrtkové uznesenie Európskeho parlamentu (EP), v ktorom europoslanci vyzvali na zrušenie obmedzení, ktoré Ukrajine bránia používať západné zbraňové systémy proti legitímnym vojenským cieľom v Rusku.

Včera 18:36

V dôsledku augustového útoku nožom v nemeckom Solingene sprísnia bezpečnostné opatrenia na Oktoberfeste. Úrady varovali návštevníkov, aby rátali s dlhšími radmi pred vstupmi, keďže po prvý raz v 189-ročnej histórii bavorského pivného festivalu použijú detektory kovov.

Včera 18:36

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vystúpi s prejavom v Európskom parlamente 9. októbra, aby predstavil priority aktuálneho maďarského predsedníctva v Rade Európskej únie. Pôvodne mal vystúpiť tento týždeň, avšak vzhľadom na povodňovú situáciu zrušil všetky svoje zahraničné cesty.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali