McLaren sa odvolal voči päťsekundovému trestu pre Norrisa z VC USA

❚❚

Mexiko City 26. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Eric Gay)

Aktualizované 26. októbra 9:16

Britský tím F1 McLaren sa odvolal voči trestu pre svojho jazdca Landa Norrisa. Ten dostal päťsekundový trest ešte na minulotýždňovej Veľkej cene USA. McLaren chce dosiahnuť zrušenie penalizácie, ktorá Norrisa odsunula v pretekoch na okruhu v Austine o jednu priečku za priebežného lídra celkového poradia Maxa Verstappena. Práve so sériovým šampiónom zvádza 24-ročný Brit súboj o titul, v ktorom päť pretekov pred záverom sezóny zaostáva o 57 bodov

Max Verstappen Lando Norris
Na snímke jazdec Red Bullu Max Verstappen (vľavo) z Holandska vytláča jazdca McLarenu Landa Norrisa (vpravo) z Veľkej Británie z trate v prvej zákrute počas Veľkej ceny USA na okruhu Circuit of the Americas

Norris dostal penalizáciu za to, že v závere pretekov v Austine predbehol Verstappena mimo trate. Obaja v tom čase bojovali o tretie miesto a trest priniesol pódiové umiestnenie trojnásobnému majstrovi sveta Verstappenovi. Norris tvrdil, že nič zlé neurobil a argumentoval, že za svoju defenzívnu jazdu mal byť potrestaný práve Holanďan. “On urobil to, čo považoval za správne a ja som to urobil tiež. Stále s tým nesúhlasíme ako tím. Som si istý, že o tom budeme diskutovať. Nesúhlasilo s tým aj veľa iných jazdcov,” citovala Norrisa agentúra AP. Stevardi by mali odvolanie McLarenu prerokúvať v piatok prostredníctvom videokonferencie v dejisku VC Mexika.

.

 

Stevardi rozhodli – nič sa meniť nebude

Stevardi prestížneho seriálu F1 v piatok zamietli odvolanie McLarenu voči päťsekundovému trestu pre pilota britskej stajne Landa Norrisa.

.

Stevardi pred záverom pretekov rozhodli, že Norris na vonkajšej strane nemal inú možnosť ako opustiť trať, pretože Verstappen urobil to isté. McLaren argumentoval tým, že Norris bol v skutočnosti brániacim jazdcom a nie predbiehajúcim, ako bolo deklarované vo vyhlásení stevardov. Líder poradia konštruktérov uviedol, že monopost jeho jazdca už bol v brzdnej zóne pred Verstappenom. McLaren však s odvolaním neuspel.

“Budeme naďalej úzko spolupracovať s FIA, aby sme ešte viac pochopili, ako môžu tímy konštruktívne napadnúť rozhodnutia, ktoré vedú k nesprávnej klasifikácii v pretekoch,” uviedol tím so sídlom v britskom Wokingu.

 

Prečítajte si tiež

V USA double Ferrari, víťaz Leclerc: “Mali sme výborné tempo”

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:47

Slovensko patrí medzi najslabšie krajiny v Európskej únii (EÚ) v súvislosti s jeho startupovým potenciálom. V ich počte na milión obyvateľov zaostáva za väčšinou krajín, pričom horšie čísla spomedzi 27 členských štátov vykazuje už len Poľsko a Rumunsko. Informoval o tom program Seed Starter, ktorý vznikol pod hlavičkou Slovenskej sporiteľne.

09:47

V sobotu večer pristane na Letisku Václava Havla v Prahe posledný komerčný let Českých aerolínií (ČSA). Spoločnosť, ktorá pôvodne vznikla ako Československé štátne aerolínie, skončí po 101 rokoch a stane sa len značkou v portfóliu spoločnosti Smartwings, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Let by mal vyraziť z Paríža o 20.15 h s očakávaným pristátím v pražskej Ruzyni o 21.55 h.

ČSA Airbus 119
Na snímke Airbus A319 leteckej spoločnosti ČSA po pristátí na letisku v Piešťanoch
08:04

Traja novinári prišli o život v piatok ráno pri izraelskom útoku v Libanone, oznámili ich kolegovia. Výbor na ochranu novinárov (CPJ) nálety odsúdil. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

08:04

Irán údajne pripravuje odvetu za izraelské sobotňajšie útoky, informuje agentúra DPA odvolávajúca sa na iránske štátne médiá.

Irán po útokoch uzavrel svoj vzdušný priestor napriek tomu, že štátne médiá pôvodne vykreslili izraelské útoky ako neškodné.

08:01

Venezuelská opozičná strana Vôľa ľudu (Voluntad Popular; VP) v piatok oznámila, že jej aktivista Edwin Santos bol zavraždený. Z údajnej vraždy obvinila režim úradujúceho prezidenta Nicolása Madura. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Strana uviedla, že Santosa zavraždili po tom, čo ho v stredu “uniesli” príslušníci štátnych bezpečnostných síl. Aktivistu našli mŕtveho v piatok ráno na zrútenom moste, ktorý bol stredobodom jeho agitácie.

07:25

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor’s (S&P) v piatok potvrdila, že Slovensko si udržalo rating na úrovni A+ so stabilným výhľadom. Jej rating pre Slovenskú republiku zostáva nezmenený a je o dva stupne vyšší ako aktuálny rating agentúry Fitch a o stupeň vyšší ako rating Moody’s. Informovalo o tom Ministerstvo financií (MF) SR, podľa ktorého S&P ocenila najmä prijatý balík konsolidačných opatrení.

07:24

Čínski hackeri sa napojili na systém telekomunikačnej spoločnosti Verizon a zamerali sa na mobily používané republikánskym kandidátom na prezidenta Donaldom Trumpom a uchádzačom o viceprezidentský úrad J. D. Vanceom. Mohli získať informácie o ich komunikácii, uviedli v piatok pre The New York Times (NYT) ľudia oboznámení so záležitosťou, informuje TASR.

Vyšetrovatelia sa v súčasnosti snažia zistiť, aké údaje, ak vôbec nejaké, sa podarilo hackerom získať.

07:12

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že uskutočňuje letecké útoky na vojenské ciele v Iráne. Tento krok označila za odvetu za útoky Iránu a jeho spojencov proti Izraelu. TASR správu prevzala od agentúry AP.

Dvaja izraelskí predstavitelia pre AP pod podmienkou zachovania anonymity uviedli, že útoky nie sú zamerané na jadrové a ropné zariadenia.

Včera 20:06

Súboj o Biely dom zostáva mimoriadne tesný aj podľa posledného celoštátneho prieskumu televízie CNN pred novembrovými voľbami. Republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa a jeho demokratickú súperku Kamalu Harrisovú by volilo zhodne 47 percent pravdepodobných voličov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke prírodný cintorín Záhrada spomienok vo Zvolene

Autor: TASR - Silvia Tannhauserová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali