Mbappe čelí kritike, že nebude hrať za Francúzsko, hoci za Real nastúpil

❚❚

Paríž 7. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)

 

Francúzsky futbalista Kylian Mbappe čelí vo svojej krajine kritike. Vynechá nadchádzajúce zápasy Ligy národov “Les Bleus” proti Izraelu a Belgicku (10. resp. 14. októbra), no vo svojom klube Real Madrid nastúpil v sobotu v ligovom zápase proti Villarrealu

Kylian Mbappe
Na snímke francúzsky útočník Realu Madrid Kylian Mbappe

Dvadsaťpäťročný útočník si minulý mesiac privodil svalové zranenie a tréner Francúzska Didier Deschamps ho preto nenominoval. Oznámil, že jeho hráčovi chýba príprava, keďže odohral príliš málo zápasov. “Chápem, že si zranený a nehráš vo svojom klube a preto ťa nepovolali do národného tímu,” povedal v pondelok pre francúzsky športový denník L’Equipe bývalý francúzsky reprezentant Maxime Bossis. “Ale keď nastúpiš ako hráč z lavičky v Lige majstrov a potom začneš v základe v ligovom zápase, veci sa rozpletú,” dodal.

.

Mbappeho situácia je viac stredobodom pozornosti, keďže bývalý hráč Paríža St. Germain je kapitán národného tímu. Pásku “zdedil” po Antoinem Griezmannovi, ktorý minulý týždeň oznámil svoj odchod z medzinárodného futbalu.

Trénerovi Deschampsovi vypadol aj obranca Dayot Upamecano pre zranenie stehennej šľachy, hráč Bayernu Mníchov sa zranil v nedeľu v zápase Bundesligy proti Frankfurtu. V zostave ho nahradí Loic Bade zo Sevilly.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:00

Tím zámorskej NHL Vancouver Canucks podpísal novú trojročnú zmluvu s útočníkom Nilsom Höglanderom. Švédsky hokejista zarobí ročne 3 milióny amerických dolárov. Klub o tom informoval na svojom webe. Kontrakt začne platiť v sezóne 2025/26.

13:45

Český zahraničný obchod skončil v auguste s prebytkom. TASR o tom informuje na základe správy Českého štatistického úradu (ČSÚ). Bilancia českého zahraničného obchodu s tovarmi skončila v auguste v bežných cenách s prebytkom 14,3 miliardy Kč (564,17 milióna eur), uviedol vo svojom predbežnom odhade ČSÚ. To bol o 20,3 miliardy Kč lepší výsledok ako v rovnakom mesiaci pred rokom.

13:43

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v pondelok oznámila, že od 17. augusta začala trestné stíhanie proti 14 zahraničným novinárom za nelegálne prekročenie hraníc medzi Ukrajinou a ruskou Kurskou oblasťou. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters. Ako uvádza Reuters, za nelegálne prekročenie hraníc hrozí podľa ruského zákona až päťročné väzenie.

13:39

Vládna strana Gruzínsky sen opäť iniciuje procedúru impeachmentu proti prezidentke Salome Zurabišviliovej. Podľa rozhlasovej stanice Rádio Sloboda (RFE/RL) to v pondelok uviedol predseda gruzínskeho parlamentu Šalva Papuašvili, píše TASR.

Dôvodom na odvolanie z funkcie sú podľa Papuašviliho cesty Zurabišviliovej do zahraničia – do Paríža, Bruselu, Berlína a Varšavy – bez súhlasu vlády.

Emmanuel Macron Salome Zurabišviliová
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron a gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová pózujú pred začiatkom frankofónneho summitu pred Elyzejským palácom v Paríži
13:24

Od začiatku roka podľahlo v Nigérii cholere už viac než 350 ľudí, čo proti rovnakému obdobiu minulého roka predstavuje 239-percentný nárast. Vyplýva to z údajov Nigérijského centra pre kontrolu chorôb.

13:22

Slováci všetkých generácií čoraz častejšie používajú sociálne médiá. 95 % používateľov internetu ich navštevuje aspoň raz týždenne. Každý deň ich používa 87 % respondentov. Informovala o tom spoločnosť AMI Digital na základe svojho prieskumu AMI Digital Index. Zúčastnilo sa na ňom 1031 používateľov internetu zo Slovenska.

13:21

Miera nezamestnanosti je na Slovensku stabilná, najväčší dopyt je po zahraničných pracovníkoch. Zamestnávateľom chýbajú najmä zamestnanci v priemysle, naopak administratívne služby zaznamenali v posledných mesiacoch nárast nových pracovníkov a miera voľných pracovných miest v tejto sfére klesala.

12:53

Neďaleko izraelského veľvyslanectva v Kodani došlo znova k výbuchu. Oznámila to tamojšia polícia.

12:36

Ruský súd odsúdil Američana Stephena Hubbarda na šesť rokov a desať mesiacov v trestaneckej kolónii pre obvinenia, že na Ukrajine bojoval ako žoldnier. V samostatnom prípade udelil súd v meste Voronež väzenský trest vo výške sedem rokov a jeden mesiac ďalšiemu americkému občanovi Robertovi Gilmanovi za násilie proti väzenskému personálu.

12:34

Izraelská armáda do vojenskej operácie v Libanone nasadila ďalšiu – v poradí už tretiu – divíziu, ktorá bude použitá v pozemnom boji proti proiránskemu militantnému hnutiu Hizballáh.

12:15

Francúzsky prezident Emmanuel Macron si pri príležitosti prvého výročia útoku palestínskeho radikálneho hnutia Hamas na Izrael uctil obete tohto bezprecedentného vyčíňania militantov, ktoré viedlo k vojne v Pásme Gazy.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nadšenci lietajúcich šarkanov počas podujatia Šarkaniáda na lúke pod Jedľovinou vo Varíne

Autor: FOTO TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali