Mbappe by mal byť Francúzom k dispozícii v dueli proti Holandsku

Mbappe by mal byť Francúzom k dispozícii v dueli proti Holandsku

Lipsko 20. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Hassan Ammar)

 

Kapitán francúzskej futbalovej reprezentácie Kylian Mbappe by mal byť k dispozícii na druhý zápas v D-skupine ME proti Holandsku. Informoval o tom tréner “Les Bleus” Didier Deschamps. Dvadsaťpäťročný útočník si zlomil nos v úvodnom dueli s Rakúskom (1:0) a jeho účasť v piatkovom zápase s “Oranjes” (21.00) bola otázna

Kylian Mbappe
Na snímke Kylian Mbappe

Mbappe utrpel zranenie po tom, ako narazil hlavou do ramena rakúskeho obrancu Kevina Dansa, následne mu prudko začala tiecť krv. Po zápase sa podrobil vyšetreniam v nemocnici v Düsseldorfe, podľa ktorých napokon nemusel podstúpiť operačný zákrok.

Reklama

“Po tomto úvodnom šoku sa všetko uberá správnym smerom. Včera už bol schopný trénovať a takisto aj dnes. Takže to vyzerá tak, že by zajtra mohol hrať. Kylian bude mať na tvári masku, ale presné podrobnosti nezverejním,” uviedol Deschamps podľa agentúry Reuters.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:21

Európska únia, Španielsko i prezidenti viacerých krajín Latinskej Ameriky v noci na štvrtok odsúdili kroky bolívijskej armády, ktorá v stredu vstúpila do sídla prezidenta krajiny. TASR informuje podľa ich vyjadrení na sociálnej sieti X a webovej stránky stanice BBC.

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador zo strany svojej krajiny vyjadril úplnú podporu bolívijskému prezidentovi Arcemu.

08:00

Dvojdňový summit EÚ, ktorý sa začne vo štvrtok krátko po poludní v Bruseli, má na programe viaceré politické a ekonomické témy. Zároveň však na ňom šéfovia vlád a štátov schvália aj mená kandidátov na najvyššie funkcie v inštitúciách EÚ. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Pri téme Ukrajiny čakajú lídrov debaty o komplexnej podpore EÚ pre Ukrajinu, najmä čo sa týka vojenskej podpory.

Z ostatných zahraničnopolitických tém nebude chýbať otázka riešenia migrácie, situácia v Gruzínsku a podpora pre Moldavsko, či tiež debaty o tom, ako vytvoriť strategický prístup k Čiernemu moru a ako sa postaviť nárastu hybridných aktivít zameraných proti Únii.

07:23
Pokus o štátny prevrat v Bolívii sa nepodaril. Generál Juan José Zúñiga, ktorého jednotky obkľúčili prezidentský palác, bol zadržaný. Bol obvinený z terorizmu a ozbrojenej vzbury.
07:22

Poľsko, Estónsko, Litva a Lotyšsko vyzývajú Európsku úniu, aby poskytla väčšiu podporu civilnej a vojenskej ochrane ich hraníc. Odôvodňujú to geografickou blízkosťou k Rusku a Bielorusku. Správu priniesla agentúra DPA.

Ako špecifické hrozby označili okrem iného sabotáže, kybernetické útoky, dezinformácie a migráciu, ktorú Moskva a Minsk využívajú ako nástroj. Zdôraznili, že tieto fenomény v konečnom dôsledku ovplyvňujú celú EÚ.

07:21

Belgická polícia v stredu informovala o rozbití medzinárodnej zločineckej organizácie, ktorá obchodovala s kokaínom a marihuanou. Niekoľkomesačné vyšetrovanie ju prepojilo aj s niekoľkými pokusmi o vraždu, streľbami a únosmi v Bruseli. Informovala o tom agentúra DPA.

V utorok bolo vykonaných celkovo 25 domových prehliadok. Úrady zadržali 19 podozrivých – 17 osôb v Belgicku a dve vo Francúzsku. Pri prehliadkach zhabali zbrane, hotovosť, autá aj drogy.

07:20

Odvolací Súd v Paríži v stredu potvrdil francúzskymi úradmi vydaný zatykač na sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Obviňujú ho zo spoluúčasti na zločinoch proti ľudskosti v súvislosti s útokmi chemickými zbraňami, v dôsledku ktorých v roku 2013 zahynulo neďaleko Damasku 1400 ľudí. Informovala o tom agentúra AFP.

07:18

Mimovládna organizácia Globsec sa ako jediná európska organizácia spolu so Severoatlantickou alianciou, Bielym domom a americkými think-tankmi podieľa na príprave oficiálnej konferencie summitu NATO vo Washingtone, ktorá sa uskutoční 10. a 11. júla.

Summit sa bude konať pri príležitosti osláv 75. výročia vzniku NATO. Slovensko tento rok oslávilo 20. výročie svojho vstupu do Aliancie.

Včera 20:14

Česká vláda v stredu schválila návrh takzvanej veľkej mediálnej novely, na základe ktorej by sa mali zvýšiť koncesionárske poplatky pre verejnoprávne médiá. Návrh počíta tiež s ich valorizáciou. Platiť by ich po novom mali aj domácnosti, ktoré vlastnia smartfón či tablet schopný prijímať vysielanie. Po rokovaní vlády to oznámil český minister kultúry Martin Baxa.

Včera 20:11

Chorvátsky populistický prezident Zoran Milanovič v stredu oznámil, že sa plánuje uchádzať o znovuzvolenie v tohtoročných voľbách. Vyjadril sa tak len niekoľko mesiacov po svojom neúspešnom pokuse stať sa predsedom novej vlád.

Včera 19:48

Talianska polícia v stredu oznámila, že zadržala muža, ktorý prežil nehodu lode s migrantmi. Obvinila ho zároveň z vraždy irackej tínedžerky, ktorá bola taktiež na palube stroskotanej lode.

Včera 19:46

Zakladateľ servera WikiLeaks Julian Assange sa po 14 rokoch súdneho sporu okolo zverejnenia tajných dokumentov americkej armády a rokoch svojho následného väznenia vrátil do rodnej Austrálie. Charterové lietadlo s 52-ročným Assangeom pristálo v stredu večer miestneho času na letisku v hlavnom meste Canberra. Vítali ho tam mnohí priaznivci, Assange ich podľa agentúry DPA pozdravil s úsmevom a víťazným gestom. Následne sa stretol so svojou rodinou.

Assange
Zakladateľ WikiLeaks Julian Assange sa raduje počas vystupovania z lietadla na leteckej základni RAAF Fairbairn v austrálskej Canberre v stredu 26. júna 2024
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Poľovnícky deň v Zemplínskom múzeu v Michalovciach

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali