Markíza a JOJ-ka si prídu od vlády na milióny

❚❚

Bratislava 24. septembra 2024 (HSP/ Facebook/ Foto:Screenshot Facebook video)

 

Ministerstvo informatizácie v dobe, keď si majú ľudia uťahovať opasky, rozdáva milióny súkromným médiám ako je TV Markíza a TV JOJ, v ktorých si objednáva reklamné kampane, tvrdí to europoslanec Milan Mazurek z hnutia Republika (v EP frakcia ESN) : “Nepochopiteľné, čo vláda urobila”

Na snímke europoslanec Milan Mazurek z hnutia Republika (v EP frakcia ESN)
Na snímke europoslanec Milan Mazurek z hnutia Republika (v EP frakcia ESN)

Europoslanec Milan Mazurek v popise ku krátkemu videu na sociálnej sieti Facebook uviedol, že ministerstvo informatizácie namiesto šetrenia rozdáva milióny – objednáva si totiž reklamné kampane v súkromných televíziách ako je TV Markíza a TV JOJ.

.

„Toto je ako zlý sen! Markíza dostane od štátu 1,3 milióna eur, JOJ-ka rovnako 1,3 milióna eur, STVR 238 000€!,“ hovorí europoslanec a odvoláva sa na informácie z najnovšej kampane ministerstva informatizácie.

Rezort si objednal reklamnú kampaň od jednotlivých televízií – nielen od štátnej ale aj od o tých súkromných, ktoré však dostanú neporovnateľne viac, a to ako upozornil Mazurek, aj vrátane TV Markíza.

.

 

TV Markíza

„Vrátane tej Markízy, ktorá systematický klame nielen o hnutí Republika (ktorého je europoslanec súčasťou pozn. red.) ale aj o samotnej vládnej koalícii… Tej Markízy, ktorá otvorene robí kampaň súčasnej parlamentnej opozícii a celá jej informačná činnosť prakticky pomáha Progresívnemu Slovensku,“ pripomenul Mazurek.

Europoslanec zdôraznil, že Markíza informuje tendenčne, vo svojom spravodajstve podľa jeho názoru klame a zavádza a následne sa aj odmieta ospravedlniť za to, že verejne uvádza lži o niektorých politikoch či politických aktivistoch.

„Dostať sa do televíznych debát a získať v nich normálny priestor na diskusiu je v Markíze nemožné !,“ dodal.

Tak prečo ich vláda stále živí? „To je jednoducho otázka do pléna,“ reaguje Mazurek.

.

„Alternatívne médiá, vďaka ktorým táto vláda dnes existuje, vďaka ktorým dnes môžu mnohí poslanci sedieť v Národnej rade, od štátu nevidia nijakú podporu – ale všetci sa musíme pozerať na to, ako vláda vo veľkom naďalej vykrmuje takéto americké médiá,“ pokračuje europoslanec.

„Povedzte mi, páni a dámy vo vláde, kedy sa chcete z tohto poučiť? Zase chcete premrhať štyri roky? Chcete vykrmovať tieto americké médiá, aby vám potom na konci zlomili väz a neskôr zabezpečili vládu Progresívneho Slovenska?,“ pýta sa Mazurek.

Europoslanec ubezpečil, že ak by bola vo vláde jeho strana Republika, “nikdy v živote by toto nedovolili“.

„Ak sa dnes nepoučíte z toho, že tieto médiá nemáte financovať – ale skôr máte robiť všetko preto, aby skrachovali – tak sa už asi nepoučíte nikdy! A to môže byť pre Slovensko, bohužiaľ, katastrofa….,“ zakončil svoje video Mazurek.

„Markíza a JOJ-ka si prídu od vlády na milióny… Mainstreamové médiá tak budú veselo pokračovať v manipulácii Slovákov!,“ uviedol v popise k videu.

.

„Ako keby sa vláda nechcela poučiť z reality. Médiá systematicky klamú a zavádzajú a štát by ich podporovať v žiadnom prípade nemal!,“ uzavrel politik.

Dodajme, že súčasná vláda sa prezentuje ako bojovník proti mainstreamovým médiám, ktoré klamú, rozoštvávajú verejnosť a slúžia ako hlasné trúby progresívcov. Z úst vládnych politikov neraz zaznelo, že podporu by si zaslúžila aj alternatíva. Tá je ale stále udupávaná, rovnako ako jej čitatelia a od vlády počúva iba samé výhovorky.

Treba tiež dodať, že zo strany vlády nejde o žiadnu pomoc. Iba rozdáva reklamu na ktorú má nárok každé médium. Prečo si ale vyberá iba televízie, ktoré časť spoločnosti nepozerá? Prečo ignoruje preferencie vlastných voličov? Prečo stále podporujú televízie, ktoré o občanoch hovoria ako o dezolátoch?

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:44

Slovenský pozemkový fond (SPF) by v roku 2025 mal skončiť hospodárenie s prebytkom na úrovni 6,28 milióna eur, v roku 2026 v hodnote 4,20 milióna eur a v roku 2027 vo výške 2,89 milióna eur. Vyplýva to z návrhu rozpočtu fondu, ktorý do skráteného medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

11:43

Požadovaný vek pre osoby žiadajúce o vydanie preukazu rušňovodiča platného na území Slovenska by sa mal znížiť na 19 rokov. Zároveň by sa mali zjednodušiť podmienky na prevádzkovanie špeciálnych dráh. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o dráhach, ktorý Národná rada (NR) SR v utorok posunula do druhého čítania.

11:43

Pozemky s letiskovou infraštruktúrou letísk, ktoré nie sú vo vlastníctve štátu ani letiskových spoločností, bude môcť Ministerstvo dopravy SR odkúpiť do vlastníctva štátu a následne prenajať letiskovej spoločnosti. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o letiskových spoločnostiach a zákona o civilnom letectve, ktorý Národná rada (NR) SR v utorok posunula do druhého čítania.

11:00

Spotrebiteľom aj podnikateľom v Českej republike sa tento mesiac zlepšila nálada a ich dôvera v ekonomiku vzrástla. TASR o tom informuje na základe výsledkov prieskumu, ktoré v utorok zverejnil Český štatistický úrad (ČSÚ).

10:59

Odchod Pirátov z českej vlády nie je podľa predsedu Ivana Bartoša, ktorý v nedeľu spolu s celým vedením tejto strany rezignoval, na stole. Povedal to v utorok po rokovaní s premiérom Petrom Fialom.

10:55

Približne 60 percent komponentov ruských zbraní, ktoré sa našli na bojisku na Ukrajine, pochádza z Číny. V utorok to novinárom povedal poradca ukrajinského prezidenta Vladyslav Vlasiuk.

10:32

Libanonské proiránske hnutie Hizballáh v utorok ráno pri svojom útoku na sever Izraela vypálilo viac ako 65 rakiet. Väčšina z rakiet bola zneškodnená. S odvolaním sa na izraelskú armádu o tom informovala agentúra AFP.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia sedia na morskej promenáde na trajektovom termináli Kadikoy v tureckom Istanbule

Autor: TASR/AP-Francisco Seco

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali