Marián Kuffa reaguje na jeho údajné zasahovanie do volieb: “Myslel som to ako vždy”

Marián Kuffa reaguje na jeho údajné zasahovanie do volieb: “Myslel som to ako vždy”

Bratislava 19. júna 2024 (HSP/Foto:Screenshot YouTube)

 

Známy katolícky kňaz Marián Kuffa vo videu na YouTube zareagoval na diskusie na sociálnych sieťach a v médiách, v ktorých sa spomínalo, že mal ovplyvňovať rozhodovanie v procesoch ako zamietnutie Isatnbulského dohovoru, či dokonca že mal výrazný vplyv na výsledok parlamentných volieb, prezidentských volieb a eurovolieb

Na snímke o. Marián Kuffa

Podľa názoru o. Mariána Kuffu pri aktivitách ohľadom upozorňovania na nebezpečenstvá Istanbulského dohovoru nebol lídrom konzervatívneho hnutia, hoci mnohí ho tak vnímajú. “Ako Slovenský dohovor za rodinu sme štyri roky bojovali, a áno, myslím si, že Pán Boh Slovenský dohovor za rodinu použil ako veľmi účinný nástroj na zrušenie Istanbulského dohovoru. Nikdy som nepovedal, že som bol ja líder. A kto je líder? Líderkou bola Panna Mária,” zdôraznil Kuffa s tým, že Národná rada trikrát ústavnou väčšinou odmietla prijatia kontroverzného dokumentu.

Reklama

Vyjadril sa aj ku jesenným parlamentným voľbám, po ktorých sa podľa jeho slov len tesne podarilo súčasnej koalícii zostaviť vládu, keďže strana SNS skončila s výsledok 5,6 % a prebojovala sa do NR SR. Kuffa spomína, že niektorí komentátori uviedli, že ku takémuto výsledku SNS mohol prispieť aj jeho virálny príhovor na pôde parlamentu pri odovzdávaní štátnych vyznamenaní v septembri minulého roku.

“Kuffa bol jazýček na váhe, ktorý si vybral Boh. Ja som si to nevybral. Veď mňa tam zavolali… Keď som mal byť ja tým jazýčkom na váhe, tak ďakujem Pánu Bohu za to, že nám dnes nevládne liberálna vláda.”

Reklama

Čo sa týka volieb prezidenta SR, farár Marián Kuffa hovorí o tom, že nemal v pláne do volieb nijako zasahovať, no na prosbu o vyjadrenie okomentoval oboch kandidátov pred druhým kolom. “No tak som sa vyjadril. Porovnal som si tých dvoch kandidátov. Jeden kandidát bol za Istanbulský dohovor, vyjadroval sa tak v prezidentskej kampani. Druhý sa vyjadril proti Istanbulskému dohovoru, dokonca proti nemu v minulosti hlasoval.” Dodal, že Ivan Korčok sa vyjadril za registrované partnerstvá a tiež za podporu zmeny pohlavia a na druhej strane Peter Pellegrini v kampani odmietol podporiť zavedenie registrovaných partnerstiev a odmietol aj tranzície.

“To mi stačilo na to, aby som podporil pána Pellegriniho,” spomína farár Kuffa. “Samozrejme, liberáli a liberálni kresťania, ktorí ma majú v zuboch – moji nepriatelia – vždy majú ten istý rukopis, snažia sa ma dať do konfliktu so svetskou vrchnosťou i s cirkevnou vrchnosťou.

V spojitosti s nedávnymi voľbami do Európskeho parlamentu Kuffa spomína na návštevu exposlankyne a dnes političky SNS Romany Tabák. “Ja som nevedel, že príde ku mne. Vracala sa z Košíc. Povedal som jej, že nehnevajte sa, teraz nemám čas, mám svätú omšu.” Kuffa dodal, že Romana Tabák napriek tomu ostala a zúčastnila sa omše. Po nej natočila video, v ktorom uviedla, že do Žakoviec neprišla kvôli zbieraniu politických bodov a hlasov voličov pre SNS.

Pripomenul, že už skôr sa vyjadril, že vo voľbách dá hlas svojmu bratovi Štefanovi Kuffovi a synovcovi Filipovi Kuffovi, ktorí kandidovali na kandidátke SNS. “Povedal som, že môj brat a synovec síce nie sú najlepší politici a diplomati, ale bojujú za božie veci, za hodnotové veci, za kresťanské veci, preto ich budem voliť.”

“Aj bratovi aj synovcovi som povedal, keď sa prestanete biť za hodnotové veci, tak vás nebudem voliť,” podotýka kňaz Marián Kuffa. “Pán Boh videl do môjho srdca, že som to ako vždy myslel úprimne s mojim národom, s mojou cirkvou a s mojimi rodinami. Ja môžem za to Pánu Bohu vrúcne poďakovať.”

Reklama

Kuffa tiež odmietol kritiku tých, ktorým sa nepáčilo, že sa ku politickým témam vyjadroval v cirkevných priestoroch. “Sakrálny priestor? Kde inde sa má hovoriť o tom, kde sú úskalia proti cirkvi? Kde sa má hovoriť, keď nie v chráme, keď útočia na kresťanské hodnoty? Ja si myslím, že som na pravom mieste hovoril pravé veci o katolíckej a kresťanskej morálke. Svätý otec Ján Pavol II. povedal: Európa buď bude kresťanská, alebo nebude žiadna. Európa bola založená na troch pilieroch. Rímske právo, grécka filozofia a kresťanská kultúra. Naši bratia liberáli a liberálni kresťania, možno nechtiac, podrážajú tú jednu nôžku.”

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:35

Mesto Rimavská Sobota sa po druhýkrát pokúsi formou obchodnej verejnej súťaže predať bývalý internát na Školskej ulici. Minimálnu kúpnu cenu za niekdajší domov mládeže samospráva znížila o 200.000 eur. Rozhodli o tom poslanci na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

08:25

Slovenský futbalista Albert Rusnák rozhodol dvoma gólmi o triumfe Seattlu Sounders v domácom dueli zámorskej MLS nad Chicagom Fire 2:1. Oba góly dal v druhom polčase z pokutových kopov, ten rozhodujúci v 93. minúte a po oslave víťazného zásahu videl z rúk rozhodcu aj žltú kartu. Rusnák má v prebiehajúcej sezóne profiligy na konte tri góly. Seattle ťahá šnúru štyroch stretnutí bez prehry a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 9. priečka.

08:08

Ruské sily zlikvidovali v pohraničnej oblasti viac ako tri desiatky ukrajinských bezpilotných lietadiel. Informovalo o tom v nedeľu ministerstvo obrany v Moskve.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anna Imrišková z obce Drahovce kosí počas 1. ročníka podujatia Kosenie trávy pod Zbojníckym hradom

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali