Marián Kuffa okomentoval gesto Roberta Fica voči atentátnikovi Cintulovi

Marián Kuffa okomentoval gesto Roberta Fica voči atentátnikovi Cintulovi

Bratislava 22. júna 2024 (HSP/Foto:TASR-Oliver Ondráš)

 

Otec Marián Kuffa sa na sociálnej sieti YouTube na kanáli Slovenského dohovoru za rodinu vyjadril k nedávnemu atentátu na predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SSD). Zameral sa predovšetkým na gesto odpustenia, ktoré Fico komunikoval v prvom verejnom videu po útoku

Na snímke katolícky farár Marián Kuffa z Inštitútu Krista Veľkňaza v obci Žakovce v Kežmarskom okrese

Marián Kuffa dal odpustenie premiéra Fica atentátnikovi Jurajovi Cintulovi do kontrastu s odkazom, ktorý po prehratých prezidentských voľbách zanechal liberálny kandidát Ivan Korčok.

Reklama

“Odchádzal liberálny kandidát na prezidenta a aký odkaz zanechal? To vám nikdy nezabudnem! A keď mu zatlieskali, znovu to zopakoval. To čo znamená? To znamená, že ako keby počítajte s mojou pomstou.” Myslí si o prvých slovách Korčoka počas volebnej noci farár Marián Kuffa.

 “Môžeme povedať na premiéra Fica hocičo, ja som ho nevolil, ale nesmierne si vážim pána premiéra, lebo to, čo on povedal – že odpúšťam… Pozrite si, čo povedal pán Korčok a čo povedal pán Fico. Pozrite, kto propaguje nenávisť a pomstu a kto propaguje lásku a odpustenie. Teraz odpovedajte liberáli, liberálni kresťania.”

Reklama

Katolícky kňaz ďalej uviedol, že Fico svojim gestom “vytvoril priestor na pokánie atentátnikovi”. “Je to prejav ohromného milosrdenstva,” doplnil. Podľa o. Kuffu ak atentátnik oľutuje svoj skutok, prizná vinu a prijme trest, pán Boh mu dá druhú šancu.

Myslí si tiež, že kvôli odkazu slovenského premiéra Roberta Fica po atentáte si ho budú vážiť ľudia po celom svete, ktorí sledujú tento prípad. “Hovorím, ďakujem premiérovi Ficovi, že našiel takú odvahu a takú úžasnú pokoru, že to povedal nahlas. Klobúk dole pred tým. Som rád, že máme takého premiéra.” 

 

 

Reklama

Prečítajte si tiež

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:58

Dánsky cyklista Anders Foldager z tímu Jayco-AlUla sa stal víťazom 2. etapy pretekov Okolo Slovenska. Na 192 km dlhej trati z Nitry do Hlohovca za ním o sekundu zaostal Belgičan Jenno Berckmoes z Lotto Dstny i tretí Slovák Lukáš Kubiš z tímu Elkov – Kasper

Lukáš Kubiš
Na snímke slovenský cyklista Lukáš Kubiš (Elkov-Kasper) skončil na treťom mieste v 2. etape 68. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska na trati z Nitry do Hlohovca, ktorá merala 192 km v Hlohovci vo štvrtok 27. júna 2024
17:05

Čiernohorské úrady vo štvrtok oznámili, že vyšetrujú bývalého špeciálneho prokurátora pre jeho údajné prepojenie na vojnové zločiny spáchané počas rozpadu bývalej Juhoslávie, informuje TASR.

16:56

Deväť členov posádky Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) sa muselo v noci na štvrtok dočasne uchýliť do pripojených vesmírnych lodí, keďže na jej obežnej dráhe sa na viac ako 100 kusov rozpadol ruský satelit na pozorovanie Zeme RESURS-P1, ktorý bol vyradený z prevádzky v roku 2022. Príčina rozpadnutia družice nebola bezprostredne známa, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

16:56

Francúzsko je mimoriadne znepokojené bojmi na libanonskej hranici s Izraelom, uviedlo vo štvrtok francúzske ministerstvo zahraničných vecí a dodalo, že vyzvalo všetky zúčastnené strany na zdržanlivosť.

16:53

Slovenské hokejbalistky prehrali v semifinále MS vo Švajčiarsku s Češkami 1:4. V zápase o bronz nastúpia v piatok o 13.00 proti Kanade, ktorá podľahla v druhom semifinále výberu USA 1:2 po predĺžení.

Hokejbal
Na snímke vpravo radosť Češky Barbory Patočkovej po góle do siete SR počas semifinále zápasu Slovensko – Česko na MS v hokejbale vo švajčiarskom Vispe 27. júna 2024
16:51

Produkcia automobilového priemyslu vo Veľkej Británii klesla už tretí mesiac po sebe. V máji sa v krajine vyrobilo 69.522 vozidiel, čo je o 11,9 % menej ako v rovnakom mesiaci minulého roka, oznámilo vo štvrtok britské Združenie výrobcov a predajcov áut (SMMT).

16:40

Futbalista Ondrej Duda sa v stredu postaral o postupový gól Slovenska na ME v Nemecku. Jeho tím remizoval v záverečnom zápase E-skupiny s Rumunskom 1:1, tento výsledok posunul oba tímy do osemfinále. Dvadsaťdeväťročný Duda je prvý slovenský hráč s dvoma gólmi na rôznych majstrovstvách Európy.

Stredopoliar skóroval na ME naposledy pred ôsmimi rokmi, keď sa presadil proti Walesu (1:2). Jeho premiérový gól na kontinentálnom šampionáte bol zároveň prvý na tomto fóre pre Slovensko. “Je to pekné, s odstupom času si asi poviem, že je to super. Momentálne to ale neriešim,” uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii Duda. Tím poslal do vedenia v 24. minúte, keď využil výstavný center Juraja Kucku na hranicu malého vápna, nedbalosť zo strany súperových stopérov a do brány poslal prudkú hlavičku. Lopta sa odrazila od zeme a Duda ju navyše poslal do protipohybu brankára Florina Nitu.

Ondrej Duda
Na snímke slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda
16:18

Objednávky na trvanlivé priemyselné výrobky z USA v máji 2024 prekvapujúco vzrástli, aj keď len mierne. Ukázali to vo štvrtok údaje amerického ministerstva obchodu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke silný dážď počas búrky v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto 27. júna 2024

Autor: TASR-Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali