NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

máme sa fajn

❚❚

 

 

 

karikatura
Karikatúra Tomáša Stanislava

 

.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

ĎALŠIE KARIKATÚRY

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:06

Zvuk krídel blízkej samice dokáže u afrických komárov prenášajúcich maláriu aktivovať zrak a pomáha im lokalizovať ju v obrovských húfoch. Toto zistenie môže pomôcť pri vývoji účinnejších opatrení v boji proti šíreniu malárie či pri vývoji dronov, uvádza štúdia zverejnená 30. augusta v odbornom žurnále Current Biology, píše TASR.

12:04

Rusko podľa českej Bezpečnostnej informačnej služby zostáva zďaleka najväčšou hrozbou pre bezpečnosť ČR, ale aj celej Európy a sveta. Proti západným demokraciám vedie permanentné hybridné útoky, ktorých cieľom je oslabiť dôveru ľudí v štát či podporovať rozdelenie spoločnosti. Vo výročnej správe kontrarozviedky za rok 2023 to uviedol jej šéf Michal Koudelka.

12:02

Ruská armáda vyslala nad územie Ukrajiny 64 útočných dronov typu Šáhid. Ukrajinskej armáde sa podarilo zneškodniť 44 týchto bezpilotných lietadiel.

11:54

Ozbrojenci spustili paľbu na tím pre očkovanie proti detskej obrne na severozápade Pakistanu, pričom zabili dvoch ľudí vrátane policajta, uviedla tamojšia polícia. K útoku sa neskôr prihlásil pakistanský Taliban.

11:28

Telegram začal reagovať na právne žiadosti Francúzska po zadržaní Pavla Durova, informoval miestny denník Liberation s odvolaním sa na predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní.

„Doteraz takmer mlčiaca služba na zasielanie správ zrazu“ reagovala na niekoľko žiadostí, najmä v prípadoch trestných činov voči deťom. „Telegram poskytol údaje, ktoré by mohli pomôcť pri identifikácii podozrivých.

10:15

Súd v Soule nariadil severokórejskej vláde zaplatiť kompenzácie skupine Japoncov, ktorí pred desiatkami rokov zbehli zo Severnej Kórey, kam sa dostali v rámci repatriačného programu tohto komunistického štátu.

10:15

V Národnej rade (NR) SR sa začala diskusia k odvolávaniu Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu. Písomne sa do nej prihlásilo 50 rečníkov, z toho šesť za klub.

Začala sa mimoriadna schôdza k odvolávaniu podpredsedu parlamentu Šimečku
Na snímke zľava poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Igor Janckulík (KDH), podpredseda NRSR Michal Śimečka (PS) a Branislav Gröhling (SAS) počas mimoriadnej schôdze k návrhu na odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu FOTO
09:41

Milióny ľudí v celej juhovýchodnej Ázii bojovali s dôsledkami tajfúnu Jagi, ktorý za sebou zanechal zaplavené domy, zničenú infraštruktúru a spôsobil výpadky elektriny. Počet obetí medzičasom prekročil 200.

Tajfún Jagi vo Vietname
Na snímke žena nesie jedlo cez zaplavenú ulicu po tajfúne Jagi v Hanoji vo Vietname
09:39

Súd v USA vzniesol obvinenie voči Pakistancovi s väzbami na Irán, ktorý údajne zosnoval vraždu amerického predstaviteľa na pôde USA, aby tak pomstil smrť iránskeho generála Kásema Solejmáního, zabitého v Iraku v roku 2020.

09:38

Spojené štáty americké podporujú návrh, aby v Bezpečnostnej rade OSN vznikli dva posty stálych členov pre africké štáty a jeden post nestáleho člena, na ktorom by sa striedali malé ostrovné rozvojové štáty.

09:38

Austrálska vláda predstavila novú legislatívu týkajúcu sa zločinov z nenávisti, ktorá by pre páchateľov zaviedla trestné sankcie vrátane väzenia v prípade, že by sa pri zločinoch zamerali na rasu, pohlavie, etnický pôvod, náboženstvo alebo sexuálnu orientáciu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke z NASA ruská kozmická loď Sojuz MS-26 s trojčlennou posádkou v zložení Alexej Ovčinin, Ivan Vagner (obaja Rusi) a Donald Pettit (Američan) na palube počas jej štartu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane

Autor: TASR/AP-Bill Ingalls

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali