Mal prísť, no účasť si nakoniec ešte rozmyslí. Hokejistu Pospíšila vyrušuje, že v kvalifikácii na OH si zahrajú hráči z ruskej ligy

❚❚

Bratislava 17. augusta 2024 (HSP/Foto:TASR-Daniel Stehlík)

 

Zdá sa, že do slovenského hokeja znovu zasahuje politika. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) už oznámil, že reprezentant Martin Pospíšil pôsobiaci v zámorskej NHL sa zúčastní kvalifikačného turnaja na Olympijské hry 2026, no samotný hráč krátko na to vydal protichodné vyhlásenie

Zraz slovenskej hokejovej reprezentácie Martin Pospíšil
Na snímke hokejista Martin Pospíšil počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie vo štvrtom týždni prípravy na MS 2024

Dôvodom, prečo si chce Martin Pospíšil ešte rozmyslieť, či bude hrať na olympijskej kvalifikácii má byť to, že na turnaji a aj v slovenskom mužstve sa predstavia hráči pôsobiaci v ruskej elitnej KHL.

.

Pospíšil vyhlásil, že ho zaskočila správa o posilách do slovenského tímu z ruskej KHL. “Zaskočila ma tá správa, uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, lebo som sa všetko dozvedel len pred chvíľou. Musím tú informáciu najprv spracovať. V najbližších dňoch sa rozhodnem, či pôjdem reprezentovať,” uviedol Pospíšil pre denník Šport.

“Som človek, ktorý má morálne zásady, cez ktoré sa dá ťažko prejsť. Je to ťažká situácia, keďže si môžem splniť sen zahrať s bratom. Je to stále pre mňa česť obliecť si národný dres. Niekedy však musí dať človek šport bokom, ale rozpráva sa mi o tom teraz ťažko. Rozhodnem sa v najbližších dňoch,” dodal 24-ročný krídelník.

.

Účasť Martina Pospíšila v slovenskom tíme však ešte skôr potvrdili v SZĽH. “Dôležitý “plameň“ v tíme. Martin Pospíšil absolvoval premiéru v mužskej reprezentácii na májových MS v Česku, patril k našim najlepším hráčom a príde aj na olympijskú kvalifikáciu! Ide o tretiu posilu – a veríme, že nie poslednú – z NHL,“ uviedol nedávno hokejový zväz.

Na internete sa okolo váhania Pospíšila rozpútala búrlivá diskusia. Niektorí komentujúci považujú tento prístup za alibistický vzhľadom na to, že mu vadia napríklad slovenskí hráči z ruskej ligy, no ruskí hráči v NHL i v jeho celku Calgary Flames nie sú problém a svoje “morálne zásady” pri nich verejne nepredniesol.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:37

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v thajskom meste Hua Hin. V úvodnom kole zdolala domácu kvalifikantku Mananchayu Sawangkaewovú po trojsetovom boji 6:2, 2:6 a 6:4. Finalistka turnaja v tuniskom Monastire sa v ďalšom kole stretne so štvrtou nasadenou Poľkou Magdou Linetteovou.

17:37

Vyše 1000 ľudí vrátane militantov z hnutia Hizballáh a zdravotníkov utrpelo v celom Libanone v utorok zranenia, keď vybuchli malé vreckové zariadenia, tzv. pagery, ktoré využívali na komunikáciu. Medzi zranenými je údajne aj iránsky veľvyslanec v Libanone.

17:36

Najmenej na sedem stúpol v utorok počet obetí požiarov, ktoré sužujú stredné a severné Portugalsko. Zranenia v ich dôsledku utrpelo vyše 40 ľudí, pričom úrady museli v noci evakuovať ďalšie obce.

17:28

Konsolidačný balíček, ktorý dnes predstavila vláda Roberta Fica, sa dotkne aj motoristov. Ako uviedol na tlačovej konferencii minister financií Ladislav Kamenický, vláda navrhuje zvýšiť cenu ročnej diaľničnej známky, teda 365-dňovej známky pre osobné vozidlá s hmotnosťou do 3,5 tony, zo súčasných 60 eur na 90 eur.

16:42

Izraelská kontrarozviedka Šin Bet tvrdí, že zmarila plán libanonského militantného hnutia Hizballáh spáchať atentát na bývalého vysokopostaveného predstaviteľa izraelskej armády. V utorkovom vyhlásení, na ktoré sa odvolala agentúra Reuters, nebolo zmienené jeho meno.

16:27

Ukrajinská generálna prokuratúra začala vyšetrovať údajnú ruskú popravu ukrajinského vojaka, ktorého našli mŕtveho so zabodnutým mečom v tele, oznámil v utorok generálny prokurátor Andrij Kostin.

16:25

Celý úsek rieky Dunaj na území Rakúska v utorok až do odvolania uzavreli pre lodnú dopravu. Hoci hladiny riek po intenzívnych dažďoch v uplynulých dňoch už vo všeobecnosti pomaly klesajú, dôvodom tohto opatrenia je očakávané topenie snehu v dôsledku opätovného zvýšenia teplôt, uviedlo rakúske ministerstvo dopravy.

15:33

Izraelská armáda v utorok informovala, že pri útoku v humanitárnej zóne v Chán Júnise na juhu Pásma Gazy zabila vysokopostaveného predstaviteľa militantnej organizácie Palestínsky islamský džihád.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali