Mainstreamové médiá vyprodukovali PS snehovú guľu. My máme už iba jednu možnosť

❚❚

Bratislava 27. septembra 2023 (HSP/Foto:TASR – Martin Baumann)

 

Progresívne Slovensko neustále rastie. V niektorých posledných prieskumoch dokonca už predbieha Smer, ktorý bol doteraz suverénne prvý. Je to veľmi čudné u strany, ktorá vyznáva tak extrémistické hodnoty, má tak nebezpečný program a tak neschopných vrcholových predstaviteľov – v podstate samí mimovládkari, že za normálnych okolností by ich nevolilo ani 5 % voličov. Jednoducho na tak extrémistický program, hodnoty a filozofiu na Slovensku viac voličov nie je

Michal Šimečka
Na snímke predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka

Všetko je však inak. Aspoň prieskumy to tak hovoria. Strana, na ktorej mítingy nikto nechodí je podľa prieskumov na druhom, teraz už dokonca na prvom mieste.

.

Čo je najhoršie, pravda asi bude, že strana narástla. Do akej miery uvidíme v sobotu. To, že tak extrémistická strana plná nevýrazných persón je v prieskumoch tak vysoko má svoje opodstatnenie. Obrovskú nadprácu tu urobili mainstreamové médiá. Progresívne Slovensko uchopili ako stranu, ktorá je jediná schopná poraziť Fica. (V minulých voľbách sa na tejto mantre vyviezol Matovič).

Mainstreamové médiá a mimovládky, hlavní aktéri úspechu Progresívneho Slovenska, však svoje snaženie prepálili. Prví si to uvedomili v propagandistickom Sorosovom Smečku a začali byť na poplach. PS narástlo tak veľmi, že vysalo všetkých svojich konkurentov ale a to je dôležité aj jediných koaličných partnerov. KDH, SaS, Sme rodina sú na hrane zvoliteľnosti. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedna z týchto strán a možno aj niekoľko nedostanú do parlamentu. Demokrati sa nedostanú dokonca takmer iste. To je samozrejme prúser.

.

Vyzerá to tak, že Šimečka nebude mať s kým zostaviť vládu ani keby vyhral. Zostáva mu iba šialený Matovič, ktorý sa však tiež nemusí dostať. A potom, prirodzene, sa všetky oči upierajú na Hlas. Všetky oči a všetky nádeje progresívnej strany politického, mediálneho a mimovladkárskeho spektra. Všetky oči a nádeje zahraničných agentov a rôznych škodcov. Ale to je iný príbeh.

Snaha tých, ktorí chceli rozdeliť hlasy na úkor Progresívneho Slovenska však zostala nevypočutá. Tí, ktorí sa postavili za názor, že PS má dosť, treba nejaké hlasy nechať aj nejakým potencionálnym koaličným partnerom, boli prevalcovaní, najmä progresívcami z Denníka N, ktorí znova pritlačili na PS pedál.

Jedno treba aktivistom z Denníka N uznať, čo sa týka zahraničného riadenia Slovenska majú dnes lepší prehľad ako aktivisti z ostatných mainstreamových médií.

To, že sa Progresívne Slovensko dnes v prieskumoch a komentároch mainstreamu prezentuje ako víťaz volieb má ešte jeden negatívny aspekt, tentokrát pre tých, ktorí chcú na Slovensku zmenu.

Predstavme si, že v sobotu sa dozvieme, že progresívne Slovensko nedostalo vo voľbách 19 % ako v prieskumoch ale iba 14, alebo že skončilo až tretie. Ako je to možné? Voliči Progresívneho Slovenska volili víťaza, šli na istotu. Antificovci už v svojich hlavách preberali moc. Všetci títo ľudia a aj voliči ich partnerských strán budú v šoku a zúriví. A to je veľmi dobrá situácia, aby tu vypukol nejaký majdan alebo rebélia. Po príklady netreba chodiť do Bieloruska alebo na Ukrajinu – stačí si spomenúť na Slušné Slovensko. Pri moci zostane Ódorova vláda obohatená o nejaké indivíduá z PS a máme vymaľované.

.

Ale nemaľujme čerta na stenu. Snáď to tak ďaleko nezájde.

Aby sa scenáre vytvárania vlády Šimečkom alebo nejakého podvraťáckeho prevzatia moci nemohli naplniť, máme iba jednu možnosť. Ísť úplne všetci voliť.

Ľudia, ktorí chcú, aby na Slovensku znova zavládol pokoj, aby štát znova začal fungovať, aby sa dodržiavali princípy demokracie a právneho štátu, aby na Ukrajine zavládol mier, aby sa zastavil tok migrantov, aby sme sa mali lepšie a štát znova začal prosperovať, aby sme sa nezadlžovali, aby sa robili rozumné kroky ku konsolidácií a normalizácií pomerov, aby sa spoločnosť upokojila a nerozdeľovala, musíme jednoducho urobiť to nevyhnutné, ísť voliť.

Ešte nikdy nešlo o všetko tak, ako v týchto voľbách. Tri roky tu vládli amatéri, babráci, neschopáci, hlupáci, blázni a šialenci. Je to však iba slabý odvar toho, čo by nám pripravilo Progresívne Slovensko. Progresivizmus je zhmotnené peklo. Ak nepôjdeme voliť, prepadneme sa do niečoho tak odporného, že to nikto z nás ešte nezažil. Bude to kombinácia Matovičovho „hospodárenia“ a „riadenia“ a totalitného systému Číny v jednom. Choré ideológie, ktoré následne zničia celú spoločnosť, budú bonus k tomu.

Musíme tomu zabrániť.

.

Kto môže nech volí Smer, aby voľby nevyhralo PS a nedošlo k požmurkávaniu po na všetky strany zorientovanom Pellegrinim. Kto nemôže voliť Smer nech volí stranu, ktorá má čo najväčšiu šancu dostať sa do parlamentu. Je lepšie voliť Republiku ako SNS ale lepšie SNS ako ĽSNS atď. V týchto voľbách je veľmi dôležité, aby čo najmenej hlasov zostalo vonku. Ak chcete voliť nejakú mini straníčku, lebo je v nej váš ujo, a vy mu chcete vyjadriť podporu, prehodnoťte to a radšej presvedčte aj uja, aby nevyhadzoval svoj hlas.

Na rozmýšľanie a debaty máme ešte tri dni, ale rozhodnutie ísť voliť, treba urobiť už dnes.

Spolu zvíťazíme.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:27

Holandský futbalista Xavi Simons z Lipska si zranil väzy v ľavom členku a čaká ho niekoľkotýždňová pauza.

Dlhšie zranenia trápia aj Xavera Schlagera a Davida Rauma. Informovala agentúra dpa.

20:26

Rusko je pripravené zvážiť všetky možnosti ukončenia vojny na Ukrajine, musia však zohľadňovať realitu na bojisku. Vyhlásil to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin, informuje TASR s odvolaním sa na správu agentúry AFP.

“Sme pripravení preskúmať všetky návrhy na mierové rokovania, ktoré vychádzajú z reálnej situácie v teréne. Nebudeme akceptovať nič iné,” povedal Putin.

20:25

Auto so slovenským evidenčným číslom zrazilo vo štvrtok popoludní pri maďarskej obci Lentikápolna staršiu cyklistku, ktorá vážnym zraneniam na mieste podľahla. Polícia Zalianskej stolice pre agentúru MTI uviedla, že musela odkloniť dopravu, pričom na obchádzke havaroval poľský autobus. Jeho cestujúcich museli z vozidla v priekope vyslobodiť hasiči, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

20:20

Traja predstavitelia Európskej centrálnej banky (ECB), známi svojou “jastrabou,” teda tvrdšou menovou politikou, chcú, aby ECB postupovala pri uvoľňovaní monetárnej politiky opatrne, minimálne si nechala otvorených viacero možností. Informovala o tom agentúra Reuters.

ECB znížila úrokové sadzby tento rok trikrát a trhy špekulujú, či v nasledujúcom období nepristúpi k výraznejšej a rýchlejšej redukcii.

20:13

Vedenie hokejového klubu z Nových Zámkov sa dohodlo na zmluve s kanadským útočníkom Nickom Ritchiem. Dvadsaťosemročného krídelníka draftoval do NHL tím Anaheim Ducks v roku 2014 v prvom kole z celkového desiateho miesta. Zámčania o tom informovali na svojom webe.

20:10

Talian Roberto Manicni skončil vo funkcii trénera futbalistov Saudskej Arábie. Vo štvrtok to oznámila tamojšia futbalová federácia s tým, že obe strany ukončili zmluvu po vzájomnej dohode.

18:46

Predaj nových domov v Spojených štátoch zaznamenal v septembri nečakane prudký rast na najvyššiu úroveň za viac než rok. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a portálu RTTNews, ktoré zverejnili najnovšie údaje amerického ministerstva obchodu.

18:44

Jedna osoba zahynula a štyria ľudia utrpeli zranenia vo štvrtok pri vykoľajení osobného vlaku na severe Nórska. Oznámila to miestna polícia, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Vlak, ktorý smeroval z Trondheimu do mesta Bod na severe krajiny, zasiahli padajúce skaly, povedal policajt Arild Woldmo pre nórsku stanicu NRK. Jeho kolega Bent Are Eilertsen informoval, že v čase vykoľajenia bolo vo vlaku 55 ľudí.

Na severe Nórska sa vykoľajil osobný vlak
Na snímke osobný vlak, ktorý sa vykoľajil na severe Nórska
18:39

Predseda vlády Čiernej Hory Milojko Spajič pricestoval vo štvrtok na prvú oficiálnu návštevu Budapešti, kde ho prijal maďarský premiér Viktor Orbán. Podľa servera nepszava.hu rokovali premiéri okrem dvojstranných vzťahov aj o európskych a svetových politických záležitostiach, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

“Do európskej ekonomiky treba priniesť nové zdroje a najvhodnejším spôsobom, ako to urobiť, je prijať krajiny západného Balkánu,” podčiarkol maďarský premiér po rokovaní so Spajičom.

18:11

Nemecká humanitárna organizácia Welthungerhilfe vo štvrtok vyhlásila, že situácia v Pásme Gazy pripomína “apokalypsu” po viac ako rok trvajúcej vojne medzi palestínskym militantným hnutím Hamas a Izraelom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Organizácia tiež opätovne odsúdila útok Hamasu na Izrael zo 7. októbra 2023, keď proiránski militanti zabili približne 1200 ľudí a zajali 250 rukojemníkov. Welthungerhilfe vyzvala aj na prepustenie všetkých zadržiavaných osôb.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke jesenná atmosfréra v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

 

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali