MADUAR priniesol svetové hviezdy do Rimavskej Soboty a Žiaru a rozlúčil sa s Barbarou!

❚❚

Rimavská Sobota/Žiar nad Hronom 15. júla 2024 (HSP/Foto:M&M Brothers Team)

 

Skupina MADUAR oslavuje 30 rokov na českej a slovenskej hudobnej scéne a súčasťou osláv bol aj 2. ročník jej vlastného 90’s festivalu, na ktorý pozvala svojich kolegov z 90. rokov

festival Maduar 90´s
Snímka z festivalu skupiny MADUAR

Skvelé počasie, výborná atmosféra a silné emócie. To všetko mali možnosť zažiť návštevníci najväčšej letnej 90’s party v Rimavskej Sobote a Žiari nad Hronom. Show rozbehol slovenský top producent a DJ Robert Burian, ktorý účastníkov party správne naštartoval a pripravil tak pôdu pre prvého zahraničného hosťa, formáciu Twenty 4 Seven. Tá naživo predstavila svoje najväčšie hity Slave To The MusicTake Me Away či Is It Love a navodila tie správne 90’s vibrácie. Po nich nabehla kapela Rednex, ktorá rozbláznila celé publikum a dostala ľudí do varu. Amfiteátrom v Rimavskej, ako aj Parkom Š. Moyzesa v Žiari sa ozývalo notoricky známe Cotton Eye Joe, ale na svoje si prišli aj romantické duše pri balade Wish You Where Here a Rednexáci zakončili svoje vystúpenie úžasným hitom The Spirit Of The Hawk.

.
festival Maduar 90´s
Na snímke hudobné zoskupenie Twenty 4 Seven

Ešte si ľudia nestačili vydýchnuť z nálože švédskej country hudby a už na nich čakal CAPTAIN JACK so svojim legendárnym Heyo Captain Jack, a tiež vypalovákmi ako Drill Instructor alebo Soldier Soldier. Atmosféra gradovala a všetko smerovalo k vyústeniu večera – hodinového koncertu skupiny Maduar, v ktorom sa ako hosť predstavila aj víťazka Hlasu Česko Slovenska Ivanna Bagová. Jeho súčasťou bol aj najemotívnejší moment celého večera, keď sa fanúšikovia z Rimavskej a Žiaru mohli symbolicky rozlúčiť s Barbarou Haščákovou, ktorú Maduar pred 30 rokmi priniesol na českú a slovenskú hudobnú scénu. Bratia Matyinkovci si pre túto rozlúčku vybrali najznámejšiu baladu z ich prvého albumu, skladbu Anjel, ktorej prvú polovicu odspievali v pôvodnej mužskej verzii tak, ako bola v roku 1992 skomponovaná a následne druhú polovicu skladby nechali odspievať Barbaru za doprovodu maduarskej sprievodnej kapely, pričom na veľkoplošných LED stenách si diváci mohli pozrieť exkluzívne archívne zábery spred 30 rokov, keď ako 14-ročná začínala v Maduare. Bolo to mimoriadne silné a dojímavé, mnohí fanúšikovia spievali túto skladbu spolu s Barbarou so slzami v očiach.

Záverečným veľkým finále bola slovenská koncertná premiéra skladby Show How Mad U Ar, ktorú Maduar pripravil minulý rok práve s pozvanými hosťami, takže na pódiu stáli vedľa seba okrem Maduaru aj Captain JackRednexTwenty 4 SevenRobert Burian a Nicotini (starší syn Juraja Matyinka z Maduaru) a spoločne odovzdali Slovensku odkaz, aby sa ľudia nebáli plniť svoje sny aj keby sa na prvý pohľad zdali bláznivé.

.

Bratia Matyinkovci, ktorí v roku 1986 zakladali Maduar, poďakovali všetkým, ako hosťom, tak aj návštevníkom, a tiež celému realizačnému tímu, za fantastický večer a už teraz sa tešia na ďalšie 90s party v roku 2025, s ktorými smerujú do ďalších slovenských miest.

Ako nám prezradili,: “Tento festival je o niečom úplne inom ako bežné 90s festivaly v Čechách a na Slovensku. Celý sa nesie v rodinnom duchu a to z viacerých hľadísk. Produkciu podujatia zabezpečujeme sami spolu s Jurajovými synmi Nicholasom a Christianom. Dokonca aj pri transferoch zahraničných hviezd od vyzdvihnutia na letisku až po ich opätovné doručenie na letisko v Budapešti sme využívali našu maduarsku flotilu a nás ako šoférov, vďaka čomu bola atmosféra v zákulisí už od začiatku veľmi osobná a neformálna. Ako stále aktívni umelci dobre vieme, čo je pri poskytnutí zázemia pre účinkujúcich dôležité a tieto poznatky sme pri tomto podujatí plne využili. Naši hostia mali na mieru šitú stravu, pri transferoch mali vždy v autách nachystanú kávu, vodu a ako bonus aj prosecco, dokonca sme im v zákulisí pripravili aj projektor s plátnom, vďaka ktorému si mohli pozrieť zápas Nemecka so Španielskom, čo si mimoriadne užili. Ale súčasťou rodiny sú aj členovia nášho technického štábu, či už hovoríme o firme dB Centrum, ktorá nám zabezpečuje stage, zvuk aj svetlá, alebo o firme Kvant, ktorá nám dodáva LED steny, či firme Toldstory, ktorá zabezpečovala filmový prenos aj záznam. A takto by sme mohli pokračovať ešte ďalej. Skutočne sme sa počas tých pár dní cítili všetci ako jedna veľká rodina a naši hostia si to veľmi pochvaľovali a už sa rovno pýtali, kedy si to opäť zopakujeme. Aj preto sme sa rozhodli nadviazať na toto skvelé podujatie ďalšími termínmi v roku 2025 a priniesť túto zostavu do ďalších 6 slovenských miest. Predbežne uvažujeme o Leviciach, Prievidzi, Poprade, Dubnici, Martine a Humennom, niekedy začiatkom mája, definitívne miesta a termíny budeme vedieť do konca júla.

 

 

.

Redakciu informoval M&M Brothers Team

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:33

Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy.

10:09

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila v noci na sobotu 58 zo 67 bezpilotných lietadiel vypálených ruskými silami. Oznámili to v sobotu ukrajinské vzdušné sily. Trosky zostreleného dronu objavili aj pri budove parlamentu v Kyjeve.

10:07

Pápež František v sobotu vyzval lídrov Papuy-Novej Guiney, aby zmiernili napätie s autonónmnym ostrovom Bougainville, keďže narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

08:14

Dosluhujúci mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v piatok vyhlásil, že ak Najvyšší súd zablokuje jeho kontroverzný plán reformy súdnictva, pôjde o “hrubé porušenie” ústavy krajiny. Na základe tejto reformy by sudcov mali voliť priamo občania.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali