Macron plánuje zaviesť národný športový deň

❚❚

Paríž 14. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Mohammed Badra)

 

Francúzsky prezident Emmanuel Macron plánuje zaviesť národný športový deň, ktorý by sa konal každý rok 14. septembra. Svoj zámer predstavil pred sobotňajšou slávnostnou prehliadkou na Champs-Élysées, ktorou parížski organizátori dajú definitívnu bodku za olympijskými a paralympijskými hrami 2024

Emmanuel Macron
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron

“Musíme sa spojiť okolo športového festivalu, ktorý sa bude konať v uliciach, školách a vyhradených športových strediskách,” uviedol Macron v rozhovore pre denník Le Parisien.

.

Francúzsko už má vyhradený 21. jún ako deň konania každoročného hudobného festivalu pod názvom “Fete de la Musique” (Národný festival). Ten zahŕňa rôzne bezplatné koncerty a umožňuje začínajúcim hudobníkom prezentovať svoju tvorbu verejnosti.

Organizátori očakávali, že sobotňajší pochod olympijských a paralympijských športovcov, dobrovoľníkov a pracovníkov verejného sektora na Champs-Élysées si nenechá ujsť približne 70.000 divákov. Po ňom mal nasledovať bezplatný koncert pod holým nebom na Place de l’Etoile, informovala agentúra AFP.

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:08

Nová holandská vláda na čele so Stranou slobody (PVV) Geerta Wildersa v stredu predložila Európskej komisii (EK) žiadosť o opt-out (trvalú výnimku) z migračných a azylových pravidiel EÚ. Podľa webového portálu stanice Euronews ide o bezprecedentný krok zo strany zakladajúceho členského štátu.

13:39

Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne v Česku, sa zvýšil na štyri. Zatiaľ poslednou je seniorka z Kobylej nad Vidnavkou v okrese Jeseník, ktorá v nedeľu odišla z evakuačného centra.

13:38

Trenčianska radnica pokračuje v rekonštrukcii chodníkov a ciest na území mesta. Do rekonštrukčných prác investuje takmer 315.000 eur.

13:37

Ministerstvo dopravy (MD) SR splnilo míľnik Plánu obnovy a odolnosti SR, ktorý bol zaradený do piatej žiadosti o platbu. V rámci míľnika Reforma verejnej osobnej dopravy mal rezort uviesť do účinnosti optimalizovaný grafikon železničnej dopravy. Míľnik sa podarilo naplniť ešte koncom roka 2023. Vyplýva to z informácie o plnení míľnikov a cieľov Plánu obnovy a odolnosti SR, ktoré boli zaradené do piatej žiadosti o platbu. Materiál v stredu vzala vláda na vedomie.

13:36

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR splnilo všetky míľniky v rámci piatej žiadosti o platbu z plánu obnovy. Vyplýva to z materiálu šéfa rezortu Richarda Rašiho (Hlas-SD), ktorý v stredu schválila vláda.

13:36

Vláda na stredajšom rokovaní upravila balík opatrení na konsolidáciu verejných financií, aby viac podporila gastro sektor cez nižšiu daň z pridanej hodnoty (DPH). Táto podpora bude stáť dodatočných 110 miliónov eur, ktoré sa získajú cez vyššiu daň z finančných transakcií a daň z príjmu právnických osôb. Po rokovaní vlády o tom informoval minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

13:33

V súvislosti s plánovaným predložením piatej žiadosti o platbu v rámci plánu obnovy a odolnosti informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR o úspešnom plnení stanovených míľnikov. Rezort predstavil Akčný plán pre vodík v súvislosti s podporou zelenej transformácie v oblasti obnoviteľných zdrojov energie (OZE) a zároveň informoval o uvedení Energetického dátového centra (EDC) do prevádzky a ukončení využívania uhlia v regióne hornej Nitry. Vyplýva to z informatívneho materiálu, ktorý v stredu vzala na vedomie vláda.

13:23

Egypt odmieta akékoľvek snahy o eskaláciu v regióne, uviedol egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí počas stretnutia s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom. Sísí zároveň vyjadril podporu Libanonu po výbuchoch pagerov.

13:21

Grécko plánuje nákup bezpilotných lietadiel Switchblade zo Spojených štátov. Krajina sa zotavuje z desaťročia trvajúcej dlhovej krízy a chce takto posilniť svoje ozbrojené sily, uviedli dva zdroje.

13:19

Portugalským hasičom prídu pomôcť v hasení ničivých lesných požiarov posily zo Španielska a Maroka. Úrady doteraz zmobilizovali viac ako 5000 hasičov. Informoval o tom portugalský úrad civilnej ochrany.

13:15

Ruské služby nevydali žiadne varovanie pred zvýšenými úrovňami radiácie v atmosfére, uviedol Kremeľ. Reagoval tak na vyhlásenie Nórska o zvýšených hodnotách rádioaktívneho cézia (Cs-137) v blízkosti arktickej hranice s Ruskom.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali