NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

má to význam

❚❚

 

 

 

karikatura
Karikatúra Tomáša Stanislava

 

.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

ĎALŠIE KARIKATÚRY

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:29

Česká polícia evakuovala takmer 600 ľudí v okolí chemického závodu v Litvínove-Záluží v Úsťanskom kraji po tom, ako sa tam v stredu našla nevybuchnutá letecká bomba. Riziko, že vybuchne, je podľa polície veľké. Uviedla to na sociálnej sieti X.

20:21

Slobodná strana Rakúska (FPÖ) chce plnou silou zakročiť proti imigrácii a zrýchliť deportáciu migrantov do ich vlastí, ak sa ujme vlády. Vyplýva to z jej volebného programu, ktorý predstavila v stredu.

19:58

Haváriu vrtuľníka, pri ktorej 19. mája zahynul iránsky prezident Ebráhím Raísí, spôsobili zlé poveternostné podmienky a jeho preťaženosť. Informovala o tom v stredu podľa agentúry Reuters iránska tlačová agentúra Fárs s odvolaním sa na nemenovaný bezpečnostný zdroj blízky vyšetrovaniu.

19:57

Český Senát v stredu schválil novelu zákona, ktorá pre Čechov v zahraničí zavádza možnosť hlasovať vo voľbách poštou. Za návrh hlasovalo 56 senátorov, proti bolo deväť. Zákon ešte musí podpísať prezident.

19:38

Čína, ktorá je najväčším staviteľom uhoľných elektrární na svete, v prvej polovici roka 2024 znížila počet povolení pre nové elektrárne takmer o 80 %. Oznámila to v stredu environmentálna organizácia Greenpeace, pričom upozornila, že až čas ukáže, či nastal bod zlomu.

19:38

Nemecký kancelár Olaf Scholz v stredu uviedol, že Ukrajina vpád na ruské územie s Nemeckom nekonzultovala. Uviedol, že očakáva, že táto vojenská operácia bude časovo a územne obmedzená.

19:23

Pri izraelských náletoch v Pásme Gazy podľa tamojších úradov za posledných 24 hodín zahynulo najmenej 50 Palestínčanov. K útokom pritom došlo krátko po tom, čo šéf americkej diplomacie Antony Blinken ukončil návštevu Blízkeho východu.

19:22

Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) v stredu pokračovala v pracovnej návšteve Číny. Vo východočínskej provincii An-chuej rokovala o pokračovaní výstavby s predstaviteľmi spoločnosti Gotion, ktorá má v Šuranoch vybudovať najväčší závod na výrobu autobatérií pre elektromobily na Slovensku. Saková o tom v stredu informovala na sociálnej sieti.

19:22

Teplota vody Dunaja v okolí juhomaďarskej atómovej elektrárne Paks sa v stredu opäť priblížila ku kritickej hodnote 30 stupňov Celzia. Výkon prvého, druhého a štvrtého bloku preto znížili, produkcia elektrárne klesla celkom o 240 megawattov (MW), citoval server portfolio.hu z vyhlásenia elektrárne.

18:56

Spoločnosť Ford, vzhľadom na oslabený trh s elektromobilmi, nebude vyrábať športovo-úžitkové vozidlo (SUV) s tromi radmi sedadiel poháňané batériami. Strategický obrat bude amerického automobilového giganta stáť až 1,9 miliardy dolárov (1,71 miliardy eur).

18:51

Najmenej 15 ľudí zahynulo a ďalších 40 sa zranilo v stredu pri výbuchu v závode na výrobu liekov v indickom štáte Andhrapradéš, uviedli tamojší predstavitelia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke kvitnúci kaktus Mammillaria

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Zdeno Drdol

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali