Lovašová získala bronz do 57 kg, Hlavačka: “Je to veľký úspech”

❚❚

Sofia 17. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Slovenská reprezentantka v boxe Bibiana Lovašová získala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy do 22 rokov. Osemnásťročná boxerka vo štvrtkovom semifinálovom súboji kategórie do 57 kg podľahla favorizovanej Sthelyne Grosyovej z Francúzska 0:5 na body, no v Sofii si zabezpečila cenný kov vďaka štvrťfinálovému víťazstvu nad Turkyňou Asude Ece Edizovou

Bibiana Lovašová
Na snímke Bibiana Lovašová

Pre Lovašovú to bola premiéra na šampionáte tejto vekovej kategórie. Naopak, jej o štyri roky staršia semifinálová premožiteľka súťaží na turnaji do 22 rokov naposledy. “Treba povedať, že súperka bola veľká favoritka. Je to niekdajšia strieborná medailistka z majstrovstiev sveta a takisto strieborná medailistka z ME tejto kategórie. Bibiana išla do zápasu s tým, že nemá čo stratiť. Celý čas sa snažila na súperku niečo vymyslieť, ale skúsenosti, výborný odhad a rýchlosť boli na strane Francúzky,” uviedol pre TASR po semifinálovom stretnutí svojej zverenkyne tréner Pavol Hlavačka.

.

Vrcholom turnaja bol pre Lovašovú štvrťfinálový víťazný duel proti tureckej reprezentantke. “S bronzovou medailou sme určite veľmi spokojní, keďže Bibiana v tejto kategórii ešte len začína. Je to pre ňu veľký úspech, ktorý dosiahla po obrovskom boji s kvalitnou tureckou súperkou. Je to cenný skalp, keďže Turecko patrí v ženskom boxe k svetovým veľmociam,” dodal Hlavačka pre TASR.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:35

Dvaja nemeckí piloti zahynuli pri páde lietadla vyrobeného ešte v časoch druhej svetovej vojny, ktoré havarovalo na juhu Fínska a následne začalo horieť. K nehode došlo len niekoľko minút po štarte. Oznámila to vo štvrtok tamojšia polícia.

17:34

Nórsko v blízkej budúcnosti poskytne Ukrajine šesť stíhačiek F-16. Na sociálnej sieti Facebook to vo štvrtok uviedol ukrajinský minister obrany Rustem Umerov po rokovaní so svojím nórskym rezortným partnerom Bjrnom Arildom Gramom.

17:25

Česko sa s Dánskom a Holandskom dohodlo na pokračovaní dodávok munície pre Ukrajinu aj v roku 2025. Na sociálnej sieti X to vo štvrtok napísal český premiér Petr Fiala.

16:55

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a grécky premiér Kyriakos Mitsotakis vo štvrtok v Bruseli podpísali dohodu o bezpečnostnej spolupráci. Oznámili to ukrajinský prezident aj úrad gréckeho premiéra.

16:49

Členovia izraelského bezpečnostného kabinetu boli informovaní, že vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár je s veľkou pravdepodobnosťou mŕtvy. Pre agentúru Reuters to vo štvrtok uviedli dvaja vládni predstavitelia oboznámení s touto záležitosťou.

16:33

Pre šesť departmentov na juhu Francúzska vyhlásili tzv. červenú výstrahu pred záplavami vyvolanými mimoriadnymi lejakmi. V jednej zo zasiahnutých oblastí napadlo podľa tamojších meteorológov za ostatných 48 hodín až 630 milimetrov zrážok.

15:57

Izraelský nálet na školu v Pásme Gazy, ktorá slúžila na ubytovanie palestínskych presídlencov, si vo štvrtok vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch vrátane piatich detí.

15:34

Ukrajinská polícia rozbila drogový kartel, ktorého členovia vyrábali psychofarmaká a predávali ich prostredníctvom internetu, oznámil ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali