LGBTI na Slovensku: Tak si to konečne vyjasnime

❚❚

Bratislava 22. júla 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Facebook-Milan Uhrík – Republika)

 

Tento víkend sme mohli pozorovať ďalší ročník dúhového pochodu PRIDE v Bratislave. Emocionálne, sexuálne, či rodovo dezorientovaní ľudia a ich podporovatelia tiahli ulicami ako farebné zombie – za podpory liberálnych opozičných strán, médií a politikov. Ale komu tým prospeli?

Dúhový Pride 2024 v Bratislave
Na snímke účastníci 14. ročníka podujatia Dúhový Pride 2024 v Bratislave

A z akých peňazí?

.

Matúš Vallo vraj vyjadril podporu LGBTI komunite aj tento rok, americká ambasáda sa rozsvietila v dúhových farbách a ktosi dokonca ukázal slovenskú vlajku, kde biely, modrý a červený pruh nahradil čím? Opäť odtieňmi dúhy…

To sa legálne môže, takto przniť štátnu vlajku? Nenájde sa nik, aby požadoval minimálne vysvetlenie?

.

Ujasnime si poznatky známe zo základnej školy: existujú dve pohlavia, muž a žena, samec a samica. Všetko ostatné, čo sa vyskytuje v živočíšnej ríši, je odklon od normy. Odklon od normy je anomália, nezvyčajnosť, a to v zmysle, že neplní svoj pôvodný, primárny účel – v prípade sexuality to znamená, že nerozširuje svoj druh.

Ak túto anomáliu pozdvihneme z periférie na normu, druh vyhynie. Také je to prosté. Logika.

Na druhej strane, netreba byť k ľuďom ani príliš prísny. Je to predsa psychologický fakt: človek má rôzne inklinácie. Počas mojej zvláštnej literárnej kariéry (sama o sebe bola dosť neštandardná…) som postretal kvantum všakovakých ľudí so všakovakými chuťami. Nebudem sa o nich rozpisovať, zaiste máte pri dnešných “klenotoch” kinematografie dostatočnú predstavivosť…

Ak teda máme tieto inklinácie, napríklad cítime vzrušenie pri pohľade na nahé telo nášho pohlavia, znamená to automaticky, že sa mu máme podriadiť? Len preto, že “to tak cítim?”

A čo keď sa mi chce vykonať veľkú potrebu uprostred plného námestia, lebo to tak cítim?

.

Nehovorte mi, že “láska je láska”! Keď sa – s prepáčením – mužovi ozve genitál pri intímne ladenom dotyku iného muža, nie je to žiadna láska – je to túžba.

Viete, čo je ozajstná láska? Keď veriaci muž úprimne prizná, že miluje Ježiša. Platonicky, pochopiteľne.

…hádam mi o chvíľu nezaklope na dvere NAKA…

Človek nikdy nevie, keď propagáciu túžby obhajuje primátor hlavného mesta alebo politici typu Šimečka – Jaurová – Gröhling. Alebo aj veľká poisťovňa ako Generali – na videách z pochodu vidíte ich zástupcov v rovnakých tričkách aj s hrdým firemným transparentom…

Vyšli si takto v sobotu na prechádzku z vlastnej iniciatívy, alebo im to firma “odporúčala” ako vhodnú aktivitu?

.

Našťastie u nich nemám žiadne poistenie, musel by som ho totiž zrušiť pre hlboký rozpor v našich hodnotách.

Najtvrdšie, ale pravdivo, sa na adresu LGBTI agendy vyjadrila podpredsedníčka SNS, Dagmar Kramplová (komentovali sme v samostatnom príspevku). Dá sa plne súhlasiť, že Slovensko potrebuje hrádzu proti prejavom liberálneho extrémizmu. Avšak pani Kramplová píše, že pochod nebol do počtu účastníkov vôbec silný. Pritom však podľa organizátorov prišlo až 10 000 ľudí. Pani Kramplová tiež vyjadruje nádej, že liberalizmus u nás vyšumí – avšak organizátori PRIDE sa opäť chvália, že toto bol finančne najviac vyťažený – a teda úspešný – ročník…

Prišli dokonca vystúpiť aj známi Sendreiovci – ale dobre, predpokladajme, že za symbolické euro, na znak dobrej vôle…

Z celkového hľadiska je však na mieste otázka: Ak organizátori nedostali peniaze od štátu, odkiaľ potom? Vari len nerozbili doma prasiatko?

Naozaj sme tu mali mať zákon o mimovládkach a zahraničných agentoch už dávno…

dúhové vlajky USA ambasáda
Na snímke americká ambasáda ovešaná dúhovými vlajkami

Isteže, popritom všetkom treba znovu a znovu korektne zdôrazňovať, že všetci naši spoluobčania majú právo na dôstojný a bezpečný život. Bez ohľadu na to, či ste Róm, či gay, či rómsky gay.

Všetci sme Slováci, to je prvoradé. A sme si rovní v právach aj povinnostiach.

Musíme však zároveň poznať tú hranicu, kedy sa roztopaš prezentuje ako nová norma, dokonca ako šľachetná vec – ako “láska”. Pretože nie je menšina ako menšina. Národnostné menšiny predstavujú komplexný balík plný rozličných hodnôt: majú určitú históriu, zvyklosti, tradície, štýl odievania, spôsoby…

Zatiaľ čo LGBTi stavia len na tom, s kým spávate alebo či sa cítite ako iné pohlavie/rod.

A také veci sa v slušnej spoločnosti jednoducho nevyťahujú na pretras. A my predsa sme za slušné Slovensko!

.

No hádam nie len vtedy, keď sa nám to práve hodí…

 

Prečítajte si tiež

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:04

Pápež František v piatok pristál v Port Moresby v Papue-Novej Guinei v rámci svojej druhej zastávky počas 12-dňovej cesty po krajinách juhovýchodnej Ázie a Tichomoria. TASR informuje podľa agentúry AFP a servera Vatican News.

Na programe má stretnutia s vládnymi predstaviteľmi a diplomatmi, ako aj s s bežnými ľuďmi na ulici. Navštívi tiež svätyňu Panny Márie Pomocnice kresťanov v saleziánskom stredisku, kde sa stretne s biskupmi Papuy-Novej Guiney a Šalamúnových ostrovov, kňazmi a veriacimi. V nedeľu ráno odslúži omšu na štadióne Sira Johna Guiseho.

pápež ,John Rosso, Philip Polewara
Na snímke podpredseda vlády Papuy-Novej Guiney John Rosso (vpravo) a kontradmirál Philip Polewara (druhý zľava) sa naťahujú, aby pomohli pápežovi Františkovi udržať rovnováhu počas uvítacieho ceremoniálu na medzinárodnom letisku “Jackson” v Port Moresby
13:02

Stovky českých škôl dostali aj v piatok výhražný e-mail, ktorý má zhodné znaky s podobnými e-mailami z predchádzajúcich dní. Polícia vyhrážky páchateľa nepovažuje za relevantné, jeho motiváciou je podľa nej verejný a mediálny záujem a rozosievanie chaosu. Uviedla to na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

13:00

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg v piatok vyzval Čínu, aby prestala podporovať Rusko vo vojne na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v júli uviedol, že nechce, aby Čína, ktorá sa netají strategickým partnerstvom s Ruskom, pôsobila v konflikte ako sprostredkovateľ.

Jens Stoltenberg
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
12:59

Vysoký finančný stres pociťuje na Slovensku až štvrtina ľudí. Strednú mieru finančného stresu má 38 % Slovákov a nízku mieru prežíva 37 % z nich. Najväčší finančný stres majú ľudia z vytvárania finančnej rezervy alebo splácania dlhov a úverov. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu Nadácie Partners, ktorý realizovala agentúra Focus v júni tohto roka na vzorke 1025 respondentov.

12:58

V Česku sa po 15 rokoch vyskytla katarálna horúčka oviec. Ohnisko sa nachádza v okolí Sokolova v Karlovarskom kraji, mimoriadne veterinárne opatrenia sa dotknú chovu v okolí 150 kilometrov. V piatok to oznámil český minister poľnohospodárstva Marek Výborný. Podotkol, že nákaza nie je prenosná na človeka, ale bude mať zásadný vplyv na obchodovanie so živými zvieratami, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

12:55

Na zlepšovanie života ľudí, samospráv a zamestnávateľov išlo za posledných desať mesiacov 85 % výdavkov, o ktorých rozhodla terajšia vláda. Uviedol to v piatok minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na tlačovej konferencii spolu s ďalšími predstaviteľmi strany Hlas-SD.

Aktuálne podľa ministra práce Erika Tomáša prebieha príprava legislatívy v rámci projektu Práca namiesto dávok.

12:36

Slovenské volejbalové reprezentantky sa premiérovo v histórii samostatnosti SR predstavia na MS. Krátko po najväčšom úspechu vytýčil prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Marek Rojko ďalší cieľ, ktorým je postup družstva do olympijskej kvalifikácie v roku 2027.

Volejbal ženy
Na snímke zľava prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Marek Rojko, minister cestovného ruchu a športu SR Dušan Keketi (nominant SNS) a kapitánka slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie Karin Palgutová
11:58

České tajné služby sa pod vedením americkej FBI podieľali na odhalení činnosti kybernetického aktéra spájaného s ruskou vojenskou tajnou službou GRU. V piatok o tom v tlačovej správe informovalo české Vojenské spravodajstvo (VZ). Cieľom tohto aktéra boli podľa ich zistení sabotáže, špionáž a poškodenie reputácie, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turisti prechádzajú okolo starovekého rímskeho Kolosea, ktoré sa odráža v mláke v Ríme

Autor: TASR/AP-Andrew Medichini

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali