LGBTI bude na školách viac. Drucker sa postavil nielen Republike, ale aj premiérovi

❚❚

Bratislava 12. októbra 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Darmo bude premiér ohlasovať stavanie hrádze progresivizmu, keď má vo vláde samostatne konajúcu jednotku, ministra školstva, ktorý mu z tej hrádze svojim konaním vyberá tehličky. Kým premiér vyhlasuje, že si ideologizovať naše deti nedáme, Tomáš Drucker jej do škôl dláždi cestu

Tomáš Drucker
Na snímke minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD)

SNS v lete v súlade s ich volebným programom a pod tlakom voličov avizovala, že na jeseň príde do parlamentu so zákonmi, ktoré dajú rodičom do rúk právo zasiahnuť do výchovno-vzdelávacieho procesu. Snahou SNS bolo zastaviť prebiehajúcu indoktrináciu našich detí progresívnymi ideológiami na školách vykonávanú rôznymi aktivistami mimovládok a novinárov progresívnych médií. Najviac kole voličom SNS  pretlačovaná LGBTI agenda.

.

Na základe návrhu by rodič rozhodoval o tom, ktorej aktivity, ktorú nevykonávajú zamestnanci školy (učitelia, vychovávatelia) sa ich deti zúčastnia a ktorú naopak vynechajú. Princíp mal byť obdobný ako je to s náboženstvom a etikou. Rodič rozhoduje, či jeho dieťa bude navštevovať hodiny náboženstva alebo etiky. Nápad mal svoje „rácio“. Jednak by sa zvýšila informovanosť rodičov o tom, akých ďalších aktivít sa jeho dieťa zúčastňuje a zároveň by rodičom pribudla možnosť vyslovením alebo nevyslovením informovaného súhlasu účasť svojej dcéry, či syna na aktivite odobriť alebo nie.

Informovaný súhlas by bol veľmi silným nástrojom v rukách rodiča, ktorým by mohol významne ovplyvniť, aby sa dieťa neučilo v škole iným hodnotám ako mu sám doma vštepuje.

.

Lenže SNS so svojim zámerom tvrdo narazila. Hrádzu vo vláde nestavia len premiér, ale aj Tomáš Drucker (Hlas) s jeho ministerstvom školstva. Druckerová hrádza je ale iná, jej snahou je zabetónovať všetky progresívne „dobrá“, ktoré predošlé vlády na ministerstve školstva do jeho príchodu na ministerstvo vytvorili. A keďže žije v tom, že ministerstvo školstva je v súlade s koaličnou dohodou jeho pieskoviskom. Dal SNS jasne najavo, že nedovolí svoj hrad z piesku búrať.

Samy sme mali možnosť poznať ako je ministerstvo pod Druckerovým vedením voči prenikaniu progresívnych ideológií nastavené. V čase, keď Denník N prichádzal so svojou novou príručkou k 80. výročiu SNP, v ktorej na slovo vzatí odborníci, medzi nimi aj redaktori z denníka sa rozhodli ponúknuť učiteľom a mladým ľuďom “pravdivé zhrnutie historických faktov”, si ministerstvo od tejto a podobných aktivít organizovaných progresívnymi mimovládkami umývalo ruky.

Ministerstvo nám vtedy odkázalo, že: „„Distribúcia takýchto materiálov do škôl je v kompetencii jednotlivých riaditeľov škôl, ktorí majú možnosť rozhodovať o vhodnosti a využití materiálov v rámci vzdelávacieho procesu.“ Písali sme o tom (tu).

Úplne iné okuliare si ministerstvo školstva nasadilo, keď progresívni bonzáci natreli aktivistky z mimovládky „Ženy v sukni“, keď ich falošne obvinili zo šírenia proruskej propagandy na školách v Nitre a označili Marcelu Starekovu za hybridnú hrozbu. Ženy v sukni v spolupráci so OZ Slavica organizovali pri príležitosti 80. výročia SNP besedy so žiakmi, na ktorých deťom vojnový veterán nrtm. Peter Andreánsky, 11. mechanizovaný prápor Martin, účastník misie ISAF v Afganistane pripomínal hodnotu mieru, ktorá sa dnes v EÚ zmenila na vojnové ťaženie proti Rusku.

Na školách sa dnes môžu šíriť len progresívnymi ideológmi vymedzené naratívy na Covid, vojnu na Ukrajine, na Blízkom východe, Klimatické zmeny a najnovšie aj na SNP. A Druckerove ministerstvo sa v tomto prípade postavilo otvorene na stranu bonzákov, keď na sociálnej sieti varovalo „pred aktivitami na školách, ktoré skresľujú historické udalosti“

.

 

 

 

 

.

Voči príručke denníka N takto aktívne ministerstvo nereagovalo.

Nakoľko tlak SNS na to, aby sa indoktrinácia zastavila, ani po lete nepoľavil, Hlas, resp. ministerstvo školstva prišlo s „kompromisným“ návrhom, ako rodičov do vzdelávacieho procesu zapojiť. No a dnes máme v NR SR už dokonca v druhom čítaní návrh zákona, ktorý má prenikaniu škodlivých ideológií zabrániť, resp. umožniť rodičom zabrániť hodnotovému ovplyvňovaniu progresívnymi ideológiami.

Žiaľ zo strany MŠ o žiaden kompromis nejde. Naopak návrhom sa zafixuje súčasný stav, nakoľko rodič so svojim informovaným súhlasom sa dostane na rad až po tom ako aktivita, ktorou sa má doplniť vzdelávanie  nebude súčasťou štátneho vzdelávacieho programu, bude nad rámec školského vzdelávacieho programu, neschváli ju rada školy a ani pedagogická rada školy. Pri takomto nastavení sa rodič k slovu nedostane nikdy.

LGBTI agenda bude do škôl prúdiť veselo ďalej. A teraz to bude mať požehnané zákonom. Budú jej vystavení aj tí rodičia, ktorí nestoja o to, či sú zásadne proti, aby bola hlava ich dieťaťa mútená fantazmagóriami o ďalších pohlaviach, keď faktom aj naďalej zostáva, že biologické pohlavia sú len 2, nakoľko máme len dve kombinácie chromozómov XX alebo XY. Táto agenda, ktorá múti hlavy detí vo veku, keď si samy hľadajú svoje miesto v rodine, v spoločnosti, sa dá veľmi ľahko zahrnúť do vágneho štátneho vzdelávacieho programu, kde v predmete „OBČIANSKA NÁUKA“, sa učia deti tolerancii k iným názorom, postojom, hodnotám a kultúram. Žiak na konci 8. ročníka základnej školy dokáže „identifikovať rodové stereotypy v okolí a médiách“.

Slabosť SNS pri v odhodlaní zastaviť indoktrináciu naších detí a limity koaličného vládnutia naplno v týchto dňoch, keď nám LGBTI komunita a celá progresívna časť spoločnosti pripomína 2. výročie vraždy dvoch mladých ľudí pred podnikom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave, využila mimoparlamentá strana Republika. Všimli si, že sa na školách množia dúhové aktivity a tak ako je pre nich charakteristické ostro voči ním vystúpili.

Zároveň na sociálnych sieťach upozornili premiéra, že ak to myslí s bojom voči prenikaniu škodlivých ideológií vážne, nemôže postupnú indoktrináciou našich detí dúhovou agendou na školách tolerovať. Nemôže ostávať len pri slovách o stavaní hrádze voči progresivizmu a zároveň zatvárať oči pred tým ako dvere dokorán prenikaniu progresívnych ideológií otvára minister jeho vlády, ktorý voči konaniu Republiky verejne vystúpil, čím jednoznačne ukázal svoje progresívne nastavenie. Písali sme o tom (tu).

 

Tomáš Drucker
Na snímke Tomáš Drucker

Koalícia trpí na koaličnú zmluvu, ktorá bráni koaličným partnerom liezť si navzájom do kapusty, zasahovať do riadenia stranám prideleným rezortom. Je pochopiteľné, že zásahy do zabezpečenia chodu ministerstva a jemu podvesených štátnych orgánov (v prípade MŠ: škôl a iných vzdelávacích inštitúcií) na mieste nie je.

Problém nastáva, keď neexistuje v koalícii konsenzus na hodnotovom riadení toho ktorého rezortu a jeden minister si vysvetlí koaličnú zmluvu tak, že on môže rozhodovať bez dohody o bytí a nebytí našich detí a snaží sa nastaviť vzdelávanie v duchu hodnôt, ktoré sám zastáva, progresívnych.

V takom prípade pôsobí súčasná koalícia len ako hodnotový zlepenec. A hoci v nej prevláda konzervatívne krídlo, v ktorého čele je samotný premiér, progresívne krídlo v Hlase a tým aj v celej koalícii naberá postupne na sile. Dokonca samotnému premiérovi Tomáš Drucker odkazuje, že je zúfalec, keď sa snaží progresivizmus zastaviť.

.

Do pasce sa dostala aj samotná SNS, nakoľko jej parlamentný boj za zastavenie indoktrinácie detí plne prevzala na verejnosti Republika. A dnes, ak sa SNS podarí pod tlakom zvonka zvrátiť situáciu, do ktorej sa dostali súhlasom s kompromisom, ktorý predložilo vo veci do parlamentu ministerstvo školstva, politické body to prinesie verejne viditeľnej Republike. Preto sa kľudne môže stať, že len preto, aby neprihrali víťazstvo Republike, zahlasujú nakoniec poslanci SNS za Druckerov „kompromisný“ návrh, ktorým zaklincujú súčasný stav a rodiča vystavia na piatu koľaj.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:49

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová, ktorá je kandidátkou Demokratickej strany do nadchádzajúcich prezidentských volieb zverejní informácie o svojom zdravotnom stave. V sobotu o tom informoval jeden z jej poradcov, podľa ktorého sa Harrisová týmto krokom snaží upriamiť pozornosť na jej protikandidáta Donalda Trumpa. Ten zverejnenie detailnejších informácií o svojom zdraví odmieta.

12:21

Biometrické overovanie, cez odtlačok prsta alebo skenovanie tváre, bolo vlani najpreferovanejšou metódou bezpečnostnej autentifikácie. Nedávno sa však táto technológia stala ďalšou metódou útoku kybernetických zločincov.

12:20

Štátny dlhopis určený pre bežných občanov môže byť pre časť drobných investorov atraktívnou možnosťou, ako zhodnotiť svoje úspory. Okrem toho môže tento projekt pomôcť aj pri zvyšovaní finančnej gramotnosti ľudí. Otázny je zatiaľ jeho výnos, ktorý bude závisieť od aktuálnej situácie na jar budúceho roka.

12:19

Najväčšie rozdiely v mzdách žien a mužov sú v stavebníctve a realitách, najmenšie vo výrobe a administratíve. Najvýraznejšie je to v Trenčianskom a Žilinskom kraji, naopak, najmenej sú viditeľné rozdiely v Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Rovnakú sumu bez ohľadu na rodové rozdiely zarobia na Slovensku operátori výroby a administratívni pracovníci.

12:18

Izraelská armáda nariadila obyvateľom 22 dedín na juhu Libanonu evakuáciu do dvoch oblastí severne od rieky Awalí.

12:17

 Nemeckí hasiči uhasili požiar, ktorý vypukol na tankeri s vykurovacím olejom pri pobreží Baltského mora. Privolaní experti zatiaľ nemohli začať s vyšetrovaním príčiny požiaru pre nahromadenie nebezpečných plynov v priestoroch plavidla.

11:05

Popri miliardových škodách na infraštruktúre hrozí Bosne a Hercegovine po nedávnych rozsiahlych povodniach aj ekologická katastrofa na rieke Neretva.

10:37

Šesť ľudí vrátane 18-ročného chodca utrpelo zranenia po zrážke policajného auta s ďalším vozidlom v meste Halle na východe Nemecka, oznámila tamojšia polícia.

10:29

Libanonské militantné hnutie Hizballáh raketami útočilo na izraelskú vojenskú základňu južne od pobrežného mesta Haifa.

09:18

Ukrajinské jednotky zasiahli sklad paliva v Ruskom okupovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Vyplýva to z vyhlásenia ukrajinskej armády.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke objekt Zuzana a starci počas Festivalu Biela noc 2024 v rámci Festivalu súčasného umenia v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali