Levice do semifinále kvalifikácie, Madzin: “Hrali sme tímovo”

❚❚

Antalya 18. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Patrioti Levice postúpili na kvalifikačnom turnaji basketbalovej Ligy majstrov v tureckej Antalyi do semifinále. V tzv. majstrovskej vetve zvíťazili na úvod na gruzínskym BC Kutaisi 2010 111:87. V piatok 20. septembra ich čaká ďalšie vystúpenie, o 15.30 h nastúpia proti estónskemu Kalev/Cramo

Michal Madzin
Na snímke tréner Patrioti Levice Michal Madzin

kvalifikácia Ligy majstrov – štvrťfinále:
BC Kutaisi 2010 – Patrioti Levice 87:111 (42:55)
Najviac bodov Kutaisi: Joiner 23, Fortune 17, Bekauri a Dvališvili po 12
Levice: Nichols 29, Jelks 15, Abrhám 11, Terins 9, Bojanovský 4 (Gamble 16, Kivimäki a Krajčovič po 11, Chaban 3, Solčánsky 2, Mäntynen a Pažický 0)
TH: 16/10 – 24/19, fauly: 20 – 16, trojky: 15 – 12, rozhodovali: Krejič (Slovin.), Vulič (Chor.), Pešič (Srb.), štvrtiny: 21:30, 21:25, 23:26, 22:30, 100 divákov
/Patrioti postúpili do semifinále kvalifikácie LM/

.

Štvrťfinálový duel otvoril bodovo za Kutaisi Dvališvili, ale Levičania na to odpovedali osembodovou šnúrou a od úvodu sa prezentovali dobrou a kompaktnou obranou. Veľmi rýchlo získali herné sebavedomie, spolu s dobrou úspešnosťou streľby, najmä od Abrháma, viedli po štyroch minútach už 16:5. Po oddychovom čase sa dostal k slovu aj súper, Patrioti začali robiť viac chýb, ale k výraznejšiemu priblíženiu ich brzdila vlastná nedisciplinovanosť. Zverenci trénera Michala Madzina mali dianie pod kontrolou, prvú štvrtinu vyhrali 30:21. Začiatok druhej časti patril Krajčovičovi, svojím prínosom pomáhal navyšovať levické vedenie. Gruzínsky tím sa snažil o dlhodobejší nápor, ale Patrioti mali vždy bodovú odpoveď, v tejto fáze hlavne od Nicholsa. Na polčasovú prestávku išiel slovenský
majster spokojnejší, viedol 55:42.

Kutaisi vstupovalo do druhého polčasu s jasným cieľom – zatlačiť na súpera a zdramatizovať ešte štvrťfinálovú bitku. Lenže na strane Patriotov bola kolektívna hra a pokoj v akejkoľvek fáze stretnutia, svoj dvojciferný náskok si bezpečne strážili. Pred záverečnou 10-minútovkou svietil na tabuli stav 81:65 z levického pohľadu. V poslednej štvrtine sa už scenár zápasu nezmenil, o postupovej miestenke aktuálneho víťaza Tipos SBL bolo rozhodnuté a Patrioti mohli pošetriť aj sily.

.

hlasy po zápase:
Michal Madzin, tréner Levíc: “Extrémne dôležitý prvý zápas, aby sme našli sebavedomie. Hrali sme tímovo, to bolo dôležité a v obrane sme ustáli súboje jedna na jedna, čo bola opäť veľká vec. Z vysokého počtu bodov bola energia do všetkých činností na ihrisku. Prvý duel je vždy dôležitý, aby bolo vôbec nejaké pokračovanie. Sme radi, že sme to zvládli, tešíme sa z toho a ideme sa pripraviť na piatok. Potrebujeme zostať na zemi, pretože ako sme to zvládli teraz, tak už o dva dni to nikoho nezaujíma. Teší nás, že sa tu opäť predstavíme a verím, že opäť budeme makať ako tím.”
Alex Krajčovič, hráč Levíc: “Som rád, že to máme za sebou. Po minulom roku sme boli určite trochu nervóznejší, aby sme si napravili svoje meno. Teší ma, že sme od začiatku držali tempo a ako sme chceli s nimi hrať. Nechali sme ich prispôsobiť sa našej hre a pekne nám to vyšlo. Vedeli sme, že Kutaisi má veľmi fyzický tím a skúsených hráčov, čiže sme vedeli, že musíme na nich nejakou našou rýchlosťou a protiútokom. To sa nám aj osvedčilo, že to platí.”
David Abrhám, hráč Levíc: “Po minulom roku sme vedeli, aké sú očakávania a čo sa nám tu stalo. Nechceli sme nič podceniť, myslím si, že sme sa poctivo pripravili na tento zápas a aj hlavami sme sa na to pripravili, že ideme vyhrať. Od začiatku sme si išli za víťazstvom, nič sme im nedarovali zadarmo. S tými vecami, s ktorými sme mali v príprave problém, tak teraz sme ich odstránili. Konečné skóre hádam ukázalo to, v akej forme momentálne sme. Verím, že v ďalšom zápase to bude vyzerať rovnako, ak nie lepšie.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:24

Ruské sily dobyli späť dve obce v ruskej Kurskej oblasti, do ktorej začiatkom augusta prenikli cez hranice ukrajinské jednotky. Oznámil to vysokopostavený člen ruskej armády, čečenský generálmajor Apti Alaudinov.

14:37

Politické skupiny zastúpené v Európskom parlamente (EP) a nezaradení poslanci vo štvrtok v Štrasburgu oznámili, že sa dohodli na vytvorení jednotlivých parlamentných delegácií v 10. volebnom období.

14:36

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) vo štvrtok v Štrasburgu schválili uznesenie v súvislosti s povolebnou situáciou vo Venezuele, v ktorom vyzvali Európsku úniu, aby uznala Edmunda Gonzáleza Urrutiu za prezidenta tejto krajiny.

14:35

Náprava škôd spôsobených záplavami v Rakúsku z posledných dní potrvá možno aj niekoľko rokov, uviedla vo štvrtok hajtmanka spolkovej krajiny Dolné Rakúsko Johanna Miklová-Leitnerová. Podľa jej slov si obnova vyžiada “národnú solidaritu”.

14:23

Prebytok bežného účtu platobnej bilancie eurozóny zaznamenal po júnovom výraznom raste v mesiaci júl prudký pokles. Ten predstavoval 11 miliárd eur. Informovala o tom vo štvrtok Európska centrálna banka (ECB).

14:21

Maďarsko nezaplatí pokutu uloženú Súdnym dvorom EÚ (SDEÚ) za porušenie úniových azylových pravidiel. Budapešť začala rokovania o implementácii uvedeného rozsudku s cieľom, aby pokuta vo výške jeden milión eur denne bola zrušená. Podľa webového portálu magyarhirlap.hu to uviedol vo štvrtok v Štrasburgu maďarský minister zodpovedný za európske záležitosti János Bóka.

14:19

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) vo štvrtok vyzvali na zrušenie obmedzení, ktoré Ukrajine bránia používať západné zbraňové systémy proti legitímnym vojenským cieľom v Rusku. V schválenom uznesení sa uvádza, že Ukrajina si bez zrušenie obmedzení nemôže naplno uplatniť právo na sebaobranu a musí čeliť útokom na svojich obyvateľov a infraštruktúru. Za uznesie hlasovalo 425 poslancov, 131 bolo proti a 63 sa hlasovania zdržalo.

14:07

Európsky parlament (EP) vo štvrtok v Štrasburgu schválil uznesenie o ničivých povodniach v strednej a východnej Európe. Europoslanci v ňom vyjadrujú nespokojnosť s nedávnymi rozpočtovými škrtmi v oblasti mechanizmu civilnej ochrany EÚ a z dlhodobého hľadiska vyzývajú na väčšie investície Únie do regionálnej a miestnej odolnosti.

14:05

Bulharské úrady budú preverovať medializované prepojenie medzi firmou registrovanou v Bulharsku a predajom pejdžrov pre libanonskú proiránsku skupinu Hizballáh. Tento týždeň vybuchovali pri koordinovanom útoku v Libanone i v Sýrii a zabili mnoho ľudí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke si pár užíva výhľad na panorámu centra v Kuala Lumpure

Autor: TASR/AP-Vincent Thian

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali