“Len aby sa nezabudlo… “

“Len aby sa nezabudlo… “

Bratislava 4. júla 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Facebook Paci Pac)

 

V súvislosti s odrieknutím účasti kapely pre deti dua Paci Pac na Oslavách zvrchovanosti, ktoré sa majú konať v Starej Bystrici, z dôvodu, že sú pod záštitou nášho slovenského premiéra R. Fica, a následného vyjadrenia straníckeho kolegu J. Podmanického, sa poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (SMER-SSD) zamyslela : “Kedy sa toto začalo diať? “

Detské hudobné duo Paci Pac
Detské hudobné duo Paci Pac

Detské hudobné duo Paci Pac odmietlo vystúpiť na podujatí Oslavy zvrchovanosti v obci Stará Bystrica, ktoré organizuje starosta a zároveň poslanec za SMER-SSD Ján Podmanický. Podujatie sa bude konať 13. júla pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica.

Reklama

„Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli, že sa podujatia nezúčastníme. Naše rozhodnutie je založené na našej snahe byť apolitickí a vyhnúť sa účasti na podujatiach, ktoré sú vyslovene organizované pod záštitou politickej strany prípadne úradujúcej vlády,“ uviedlo hudobné duo vo vyhlásení na Facebooku.

Podmanický ku téme už skôr uviedol, že hudobno-zábavné duo Paci Pac o podmienkach koncertu na Oslavách zvrchovanosti dobre vedelo. Podľa vyjadrení hudobníkov je však problémom to, že na podujatí vystúpia aj vládni politici a že záštitu nad tradičnou akciou prevzal premiér.

Reklama

 

“Kedy sa toto začalo diať? “

„Kedy začali byť ľudia tak extrémne vyhranení voči niečomu alebo niekomu, plní priam nenávisti, že podstupujú až nelogické kroky?,“ pýta sa poslankyňa.

Plevíková poznamenala, že o “apolitickosti”, ktorou sa oháňa daná kapela, môžeme len polemizovať. „Odhliadnuc od toho, že dvojica v minulosti ,,apoliticky” podporovala kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka…,“ dodala.

„Som naozaj rada, že J. Podmanický ako starosta Starej Bystrice neustúpil. A prečo by aj?,“ vyzdvihla.

Podmanický najprv uvažoval nad tým, že voči duu Paci Pac podnikne právne kroky, keďže najprv prisľúbilo svoju účasť na podujatí. Podľa jeho najnovšieho vyjadrenia však nakoniec naozaj nepríde ku vystúpeniu tejto skupiny na Oslavách zvrchovanosti 13. júla. „Kapela je správne progresívna a slušná, namiesto seriózneho riešenia problému, ktorý vám spôsobila, nahucká na vás rôzne “slušné” médiá, ktoré vás začnú učiť slušnému správaniu…,“ poznamenal Podmanický vo svojom vyjadrení, kde odrieknutie detskej kapely prirovnal k odrieknutiu kapely napríklad na svadbe len dva týždne pred jej konaním.

Reklama

„ Keď sa už raz pod niečo podpíšem, tak neurobím z toho mediálnu kauzu, nevykrikujem, ako som od toho odstúpil ale idem splniť, čo som sľúbil…,“ konštatuje Plevíková.

„ Veď vedeli, čo podpisujú,“ zopakovala.

Takto nejako by tom podľa nej malo fungovať stále a za každých okolností. „V ideálnej podobe so zrelým, dospelým úsudkom. V neposlednom rade sú to celoštátne Oslavy zvrchovanosti, jedny z najdôležitejších sviatkov Sloveniek a Slovákov,“ poznamenala.

„Štátne sviatky a pamätné dni by mali byť chvíľou, kedy si uvedomíme, že niečo nás musí aj spájať, nielen rozdeľovať, a R. Fico je predsa premiér celej Slovenskej republiky a všetkých, ktorí v nej žijú…,“ pokračuje Plevíková.

 

Reklama

Od roku 2018

Poznamenala, že v spoločnosti je stále vidieť tá polarizujúca “naočkovanosť”. „ Podarilo sa ju vytvoriť mimovládkam od roku 2018, ešte vtedajším opozičným stranám a následne vládam, ktoré sme tu zažívali 3,5 roka na čele s I. Matovičom a s tichou podporou Z. Čaputovej.,“ uviedla.

“Vrahovia”, “mafia”,”zlodeji”, “oni sú to zlo”, “musíme ich vyhnať”, , “mali by zhniť v base” – to boli ich časté slová, pripomenula.

„A popritom demonštratívne stavali na zhromaždeniach šibenice či nosili truhly… Vznikol hon na čarodejnice.,“ pokračovala poslankyňa.

Do toho sa pridali neustále sa opakujúce negatívne mantry, ktoré boli ešte aj mediálne podporované z každej strany. Od všadiaľ vyskakovali titulky a špinenie na politických rivalov. „Všetky heslá sa opakovali v médiách neustále, bez akéhokoľvek protikladu, teda bez názorového oponenta – pretože ten im nevyhovoval,“ poznamenala.

„Im vyhovoval lynč, nie obrana tých druhých. Tam už priestor nebol,“ pokračovala poslankyňa.

„Niektorí dokonca s radosťou prilievali olej do ohňa a robia to aj dodnes. Ako napríklad Denník N, SME alebo Aktuality..,“ podotkla.

Potom na Slovensku nastúpila tvrdá diktatúra v podobe pandémie COVID-19- “korony ” a konfliktu na Ukrajine.

„To sa spoločnosť snažili doslova vycvičiť. Nie si očkovaný? Nemôžeš nič! Nemáš aspoň papier o testovaní? Nepôjdeš do práce a ešte si nemôžeš dať preplatiť ani PN-ku! Chceš dostať papier a vyjsť von? Musíš sa postaviť do radu v zime na povinné testovanie pochybnými testami! Si podnikateľ? Máš smolu a ešte ti ani nič nevykompenzujeme, pokiaľ, teda, nie si kamarát! Hlavne ostaň sedieť doma a pozeraj správy v TV!,“ pripomenula Plevíková.

A vtedajšia vláda? „Tá si robila, čo chcela, naháňala kšeftíky a rozkrádala verejné financie,“ poznamenala.

„ Zakázané hlasy na sociálnych sieťach boli všetky, ktoré boli čo i len trochu kritické a spochybňovali ich kroky ako veľkých vladárov…,“ pokračuje poslankyňa.

Reklama

„Pri vypuknutí konfliktu na Ukrajine to nebolo iné, ale to už sa mohlo chodiť von… Až sa zdalo, že Putin porazil koronavírus,“ poznamenala.

 

Sloboda, devastácia a atentát

„Kde sa pritvrdilo, bola sloboda slova a devastácia právneho štátu. Vypínanie webov na počkanie, vypínanie nepohodlných ľudí voči vláde. Hovoril si niečo iné ako oni chceli? Dali ti okamžitú stopku. Boli sme “lúzy”, “opice” a trebalo nás “umlčať”,“ spomína poslankyňa.

A, samozrejme, čo najrýchlejšie bolo potrebné odstrániť vtedajšiu silnejúcu opozíciu, pretože predsa sa riadili heslom: ,,NEMÔŽU mať všetko!“

„Zdá sa vám to celé takto v skratke čítať ako extrém?,“ pýta sa Plevíková.

Reklama

„ Extrém sa stal tento rok, keď tieto všetky činy boli časovanou bombou atentátu na premiéra,“ uviedla.

 

Šikana ?

Všetko vyššie uvedené poslankyňu, ako píše, viedlo k zamysleniu : „Možno je skutočne veľa ľudí ešte naučených, že pohodlnejšie a jednoduchšie je všetko riešiť radšej nelogickým spôsobom, pretože inak môžu byť dotyční mediálne šikanovaní alebo by začali mať odniekiaľ odrazu problémy.“

„Za tieto posledné roky, kto akože neposlúchal, bol šikanovaný, vyháňaný zo Slovenska, bol zaradený na sankčný zoznam, zatváraný za mreže a v krajnom prípade aj zomrel. A to vždy za nezvyčajných okolností…,“ spomína poslankyňa.

Poznamenala, že ešte dodnes pretrvávajú šikanózne spôsoby typu, že “niekto s niekým ukončuje spoluprácu lebo”… „Lebo to nie je podľa ich scenára,“ poznamenala.

Reklama

„A mnohé mienkotvorné médiá popri všetkom hlasne celý čas tlieskali..,“ dodala.

„Preto nemôžeme zabudnúť na to, kedy sa toto šialenstvo začalo, kto to spôsobuje a nemusíme ísť veľa rokov dozadu. Stačí si premietnuť udalosti od roku 2018…,“ zakončila svoj príspevok poslankyňa.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:21

Dánska ľudová strana (DF) sa pripojí do novovznikajúcej frakcie v Európskom parlamente (EP) Patrioti pre Európu, ktorú zakladá český expremiér Andrej Babiš a maďarský premiér Viktor Orbán. V sobotu to oznámil na sociálnej sieti X europoslanec a člen DF Anders Vistisen. Aliancia tak má v súčasnosti dostatok národných delegácií na vytvorenie politickej skupiny v EP, píše TASR.

19:20

Japonsko a Kambodža budú spolupracovať na odstraňovaní nášľapných mín z územia Ukrajiny a ďalších vojnou zasiahnutých krajín. V kambodžskej metropole Phnom Penh to v sobotu uviedla japonská ministerka zahraničných vecí Joko Kamikawová, informuje agentúra AFP.

19:15

Pri dopravnej nehode nákladného auta s minibusom zahynulo v sobotu na severozápade Ukrajiny najmenej 14 ľudí, uviedol na sociálnej sieti Telegram tamojší minister vnútra Ihor Klymenko.

K incidentu došlo podľa úradov pri obci Verkhiv v Rivnenskej oblasti na severozápade krajiny. Medzi obeťami je aj šesťročné dieťa, píše agentúra Reuters.

nehoda autobus - cisterna
Na snímke havarovaný minibus po zrážke s cisternovým vozidlom v regióne Rivne na Ukrajine
18:35

Slovenská kajakárka Karolína Abrahámová obsadila na MSJ vo vodnom slalome siedme miesto v K1. Pätnásťročná pretekárka mala bezchybnú jazdu a za víťazkou Klárou Mrázkovou z Česka zaostala o 8,26 sekundy.

17:52

Českí policajti zasahovali v sobotu dopoludnia v pražskej štvrti Řepy, kde bola nahlásená streľba. Podľa prvotných informácií išlo zrejme o streľbu z pištole na stlačený plyn, informuje TASR podľa spravodajského portálu Novinky.cz.

Policajti po príchode zistili, že boli poškodené hodiny na stĺpe verejného osvetlenia, uviedol policajný hovorca Jan Daněk.

17:20

Početné poranenia utrel poľský turista, ktorý v sobotu popoludní spadol v masíve Gerlachovského štítu. Na pomoc mu prišli horskí aj leteckí záchranári. Informuje o tom Horská záchranná služba na svojej webovej stránke.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena fotografuje dúhu telefónom na parkovisku pred obchodným domom Smith\'s na Štvrtej ulici v Albuquerque v štáte New York

Autor: TASR/AP-Chancey Bush/The Albuquerque Journal via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali