Lafreniere podpísal s Rangers sedemročnú zmluvu, zarobí 52 miliónov dolárov

❚❚

New York 26. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Cole Burston/The Canadian Press via AP)

 

Kanadský hokejista Alexis Lafreniere sa dohodol s New Yorkom Rangers na predĺžení spolupráce. S klubom NHL podpísal novú sedemročnú zmluvu v celkovej hodnote 52,15 miliónov dolárov. Dvadsaťriročný krídelník tak v priemere ročne zarobí 7,45 milióna USD

Rangers Maple Leafs Hockey Alexis Lafreniere
Na snímke Alexis Lafreniere (13) z ľavého krídla New York Rangers korčuľuje s pukom na ľade, keď ho sleduje obranca Toronto Maple Leafs Simon Benoit (2) počas prvej tretiny zápasu hokejovej NHL v Toronte

Lafreniere má ešte rok platný kontrakt, ktorý mu od augusta 2023 vynášal v priemere 2,33 milióna dolárov za sezónu. Nová zmluva začne platiť od ročníka 2025/2026 a vyprší v roku 2032. Kanadský útočník bol v roku 2020 jednotkou draftu a okamžite sa presadil do prvého mužstva “jazdcov.” V nováčikovskej sezóne odohral 56 zápasov a získal 21 bodov.

.

V priebehajúcom ročníku zaznamenal štyri góly a tri asistencie v siedmich dueloch. Lafreniere v minulej nazbieral 57 bodov (28+29) a v 16 zápasoch play off dosiahol osem gólov a šesť asistencií, čím pomohol Raangers k postupu do finále Východnej konferencie. Informovala o tom oficiálna stránka nhl.com.

S národný tímom získal zlato na juniorských MS 2020 v Česku. Kanade pomohol aj k triumfu na Hlinka Gretzky Cupe v roku 2018.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:08

Turecko v sobotu odsúdilo izraelský útok na vojenské ciele v Iráne, pri ktorom zahynuli dvaja vojaci. Turecké ministerstvo zahraničných vecí zároveň vyzvalo na ukončenie izraelského teroru na Blízkom východe. Znepokojenie nad “výbušnou eskaláciou” nepriateľských akcií medzi Izraelom a Iránom vyjadrilo aj Rusko. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

14:33

Najmenej 81 životov si už na Filipínach vyžiadala tropická búrka Trami. Na takmer pol milióna sa zároveň zvýšil počet osôb, ktoré boli nútené opustiť svoje domovy, oznámil v sobotu tamojší úrad pre zvládanie katastrof. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry DPA.

14:32

Traja ľudia zahynuli v sobotu ráno pri zrútení menšej obytnej budovy v meste Santander na severe Španielska, ktoré zapríčinil výbuch. Oznámili to tamojší zdravotníci, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

13:30

V Bolívii zadržali v piatok najmenej 44 ľudí počas stretov medzi stúpencami bývalého ľavicového prezidenta Eva Moralesa, ktorí po celej krajine rozmiestnili na cestách viac ako 20 zátarás, a políciou, uviedla v sobotu tamojšia vláda. Na odstránenie zátarás bolo nasadených viac ako 1700 policajtov, 14 z nich utrpelo zranenia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Pôvodným cieľom demonštrácií bolo zabrániť možnému zadržaniu Moralesa, teraz však podľa AFP demonštranti protestovali proti hospodárskemu riadeniu vlády prezidenta Luisa Arceho.

12:56

Palestínske hnutie Hamas v sobotu odsúdilo izraelské útoky na vojenské ciele v Iráne. Pri útoku zahynuli dvaja vojaci, oznámili iránske ozbrojené sily. Izraelský útok odsúdila aj Sýria či Pakistan, ktorý obvinil Izrael z eskalácie konfliktu na Blízkom východe. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

12:53

Elektrifikácia, a nielen v automobilovom priemysle, je kľúčová pri prechode od fosílnych palív, ktoré predstavujú viac ako 75 % globálnych emisií skleníkových plynov. Batérie potrebné pre autá a iné zariadenia obsahujú vzácne minerály, ako lítium, nikel a kobalt. Dopyt po týchto kovoch sa môže do roku 2040 zvýšiť až štvornásobne, tvrdí Medzinárodná agentúra pre energetiku (IEA). To poukazuje na význam recyklácie batérií. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

12:22

Tri osoby prišli v sobotu o život pri zrážke dvoch ľahkých lietadiel neďaleko austrálskeho mesta Sydney, oznámila miestna polícia. Lietadlá sa zrútili do zalesnenej oblasti. Informuje o tom TASR na základe správ agentúr AFP a AP.

K zrážke Cessny 182 s ultraľahkým lietadlom došlo krátko pred poludním neďaleko obce Oakdale, ktorá leží juhozápadne od Sydney. Jedno z lietadiel začalo po náraze horieť.

Australia Plane crash
Na snímke polícia a hasiči stoja neďaleko miesta, kde zahynulo niekoľko ľudí po tom, ako sa dve ľahké lietadlá zrazili vo vzduchu a narazili do zalesnenej oblasti juhozápadne od Sydney
12:21

Gruzínci hlasujú v sobotu parlamentných voľbách, ktoré môžu rozhodnúť o ich budúcnom smerovaní a vzťahoch s Európskou úniou, informujú agentúry AFP a DPA.

Vo voľbách proti sebe stojí proruská vládnuca strana Gruzínsky sen a prozápadne orientovaná opozícia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke prírodný cintorín Záhrada spomienok vo Zvolene

Autor: TASR - Silvia Tannhauserová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali