Kremnické gagy si vyžiadajú niekoľko dopravných obmedzení

❚❚

Kremnica 22. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

V súvislosti s festivalom humoru a satiry Kremnické gagy, ktoré sa budú od piatka 23. 8. do nedele 25. 8. konať v Kremnici, musia motoristi počítať s niekoľkými dopravnými obmedzeniami a mimoriadnou organizáciou dopravy a parkovania v meste

Kremnické gagy
Pozvánka

Ako informovala kremnická samospráva, počas celého podujatia bude zakázaný vstup autom a parkovanie na Štefánikovom námestí, Zámockom námestí a takisto nebude možné parkovanie na Námestí SNP. “Prístup do týchto lokalít bude obmedzený do nočných hodín. Námestie SNP bude prejazdné, no parkovanie bude vyhradené výlučne pre organizátorov gagov,” uviedla radnica s tým, že pre predajcov na festivale bude zriadené parkovisko pod hradbami.

.

Návštevníci budú môcť zaparkovať na ceste I/65 v pravom jazdnom pruhu. Mimoriadne parkoviská budú zriadené vo dvoroch Základnej školy Angyalova a Základnej umeleckej školy J. L. Bellu a pri futbalovom ihrisku.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:20

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vo štvrtok prijal predsedu vlády Luxemburska Luca Friedena, s ktorým sa podľa agentúry MTI zhodli poklese konkurencieschopnosti Európskej únie.

16:19

Hlavná jordánska opozičná strana Islamský akčný front (IAF) získala 31 zo 138 kresiel v parlamente a strojnásobila tým svoje doterajšie zastúpenie. Oficiálne výsledky volieb potvrdili predbežné výsledky zverejnené v stredu.

16:18

Katarálna horúčka oviec (choroba modrého jazyka) nebola doposiaľ napriek výskytu v Európe aj v ČR potvrdená. Informovala o tom Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

16:18

Jediná škótska ropná rafinéria Grangemouth sa na budúci rok zatvorí, výsledkom čoho bude zrušenie približne 400 pracovných miest. Uviedla to vo štvrtok spoločnosť Petroineos, ktorá Grangemouth prevádzkuje a podľa ktorej ukončenie činnosti storočnej rafinérie je súčasťou plánu zmeniť ju na terminál na dovoz palív.

16:16

Počet Američanov, ktorí minulý týždeň požiadali o podporu v nezamestnanosti, mierne vzrástol. Ale prepúšťanie zostáva na historicky nízkej úrovni, napriek vysokým úrokovým sadzbám centrálnej banky Fed. Ukázali to vo štvrtok údaje amerického ministerstva práce.

16:15

Poľská vláda navrhla na budúci rok výraznejšie zvýšenie minimálnej mzdy, než prezentovala ešte pred tromi mesiacmi. Zatiaľ čo vtedy plánovala v roku 2025 zvýšenie minimálnej mzdy na v prepočte zhruba 1070 eur, na ostatnom stretnutí s odborármi a so zamestnávateľmi navrhla minimálnu mzdu, ktorá v prepočte presahuje 1080 eur.

16:15

Slovensko vykazuje vysoký podiel pri využívaní fiktívnych živnostníkov v rámci takzvaného švarcsystému, ktorý ročne predstavuje stratu 648 miliónov eur pre štátny rozpočet. Firmy, ktoré zamestnávajú fiktívnych živnostníkov, pritom čelia riziku vo forme pokút a iných sankcií, ktoré sa pohybujú vo výške 2000 až 200.000 eur.

15:40

Prezident SR Peter Pellegrini prijal na spoločnom obede lídrov koaličných strán Roberta Fica (Smer-SD), Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) a Andreja Danka (SNS).

Pellegrini
Na snímke sprava prezident SR Peter Pellegrini, predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), podpredseda parlamentu SR Andrej Danko (SNS) a minister vnútra SR Matúš Šutaj-Eštok (Hlas – SD)

 

15:09

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj odmieta mierový plán Brazílie a Číny, pretože je podľa neho deštruktívny a viac v súlade so záujmami Ruska. Pre Kyjev je táto iniciatíva neprijateľná, uviedol Zelenskyj v rozhovore pre stredajšie vydanie brazílskeho periodika Metropoles.

15:08

Inflácia v Španielsku sa v auguste spomalila, rozsah spomalenia však nebol taký, na aký poukazoval predbežný odhad. Uviedol to vo štvrtok španielsky štatistický úrad INE, ktorý zverejnil konečné údaje. Napriek tomu aj vyššia než pôvodne uvádzaná inflácia bola najnižšia za viac než rok.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke z NASA ruská kozmická loď Sojuz MS-26 s trojčlennou posádkou v zložení Alexej Ovčinin, Ivan Vagner (obaja Rusi) a Donald Pettit (Američan) na palube počas jej štartu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane

Autor: TASR/AP-Bill Ingalls

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali