Krasokorčuľovanie: Na Nepelovom memoriáli 6 Slovákov a nabitá súťaž tanečníkov

Krasokorčuľovanie: Na Nepelovom memoriáli 6 Slovákov a nabitá súťaž tanečníkov

Bratislava 25. septembra (TASR) – Na 21. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu (2.-5. októbra na ZŠ O. Nepelu v Bratislave) sa predstaví takmer stovka krasokorčuliarov z 25 krajín z celého sveta. Skutočným bonbónikom bude súťaž "tanečníkov", do ktorej sa prihlásilo až päť párov figurujúcich v najlepšej desiatke svetového rebríčka.

Domáce farby bude zastupovať šestica pretekárov. V súťaži mužov Marco Klepoch, medzi ženami trio Monika Simančíková, Nicole Rajičová a Alexandra Kunová. Súťaž tanečných párov obsadí usporiadateľská krajina dvojicou Federica Testaová, Lukáš Csolley, ktorá momentálne bojuje na Nebelhorn Trophy o zvyšných päť miesteniek vo svojej disciplíne na ZOH 2014 v Soči.

Hlavnými magnetmi tradičného podujatia, ktoré organizuje Slovenský krasokorčuliarsky zväz (SKrZ) v spolupráci s hlavným mestom, budú Čech Tomáš Verner, Japonec Mura Takahito, Nemec Peter Liebers a Dán Justus Strid. V ženskej súťaži sú zo zahraničných krasokorčuliarok lákadlami Švédka Viktoria Helgessonová, Ruska Polina Korobejnikovová či Američanka Christina Gaová.

Z domácich reprezentantov bude pútať najväčšiu pozornosť 18-ročná Monika Simančíková, ktorá pre Slovensko získala miestenku na olympiáde v Soči. Momentálne jej patrí 34. miesto vo svetovom rebríčku a Memoriálom Ondreja Nepelu začína olympijskú sezónu. "Teším sa a je mi cťou, že som prevzala štafetu po Ivane Reitmayerovej a budem slovenskou ‘tvárou’ tohto podujatia. Chcela by som skončiť do 10. miesta, ale bude to veľmi ťažké, lebo konkurencia je veľká. Pre začiatok sezóny bude skôr dôležitejší pocit z mojej jazdy ako konkrétne umiestnenie, nechcem sa ním príliš znervózňovať. Snažím sa zlepšovať kroky, skoky a piruety a v príprave zaradiť do môjho programu čo najťažšie prvky. Tréningy s blížiacou olympiádou budú intenzívnejšie, chcem sa na Soči dobre pripraviť. Po Nepelovom memoriáli idem na medzinárodné preteky do Nice," povedala Simančíková na stredajšej tlačovej besede.

Reklama

Riaditeľka Nepelovho memoriálu Mária Hrachovcová o akcii prezradila viac organizačných faktov: "Mesto v posledných piatich rokoch významne vstúpilo do finančnej organizácie memoriálu. Podujatie má svoje čaro, podmienky na štadióne sú veľmi dobré, pretekári budú teraz bývať v novom komfortnom hoteli Lindner. Z prihlášok sme museli robiť selekciu medzi rozhodcami, taký bol záujem sem prísť. Je to úžasné, pretože niektoré iné preteky musia presviedčať ľudí, aby vôbec prišli." Na jej slová nadviazala šéfka organizačného výboru Zuzana Jánošová: "Prihlásilo sa nám 95 pretekárov z 25 krajín sveta. Najväčšie výpravy sú z Nemecka a USA, ktoré prídu vo veľkom počte. V súťaži mužov sa predstaví 21 krasokorčuliarov, medzi nimi aj náš junior Marco Klepoch. V súťaži tanečných párov to je úplná ‘bomba’, zo šestnástich prihlásených párov je až päť v prvej desiatke svetového rebríčka," dodala Jánošová.

Vstupné pre verejnosť na Memoriál O. Nepelu stanovili organizátori na 5 eur.

Reklama

program 21. ročníka Ondreja Nepela Trophy:

štvrtok 3. októbra:

13.30 krátky program ženy

17.45 krátky program muži

Reklama

21.00 krátky program športové dvojice

piatok 4. októbra:

14.00 krátky tanec tanečné páry

16.00 voľné jazdy športové dvojice

Reklama

17.30 voľné jazdy ženy

sobota 5. októbra:

13.30 voľné tance tanečné páry

16.00 voľné jazdy muži

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali