Košice budú spolupracovať na príprave majstrovstiev Európy v plávaní

❚❚

Košice 19. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), mesto Košice a Slovenská plavecká federácia (SPF) budú spolupracovať pri prípravách majstrovstiev Európy do 23 rokov a juniorov, ktoré by mohlo v roku 2025 hostiť Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice. Memorandum o spolupráci pri organizovaní tohto plaveckého podujatia podpísali vo štvrtok (18. 4.) v Bratislave prezident SOŠV Anton Siekel, primátor Košíc Jaroslav Polaček a prezident SPF Ivan Šulek. Informoval o tom košický magistrát

plavanie
Ilustračné foto

“Pôvodne sme mali organizovať len majstrovstvá Európy do 23 rokov, pravdepodobne to však budú aj majstrovstvá Európy juniorov. Spojili sme sily, aby výpravy nemuseli cestovať do mnohých krajín a sústredili sa na jedno podujatie, ktoré tak bude oveľa väčšie,” povedal Šulek.

.

Prezident SOŠV privítal prestavbu košickej mestskej krytej plavárne na moderný plavecký komplex, ktorý bude môcť hostiť medzinárodné športové podujatia. “Teším sa, že na Slovensku vyrastie ďalšie moderné športovisko. Pripojí sa k rodine národných športových centier, ktoré sú pre iné športy. Budeme ďalej pokračovať v podpore týchto projektov, aby sa v nich mohli konať významné športové podujatia,” skonštatoval.

Magistrát uviedol, že v meste vďaka Národnému olympijskému centru plaveckých športov vznikne najmodernejšie plavecké centrum na Slovensku a prvý krytý desaťdráhový olympijský bazén.

.

Košický primátor podpísal aj memorandum o spolupráci medzi mestom, SOŠV a Maratónskym klubom, podľa ktorého sa bude košický Medzinárodný maratón mieru propagovať v priestoroch Slovenského domu v Paríži počas blížiacich sa olympijských hier. V historickom kontexte práve olympijské hry v Paríži v roku 1924 inšpirovali Košičana Vojtecha Bukovského, aby tri mesiace po návrate z olympiády založil v Košiciach medzinárodný maratón.

“Obe memorandá znamenajú pre Košice predovšetkým medzinárodnú prestíž. Zároveň nám prinášajú podporu a promo tradičných i nových športových podujatí, ktoré sú pre naše mesto nielen prísľubom športových zážitkov, ale aj motorom rozvoja lokálnej ekonomiky a turistického ruchu,” uviedol Polaček.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:22

Tri osoby prišli v sobotu o život pri zrážke dvoch ľahkých lietadiel neďaleko austrálskeho mesta Sydney, oznámila miestna polícia. Lietadlá sa zrútili do zalesnenej oblasti. Informuje o tom TASR na základe správ agentúr AFP a AP.

K zrážke Cessny 182 s ultraľahkým lietadlom došlo krátko pred poludním neďaleko obce Oakdale, ktorá leží juhozápadne od Sydney. Jedno z lietadiel začalo po náraze horieť.

Australia Plane crash
Na snímke polícia a hasiči stoja neďaleko miesta, kde zahynulo niekoľko ľudí po tom, ako sa dve ľahké lietadlá zrazili vo vzduchu a narazili do zalesnenej oblasti juhozápadne od Sydney
12:21

Gruzínci hlasujú v sobotu parlamentných voľbách, ktoré môžu rozhodnúť o ich budúcnom smerovaní a vzťahoch s Európskou úniou, informujú agentúry AFP a DPA.

Vo voľbách proti sebe stojí proruská vládnuca strana Gruzínsky sen a prozápadne orientovaná opozícia.

12:20

Približne 34 % Slovákov už počulo alebo čítalo o digitálnom eure a 26 % opýtaných si vie predstaviť, že by ho v budúcnosti používalo. Na druhej strane, viac ako 16 % respondentov nevedelo, či by našli využitie digitálneho eura. Vyplýva to z aktuálnej štúdie analytikov Národnej banky Slovenska (NBS), ktorá analyzuje výsledky prieskumu zameraného na povedomie a záujem Slovákov o možnom využívaní digitálneho eura.

11:17

Na Slovensku sa šíri podvod prostredníctvom deepfake videí, ktoré imitujú známe osobnosti či riaditeľov firiem. Ľudí dokážu zmanipulovať tak, že peniaze útočníkom pošlú dobrovoľne. Upozornila na to bezpečnostná spoločnosť Eset spolu s VÚB bankou.

09:47

Slovensko patrí medzi najslabšie krajiny v Európskej únii (EÚ) v súvislosti s jeho startupovým potenciálom. V ich počte na milión obyvateľov zaostáva za väčšinou krajín, pričom horšie čísla spomedzi 27 členských štátov vykazuje už len Poľsko a Rumunsko. Informoval o tom program Seed Starter, ktorý vznikol pod hlavičkou Slovenskej sporiteľne.

09:47

V sobotu večer pristane na Letisku Václava Havla v Prahe posledný komerčný let Českých aerolínií (ČSA). Spoločnosť, ktorá pôvodne vznikla ako Československé štátne aerolínie, skončí po 101 rokoch a stane sa len značkou v portfóliu spoločnosti Smartwings, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Let by mal vyraziť z Paríža o 20.15 h s očakávaným pristátím v pražskej Ruzyni o 21.55 h.

ČSA Airbus 119
Na snímke Airbus A319 leteckej spoločnosti ČSA po pristátí na letisku v Piešťanoch
08:04

Traja novinári prišli o život v piatok ráno pri izraelskom útoku v Libanone, oznámili ich kolegovia. Výbor na ochranu novinárov (CPJ) nálety odsúdil. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

08:04

Irán údajne pripravuje odvetu za izraelské sobotňajšie útoky, informuje agentúra DPA odvolávajúca sa na iránske štátne médiá.

Irán po útokoch uzavrel svoj vzdušný priestor napriek tomu, že štátne médiá pôvodne vykreslili izraelské útoky ako neškodné.

08:01

Venezuelská opozičná strana Vôľa ľudu (Voluntad Popular; VP) v piatok oznámila, že jej aktivista Edwin Santos bol zavraždený. Z údajnej vraždy obvinila režim úradujúceho prezidenta Nicolása Madura. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Strana uviedla, že Santosa zavraždili po tom, čo ho v stredu “uniesli” príslušníci štátnych bezpečnostných síl. Aktivistu našli mŕtveho v piatok ráno na zrútenom moste, ktorý bol stredobodom jeho agitácie.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke prírodný cintorín Záhrada spomienok vo Zvolene

Autor: TASR - Silvia Tannhauserová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali