Kóša po roku s víťazným návratom do 21-tky: “Ukazuje sa tvár mužstva”

❚❚

Nitra 12. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenská reprezentácia do 21 rokov pokračuje vo vydarenej príprave na budúcoročný domáci európsky šampionát. Mužstvo trénera Jaroslava Kentoša v piatok zdolalo v Nitre rovesníkov z Grécka (2:1). Po roku sa dvadsaťjednotka mohla oprieť aj o ofenzívneho univerzála Lea Sauera či obrancu Sebastiana Kóšu

Sebastian Kóša
Na snímke slovenský reprezentant Sebastian Kóša

Slováci boli v úvodnom polčase lepší, no väčšinu útokov nedotiahli aspoň do predfinálnej fázy. Po zmene strán však dokázali udrieť zásluhou Artura Gajdoša a nezlomil ich ani vyrovnávajúci presný zásah z kopačky Charalamposa Kostulasa v 84. minúte. Rozhodnúť duel v prospech domácich dokázal o štyri minúty neskôr z pokutového kopu obranca Dominik Javorček, ktorý odohral stretnutie na stopérskom poste po boku Kóšu. Obaja majú navyše spoločné, že počas leta zamierili zo Slovenska do zahraničia a svoje miesto si stále iba budujú. Javorček odohral od príchodu do Holsteinu Kiel iba 45 minút proti Bayernu Mníchov a bol svedkom vysokej prehry 1:6. Kóša po odchode z Trnavy do Realu Zaragoza dostal raz priestor na 11 minút a premiérovo figuroval v základnej zostave 5. októbra, keď zaznamenal plnú minutáž proti Racingu Santander.

.

“Je to vývoj v ich kariérach. Posunuli sa ďalej a je logické, že nebudú hneď hrávať a svoje miesto si musia vybojovať. Ja si myslím, že aj bolo trochu vidno, že im chýba herná prax,” uviedol na adresu stredných obrancov hlavný kouč Kentoš.

Kóša si užíval aj prítomnosť pod Zoborom, kde odštartoval svoju profesionálnu kariéru v drese FC Nitra. Dvadsaťjedenročný obranca vníma svoju pozíciu v novom klube ako súčasť procesu.

.

“Adaptácia stále pomaličky prebieha. Musíme to brať krok po kroku. Myslím si, že ten môj výkon v zápase proti Santanderu bol fajn a budem sa snažiť na to nabaľovať a zbierať čo najviac minút. Prestup nie je vôbec ľahká vec a je to druhá španielska liga, ktorej kvalita je vysoká. Verím, že pracovitosťou od tréningu k tréningu budú minúty pribúdať,” skonštatoval Kóša pre TASR.

Slováci odohrali v tomto kalendárnom roku sedem duelov, pričom proti Grékom dosiahli šieste víťazstvo.

“Nabaľujeme systémové veci a je ich viac, ako na začiatku. Začína nám to fungovať, ukazuje sa tvár mužstva a obraz hry je dobrý. Tím sa stále formuje, preto musíme pracovať. Všetko smeruje k šampionátu a potrebujeme zbierať minúty v klube. Musíme byť pripravení, odohrať čo najlepšie zápasy, aby sme si zaslúžili svoje miesto,” dodal bývalý hráč Spartaka Trnava, ktorý naposledy obliekol dres dvadsaťjednotky v novembri minulého roka.

Ešte dlhšie chýbal v Kentošovom výbere Leo Sauer, ktorý naskočil za 21-tku iba druhýkrát v kariére, pritom za A-tím stihol odohrať už tri stretnutia. Mladší z bratského dua debutoval v najstaršej mládežníckej kategórii vlani 7. septembra ako 17-ročný.

“Zmerali sme si sily s dobrým súperom. Som rád, že som videl chalanov, aj keď iba na kratšiu dobu. Včera som sa rozprával s trénerom Calzonom, ktorý sa skontaktoval s trénerom Kentošom. Dohodli sa, že bude pre mňa lepšie, keď si zahrám tento zápas, ako keby som mal byť na tribúne. Podľa mojich informácií by som sa mal vrátiť späť,” povedal Sauer, ktorý vycestuje s A-tímom na utorňajší duel Ligy národov do Azerbajdžanu.

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:21

Biometrické overovanie, cez odtlačok prsta alebo skenovanie tváre, bolo vlani najpreferovanejšou metódou bezpečnostnej autentifikácie. Nedávno sa však táto technológia stala ďalšou metódou útoku kybernetických zločincov.

12:20

Štátny dlhopis určený pre bežných občanov môže byť pre časť drobných investorov atraktívnou možnosťou, ako zhodnotiť svoje úspory. Okrem toho môže tento projekt pomôcť aj pri zvyšovaní finančnej gramotnosti ľudí. Otázny je zatiaľ jeho výnos, ktorý bude závisieť od aktuálnej situácie na jar budúceho roka.

12:19

Najväčšie rozdiely v mzdách žien a mužov sú v stavebníctve a realitách, najmenšie vo výrobe a administratíve. Najvýraznejšie je to v Trenčianskom a Žilinskom kraji, naopak, najmenej sú viditeľné rozdiely v Prešovskom a Banskobystrickom kraji. Rovnakú sumu bez ohľadu na rodové rozdiely zarobia na Slovensku operátori výroby a administratívni pracovníci.

12:18

Izraelská armáda nariadila obyvateľom 22 dedín na juhu Libanonu evakuáciu do dvoch oblastí severne od rieky Awalí.

12:17

 Nemeckí hasiči uhasili požiar, ktorý vypukol na tankeri s vykurovacím olejom pri pobreží Baltského mora. Privolaní experti zatiaľ nemohli začať s vyšetrovaním príčiny požiaru pre nahromadenie nebezpečných plynov v priestoroch plavidla.

11:05

Popri miliardových škodách na infraštruktúre hrozí Bosne a Hercegovine po nedávnych rozsiahlych povodniach aj ekologická katastrofa na rieke Neretva.

10:37

Šesť ľudí vrátane 18-ročného chodca utrpelo zranenia po zrážke policajného auta s ďalším vozidlom v meste Halle na východe Nemecka, oznámila tamojšia polícia.

10:29

Libanonské militantné hnutie Hizballáh raketami útočilo na izraelskú vojenskú základňu južne od pobrežného mesta Haifa.

09:18

Ukrajinské jednotky zasiahli sklad paliva v Ruskom okupovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Vyplýva to z vyhlásenia ukrajinskej armády.

08:35

Tímu dokumentaristov sa na hore Mount Everest podarilo objaviť ľudské pozostatky patriace zrejme britskému horolezcovi Andrewovi Irvineovi, ktorý sa stratil pri pokuse zdolať najvyšší vrchol sveta pred 100 rokmi, uviedol v piatok časopis National Geographic.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke objekt Zuzana a starci počas Festivalu Biela noc 2024 v rámci Festivalu súčasného umenia v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali