Kolosov sa stal prvým bieloruským brankárom v profilige

❚❚

Philadelphia 28. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Matt Slocum)

 

Dvadsaťdvaročný Alexej Kolosov absolvoval v noci na pondelok svoj debut v NHL, keď dostal šancu v bránke Philadelphie v domácom zápase s Montrealom (3:4). Stal sa tak historicky prvým bieloruským brankárom v zámorskej hokejovej profilige

Alexej Kolosov
Na snímke brankár Philadelphie Flyers Alexej Kolosov

Kolosov nedokázal zabrániť siedmej prehre Philadelphie z ôsmich stretnutí, keď inkasoval štyri góly z 24 striel. Vedenie Flyers povolalo mladíka z farmy v sobotu večer a hneď deň na to mu dalo šancu medzi žŕdkami. V úvode sezóny dostávali priestor v bránke Samuel Ersson a Ivan Fedotov, no tréner John Tortorella nebol spokojný najmä s výkonom Fedotova. “Ivan nechytal dostatočne dobre. Snažíme sa to riešiť a posúdiť našu situáciu,” povedal Tortorella podľa AP.

.

Flyers si vybrali Kolosova pred troma rokmi v drafte v 3. kole zo 78. miesta, uplynulé štyri sezóny chytal v KHL. Až v závere minulého ročníka zamieril do Severnej Ameriky, keď si pripísal dva štarty v nižšej AHL v drese Lehigh Valley Phantoms, farmy Flyers. Kolosov s Philadelphiou však potom zažili turbulentné leto. Najprv sa totiž mladý brankár nechcel zúčastniť v júli na nováčikovskom kempe a neskôr sa dokonca odmietol hlásiť v hlavnom kempe “letcov”. Ako dôvod uviedol, že nechce opäť hrať v AHL. Prostredníctvom svojho agenta odkázal vedeniu klubu, že buď bude chytať v NHL, alebo sa vráti späť do Dinama Minsk. Flyers však odmietli zapožičať Kolosova do KHL. Napokon sa zapojil v závere do kempu, odchytal za Philadelphiu jeden prípravný duel a potom zamieril do Lehigh Valley. Súčasťou dohody však bolo, že v určitej fáze sezóny bieloruský mladík dostane šancu v prvom tíme. Tá šanca prišla v deviatom zápase Philadelphie.

“Dostali sme z farmy o Alexejovi dobré správy, čo sa týka súčasného prístupu a nastavenia mysle. Svoju prácu si tam odvádzal veľmi dobre,” dodal Tortorella na adresu Kolosova, ktorý mal v štyroch vystúpeniach v drese Phantoms v AHL priemer 3,29 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť zásahov 87,5 percenta.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:39

Klimatická koalícia a Greenpeace Slovensko ostro kritizujú návrh Aktualizácie Integrovaného národného energetického a klimatického plánu na roky 2021-2030, ktorý predložilo Ministerstvo hospodárstva SR do medzirezortného pripomienkového konania. Dokument obsahuje závažné nedostatky v oblasti klimatických cieľov, ktoré ohrozujú budúcnosť Slovenska, fungovanie podnikov, firiem a bežných občanov.

11:07

Britská vládna Labouristická strana suspendovala svojho poslanca po tom, ako sa na internete objavili zábery jeho fyzického útoku proti inému mužovi. 

10:58

Finančná správa pokračuje v procese automatizácie colného konania a od 1. novembra spustí nový automatizovaný systém. Tento systém umožní zjednodušenie postupov a centralizovaného colného konania pri vývoze, úplnú automatizáciu vývozných postupov a výstupných formalít.

10:57

Japonský premiér Šigeru Išiba zostane vo funkcii a nevytvorí “politické vákuum”. Jeho strana prišla v parlamentných voľbách o väčšinu.

Japonský premiér: Zostanem vo funkcii a nedopustím politické vákuum
Na snímke japonský premiér a predseda vládnucej Liberálno-demokratickej strany (LDP) Šigeru Išiba
10:26

Afganistan spustil už štvrtú vakcinačnú kampaň proti detskej obrne v tomto roku. Cieľom je zaočkovať viac ako 6,2 milióna detí mladších ako päť rokov.

10:17

Irak odsúdil konanie Izraela, ktorý využil iracký vzdušný priestor pri víkendovom útoku na Irán. V tomto smere tiež adresoval sťažnosť generálnemu tajomníkovi Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniovi Guterresovi a Bezpečnostnej rade OSN. Uviedol hovorca irackej vlády Básim al-Awadí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali