Susko úplne zotrel Kolíkovú

❚❚

Bratislava 17. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Reformy z plánu obnovy v oblasti justície sú ohrozené. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to uviedla opozičná poslankyňa Národnej rady SR a bývala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS). Financie určené na justíciu v štátnom rozpočte sú podľa nej porovnateľné s inými krajinami Európy, apeluje na ich efektívne využitie

susko
Na snímke Boris Susko

Kolíková skritizovala rozhodnutia ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD), týkajúce sa zrušenia analytického centra a tímov, ktoré sa zaoberali reformami z plánu obnovy. Ide napríklad o insolvenčný register, reformu obchodného registra či elektronizácie justície. “Aj tieto peniaze a tieto projekty sú vzhľadom na míľniky v pláne obnovy a prístup ministra ohrozené,” podotkla a dodala, že za rok vo funkcii mrhal časom aj zdrojmi.

.

Podľa Kolíkovej Susko nestíha ani rekonštrukciu justičných budov. “Peniaze, ktoré na tento investičný dlh mali ísť, sú rovnako ohrozené. Je pravdepodobné, že zo štátneho rozpočtu na budovy peniaze nepôjdu, lebo v ňom tie peniaze na tento účel jednoducho nemáme,” spresnila.

Doplnila tiež, že je potrebné nájsť zamestnancov, ktorí budú dohliadať nad výkonom trestu domáceho väzenia. “Na základe tej zásadnej zmeny trestnej politiky treba približne 200 nových zamestnancov, ktorí by dohliadali nad takýmto výkonom trestu,” dodala Kolíková.

.

“Vyzývam ministra spravodlivosti, aby bol ministrom spravodlivosti pre ľudí a robil veci, ktoré sú pre justíciu užitočné, aby jednoducho konal,” uzavrela poslankyňa.

 

Ústavnoprávny výbor NR SR a totálna strata úsudku poslankyne Kolíkovej

“Ak by si niekto myslel, že po nástupe na ministerstvo spravodlivosti som našiel profesionálne riadenú inštitúciu s projektami, na ktoré by som mohol nadviazať a zlepšiť justíciu, hlboko by sa mýlil.

Za babráctvo v období predchádzajúcej vlády nesie v najväčšej miere politickú zodpovednosť moja predchodkyňa Mária Kolíkova z SaS, ktorá si hovorí strana odborníkov.

Verejne som už informoval, že Slovensko s vysokou pravdepodobnosťou príde o milióny eur na modernizáciu súdov. Prísť môžeme o 200 miliónov eur, pretože bývalá vláda nezvládla prípravu projektov, aby ich bolo možné zrealizovať. Našou snahou je aktuálne zachrániť časť peňazí pre rezort. Čoskoro budem informovať, čo sa nám v tomto smere podarilo.

.

Pani Kolíková veľmi dobre vie, čo porobila. Považujem preto za zvrátené, že sa práve bývalá exministerka na dnešnom Ústavnoprávnom výbore Národnej rady Slovenskej republiky SR snažila školiť súčasné vedenie rezortu spravodlivosti, čo a ako by sme mali robiť a hádzať zodpovednosť za svoje zlyhania na nás.

Z pani Kolíkovej hovorí strach, lebo postupne odkrývame jej prešľapy a tým sa rozpadáva jej imidž odborníčky, o ktorom sa snažila roky presviedčať verejnosť,” uviedol Boris Susko na sociálnej sieti.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:35

Dvaja nemeckí piloti zahynuli pri páde lietadla vyrobeného ešte v časoch druhej svetovej vojny, ktoré havarovalo na juhu Fínska a následne začalo horieť. K nehode došlo len niekoľko minút po štarte. Oznámila to vo štvrtok tamojšia polícia.

17:34

Nórsko v blízkej budúcnosti poskytne Ukrajine šesť stíhačiek F-16. Na sociálnej sieti Facebook to vo štvrtok uviedol ukrajinský minister obrany Rustem Umerov po rokovaní so svojím nórskym rezortným partnerom Bjrnom Arildom Gramom.

17:25

Česko sa s Dánskom a Holandskom dohodlo na pokračovaní dodávok munície pre Ukrajinu aj v roku 2025. Na sociálnej sieti X to vo štvrtok napísal český premiér Petr Fiala.

16:55

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a grécky premiér Kyriakos Mitsotakis vo štvrtok v Bruseli podpísali dohodu o bezpečnostnej spolupráci. Oznámili to ukrajinský prezident aj úrad gréckeho premiéra.

16:49

Členovia izraelského bezpečnostného kabinetu boli informovaní, že vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár je s veľkou pravdepodobnosťou mŕtvy. Pre agentúru Reuters to vo štvrtok uviedli dvaja vládni predstavitelia oboznámení s touto záležitosťou.

16:33

Pre šesť departmentov na juhu Francúzska vyhlásili tzv. červenú výstrahu pred záplavami vyvolanými mimoriadnymi lejakmi. V jednej zo zasiahnutých oblastí napadlo podľa tamojších meteorológov za ostatných 48 hodín až 630 milimetrov zrážok.

15:57

Izraelský nálet na školu v Pásme Gazy, ktorá slúžila na ubytovanie palestínskych presídlencov, si vo štvrtok vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch vrátane piatich detí.

15:34

Ukrajinská polícia rozbila drogový kartel, ktorého členovia vyrábali psychofarmaká a predávali ich prostredníctvom internetu, oznámil ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

15:34

Izraelská armáda preveruje možnosť, že jedným z troch militantov zabitých nedávno v Pásme Gazy bol vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár. “Momentálne nie je možné potvrdiť totožnosť týchto teroristov,” spresnila vo svojom vyhlásení izraelská armáda.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali