Kniha plná tipov a rád pre lepšie trávenie

❚❚

Bratislava 18. februára 2021 (HSP/Foto:IKAR)

 

„V ambulancii sa každý deň stretávam s pacientami, ktorí sú vystrašení, dezorientovaní, len na základe toho, že sa snažili nájsť o svojich ťažkostiach, o svojej chorobe informácie na internete. A tam sa dostali do stavu beznádeje, úzkosti, pretože to, čo si dokáže človek v dnešnej dobe vygúgliť, sa niekedy ani nedá vypovedať,“ tvrdí L.Kužela

Zdravé črevo a trávenie
Kniha Zdravé črevo a trávenie

MUDr. Ladislav Kužela má bohatú prax, je skúseným a uznávaným gastroenterológom a tak sa rozhodol s kolegyňou Zuzanou Čižmárikovou ponúknuť všetky dôležité a pravdivé informácie o zdravom čreve, trávení a tráviacom trakte, o endoskopii a mnohých ďalších témach. Nájdete ich v knihe z vydavateľstva Ikar Zdravé črevo a trávenie.

.

Jednotlivé kapitoly sa venujú orgánom ako žalúdok, hrubé a tenké črevo, pažerák, pankreas, žlčník. Vždy popis ako fungujú a k tomu najčastejšie choroby súvisiace s orgánom + možnosti liečenia. „Navyše každú kapitolu zakončujeme hoaxami, ktorých je nespočetne veľa na každý orgán, každé ochorenie, každé vyšetrenie,“ dodáva MUDr. Ladislav Kužela.

MUDr. Ladislav Kužela
Na snímke MUDr. Ladislav Kužela

Kniha je nielen nabitá informáciami, vďaka ktorým lepšie pochopíte jednotlivé orgány súvisiace s trávením, ale tiež máte na jednom mieste najčastejšie ochorenia v danej oblasti. K tomu spôsob či cieľ liečby a samozrejme spomínané mýty a fakty. Všetko vo veľmi vydarenej plnofarebnej grafickej úprave s fotografiami, nákresmi či tabuľkami. Prehľadne a zrozumiteľne, takže knižka určite bude zdrojom užitočných informácií pre celú rodinu.

.

„Obľúbený doktor google žiaľ ponúka mnoho mýtov o trávení,“ tvrdí gastroenterológ L.Kužela v knižnom podcaste. Niekoľko ich tam spomína a následne vysvetľuje. Hovorí aj o probiotikách, či o druhom mozgu, ktorý máme v žalúdku.

VYPOČUJTE SI
knižný podcast s MUDr. Ladislavom Kuželom

 

V knihe sa dozviete, ako funguje:

– pažerák
– žalúdok
– tenké črevo
– hrubé črevo
– podžalúdková žľaza
– žlčník
– žlčové cesty

.

Ak chcete vedieť oveľa viac o zdravom trávení a správnej životospráve, siahnite po novinke Zdravé črevo a trávenie – najčastejšie mýty o trávení pripravil aj pre portál Lepsiden.sk do článku Žalúdok a trávenie – 11 mýtov.

MUDr. Ladislav Kužela je uznávaný gastroenterológ, autor mnohých odborných publikácií, vysokoškolský pedagóg, bývalý  hlavný odborník MZ SR pre gastroenterológiu. Dlhé roky pôsobil aj ako riaditeľ  najväčšej detskej nemocnice v strednej Európe. Pod jeho vedením nemocnica prešla výraznými modernizačnými zmenami, či už vo forme riadenia procesov, poskytovania najnovšej zdravotnej starostlivosti a stala sa lídrom z pomedzi štátnych nemocníc aj nastavením terapeutickej komunikácie smerom k detskému pacientovi a rodičom. Ladislav Kužela je presvedčený, že len liečiť nestačí. Veľmi je dôležitý aj prístup a komunikácia. Pacient je pre neho vždy partnerom v diskusii.

BUX.sk – Knihy, ktorými žijete

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:31

Do priestorov budapeštianskeho Národného ortopedického ústavu (OMINT) vnikla spodná voda, preto v noci z piatka na sobotu museli evakuovať vyše 30 pacientov. Pre agentúru MTI to uviedlo riaditeľstvo ústavu.

10:19

Komunitná energetika je moderný a čoraz rozšírenejší prístup k spoločnej výrobe a zdieľaniu energie, ktorý sa však momentálne na Slovensku nevyužíva v takej miere, ako v iných krajinách Európskej únie. Na našom území ide o pomerne neznámy fenomén, ktorý čelí viacerým legislatívnym, technickým a administratívnym prekážkam. Upozornila na to Slovenská asociácia udržateľnej energetiky (SAPI), ktorá v priebehu tohto týždňa vydala príručku s cieľom rozvoja energetických komunít v SR.

09:42

Do kancelárií vo veľkých nemeckých mestách sa čoraz častejšie vracajú zamestnanci, aj keď ich počet stále nedosiahol úroveň pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ukázal to tento týždeň prieskum realitnej spoločnosti Jones Lang LaSalle (JLL).

09:25

Libanonské hnutie Hizballáh v sobotu oznámilo, že pri piatkovom izraelskom útoku v Bejrúte zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí.

08:46

Po celej Českej republike sa v sobotu o 8.00 h opäť otvorili volebné miestnosti a začal sa druhý deň krajských a senátnych volieb.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali