Kéry: A takto sme si tu žili …

Kéry: A takto sme si tu žili …

Bratislava 19. júna 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Facebook IM)

 

Predseda Zahraničného výboru SR a poslanec Marián Kéry(SMER-SSD) sa v nedávnom príspevku na sociálnej sieti vyjadril k nadávkam politikov strany SMER- SSD z podcastu z dielne Denníka N a pripomenul manipulácie trestných konaní za vlády Matoviča a Hegera: ” Takto sme si tu žili pod Matovičom, Hegerom a Ódorom, keď bezpečnosť nás všetkých a spravodlivosť zabezpečovali pomstychtivý Mikulec, spolu s posledným spravodlivým Hamranom”

Eduard Heger a Igor Matovič
Eduard Heger a Igor Matovič

„Po atentáte na premiéra Roberta Fica v Handlovej bola spoločnosť, aspoň podľa vtedajších prvých signálov, nastavená na zmiernenie zákopových vojen medzi hodnotovo rozdielnymi politickými tábormi. Pápežskejší ako pápež sa tváriace Progresívne Slovensko, ale aj liberálne médiá vyzývali SMER-SSD, aby prispel k zmieru,“ píše Marián Kéry v úvode svojho príspevku.

Reklama

„ My sme tak aj urobili – opakovane sme sa ospravedlnili za veci, ktoré mohli prispieť k rozdeľovaniu spoločnosti. Druhá strana, aspoň verejne, taká aktívna nebola…,“ dodal.

„Až zrazu, pred pár dňami sa ukázalo, že oni žiaden zmier nechcú. Napríklad v Denníku N sa vyfarbili aj pred pár dňami. V redakčnom podcaste nadávali smerákom jazykom, ktorý má ďaleko nie od zmieru, ale aj od korektnej kritiky,“ pripomenul Kéry.

Reklama

Kéry zhrnul, čím vlastne v podcaste DenníkN prestrelil : „”A oni to hrajú, alebo sú naozaj takí debilní tí ľudia? “, opýtal sa Adam Znášik na úvod segmentu ´Toto vystrihneme´ o kampani Úradu vlády SR. “Podľa mňa to nehrajú”, odpovedal novinár a bývalý moderátor rádia FM Branislav Bezák. Adam Znášik ďalej niekoľkokrát označil za “debila” poradcu premiéra Erika Kaliňáka. Na záver uviedol, že chce, aby títo politici boli vytlačení na kraj spoločnosti, “do hajzla, kam patria”. Potom, keď sa to prevalilo, sa síce “naoko” ospravedlnili, no Znášik hneď povedal, že on názor nemení…“

 

Precitnutie? Ako pre koho

„Veď tu sa ešte nedoriešili veci, ktoré tu páchali na spravodlivosti vlády troch predchádzajúcich premiérov, začínajúc Matovičom,“ píše Kéry.

„Zoberme si nedávny rozhovor redaktorky Mimi Šramovej s ex-operatívcom NAKA Jánom Kaľavským, ktorý Šramová nahrala “niekde” v Bosne a Hercegovine, kde Kaľavský požiadal ešte pred dvomi rokmi z obavy o svoj život o politický azyl, niečo naznačuje a je šokujúci…,“ uviedol Kéry.

Redaktorka ho zavesila na youtube minulý týždeň a do pár dní mal desaťtisíce pozretí, dodal.

Reklama

A to sa zďaleka nestal hitom len na tzv. “dezinformačných kanáloch”, ako posmešne napísali liberálne médiá – ako napríklad Sme. „Ak je čo len polovica z toho, čo povedal Kaľavský Šramovej pravda, príčetnému človeku musí byť z pomerov, ktoré na Slovensku vládli za vlád Matoviča, Hegera a Ódora, doslova zle…,“ konštatuje Kéry.

„Aj pre ten výbušný obsah, ktorý expolicajt Kaľavský rozpráva už mesiace a roky a ktorý by mohol politicky zničiť viaceré bezpečnostné a politické “esá” spomenutých bývalých vlád, sa spomínanému rozhovoru Šramovej s Kaľavským venuje aj Sme vo svojom pondelkovom vydaní,“ dodáva.

Poznamenal, že v inkriminovanom článku “Expolicajt na úteku sa vyrozprával na youtube, na trestnú činnosť sa konšpiračná moderátorka Kaľavského nepýtala” nenájdete rozvinutú vetu o tom, čo vyvádzali v NAKA počas Mikulcovho vládnutia na ministerstve vnútra a Hamranovho v policajnom zbore tzv. Čurillovci, vedení exkolegom Kaľavského Jánom Čurillom.

„Zneužívanie a kupovanie tzv. kajúcnikov, manipulácie v trestných konaniach, koordinácie výsluchov a obvinení medzi vyšetrovateľmíi NAKA a niektorými prokurátormi ÚŠP, zásahy, väzby, psychický nátlak na “prominentov” vo väzbe ako Martin Ribár, generál Lučanský, Dávit Lindtner, Tibor Gašpar…,“ uviedol témy, ktoré v článku vynechali.

 

Reklama

Takto už nie, stačilo

„Nie. Peter Kováč zo Sme si skôr “iba” robí srandu (ako inak ten posmešný tón z textu nazvať?) z bodu zlomu, kedy si Kaľavský povedal : ” takto už nie“, že spravodlivosti síce musí byť robené zadosť, ale vždy by sa to malo diať na základe potvrdených dôkazov, a nie vymyslených obvinení zo strany aj politických gangstrov, ktorým ide o jediné : Aby zničili politickú stranu SMER-SSD a Roberta Fica, rovnako aj ďalších ľudí, spojených okrem SMERu-SSD aj s Hlasom a SNS,“ myslí si Kéry.

„Čuduje sa niekto, že Kaľavský si povedal “stačilo” po slovách od čurillovcov, že môže ísť postrieľať Kučerkove deti?, “opýtal sa a pripomenul, že Kučerka je ďalší ex-operatívec NAKA, ktorý čelí vykonštruovaným obvineniam a musel utiecť zo Slovenska.

Ján Čurilla a „jeho” policajti, rovnako aj niektorí prokurátori ÚŠP, sa po roku 2020 cítili na Slovensku ako Bohovia, ako poslední obhajcovia spravodlivosti, koštatuje. „Pýcha im zatienila mozgy, a tak išli. Niekdajšej šéfke policajnej inšpekcie chceli podpáliť auto, robili si zárezy, odškrtávali tváre v pomyselnom pexese….,“ pripomenul.

„Kajúcnikom sľúbovali podmienky a blahobyt, výmenou za to, že do basy pomôžu svojimi vymyslenými výpoveďami posadiť, namiesto seba, ľudí najmä zo SMERu…,“ uviedol.

„Toto, zdá sa, novinárovi Sme neprekážalo. Ale údajnú kauzu Kaľavského prijímania úplatkov (obvinil ho kajúcnik) a vynášania informácií z polície, tú spomenúť nezabudol. A kopol si aj do Šramovej, nálepkou “konšpiračná moderátorka”,“ pokračuje Kéry.

„Takto sme si tu žili pod Matovičom, Hegerom a Ódorom, keď bezpečnosť nás všetkých a spravodlivosť zabezpečovali pomstychtivý Mikulec, spolu s posledným spravodlivým Hamranom…,“poznamenal.

„Všetko nasvedčuje tomu, že na konci chobotnice, ktorá tu manipulovala s trestnými konaniami, boli vrcholoví politici vtedajšej koalície,“ zhrnul Kéry. „Dozvieme sa niekedy, kto to bol?,“ opýtal sa na záver.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:44

Prvé exit polly z prvého kola parlamentných volieb vo Francúzsku.

Le Penová a jej spojenci (34 %) vedú pred ľavicovou koalíciou Ľudový front (28,1 %) a Macronovou stranou (20,3 %).

Ide o odhad spoločnosti Ipsos Talan pre France Télévisions, Radio France, France24/RFI a LCP Assemblée Nationale. V priebehu večera sa bude ešte spresňovať.

Odhady francúzskeho ministerstva vnútra: Le Penova strana Rassemblement Nationale vedie so ziskom 32,2 % hlasov, ľavicová koalícia Nový ľudový front je na druhom mieste s 29,1 % a Macronova koalícia je na treťom mieste s 21,5 %.

Marine Le Penová
Na snímke Marine Le Penová
Včera 19:27

Na niekoľkých amerických vojenských základniach v Európe bola cez víkend vyhlásená najvyššia pohotovosť, a to prvýkrát po najmenej 10 rokoch, píše CNN. Stupeň obrany bol zvýšený na dva v obave, že teroristický útok by mohol byť zameraný na americký vojenský personál alebo zariadenia.

Úradníci uviedli, že stupeň pohotovosti bol zvýšený aj v posádke americkej armády v nemeckom Stuttgarte, kde sídli európske velenie USA.

Jeden z amerických predstaviteľov, ktorý sa nachádza v Európe, pre CNN povedal, že takýto stupeň ohrozenia si nepamätá “najmenej 10 rokov”.

Nie je jasné, aké spravodajské informácie viedli k zvýšeným bezpečnostným opatreniam, ale európske orgány varovali pred potenciálnou teroristickou hrozbou na kontinente, najmä pred júlovými olympijskými hrami v Paríži a počas prebiehajúcich majstrovstiev Európy vo futbale v Nemecku.

Včera 18:47

Najmenej jednu obeť a osem zranených si vyžiadal útok ruskej armády na centrum mesta Charkov na severovýchode Ukrajiny. Uviedli to v nedeľu miestni predstavitelia.

Včera 18:46

Nemecký spisovateľ Tijan Sila narodený v Sarajeve sa v nedeľu stal laureátom prestížnej rakúskej literárnej Ceny Ingeborg Bachmannovej dotovanej sumou 25.000 eur.

Včera 18:45

Bulharská pravoslávna cirkev si v nedeľu zvolila za svoju novú hlavu metropolitu Daniila; nahradí patriarchu Neofita, ktorý zomrel v marci ako 78-ročný.

Včera 18:44

Najmenej päť ľudí zahynulo a ďalších 57 utrpelo zranenia pri výbuchu v reštaurácii v meste Izmir na západnom pobreží Turecka. Explóziu podľa prvých zistení zrejme zapríčinil únik plynu. Uviedol to v nedeľu turecký minister vnútra Ali Yerlikaya.

Včera 18:26

Policajt v americkom štáte New Yorku smrteľne postrelil 13-ročného chlapca, ktorý predtým utekal pred policajtami a mieril na nich replikou ručnej strelnej zbrane.

Včera 18:25

Nemecká strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) v nedeľu na svojom zjazde v Essene zamietla návrh na sprísnenie pravidiel pre zahraničné cesty svojich členov a poskytovanie rozhovorov zahraničným médiám.

Včera 18:25

Česká republika bude mať v Rusku nového veľvyslanca. Oznámil to v nedeľu prezident ČR Petr Pavel, ktorý už podpísal jeho menovanie.

Včera 17:23

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu uviedol, že Rusko za uplynulý týždeň zhodilo na Ukrajinu 800 bômb. V tejto súvislosti znovu požiadal západných spojencov o posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anna Imrišková z obce Drahovce kosí počas 1. ročníka podujatia Kosenie trávy pod Zbojníckym hradom

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali