KDH kritizuje návštevu ministra financií Ladislava Kamenického a ministerky hospodárstva Denisy Sakovej v Číne

❚❚

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:08

Viac ako 1,2 milióna používateľov sociálnej siete X sa vo štvrtok pripojilo k sledovaniu vôbec prvého výstupu neprofesionálnych astronautov do voľného kozmického priestoru, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na spoločnosť SpaceX.

Prvý takýto výstup uskutočnil Jared Isaacman. Po ňom prišla na rad Sarah Gillisová, ktorí sú členmi misie SpaceX Polaris Dawn.

14:08

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok oznámila, že evakuovala takmer 100 pacientov z Pásma Gazy do Spojených arabských emirátov. WHO zároveň vyzvala na obnovenie pravidelných lekárskych prevozov z tejto palestínskej enklávy.

14:06

Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) podpísala vo štvrtok spolu s Národným bezpečnostným úradom (NBÚ) memorandum o spolupráci v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Predseda SOPK Peter Mihók uviedol, že cieľom je bezchybná implementácia novely kybernetického zákona a ochrana ekonomických záujmov Slovenska.

14:06

Európska komisia (EK) vo štvrtok informovala, že EÚ a štáty Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) a Európskej zóny voľného obchodu (EZVO) podpísali dohodu o finančnom mechanizme EHP na roky 2021 – 2028 a protokoloch o prístupe na jednotný trh EÚ.

14:05

Nezamestnanosť v Taliansku zaznamenala v 2. štvrťroku tohto roka výrazný pokles, pričom sa dostala na najnižšiu úroveň za takmer 16 rokov. Údaje talianskeho štatistického úradu ISTAT zverejnila agentúra DPA.

14:05

Vzhľadom na problémy v automobilovom priemysle vyzývajú vládni sociálni demokrati v nemeckom parlamente na cielenejšiu podporu elektrických vozidiel.

13:49

Švédska vláda vo štvrtok oznámila, že v nasledujúcich troch rokoch plánuje zdvojnásobiť rozpočet na civilnú obranu, aby sa pripravila na obdobie vojny.

13:49

Vedúci úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás vo štvrtok varoval, že bez účinnej ochrany hraníc krajín Európskej únie sa môže zrútiť schengenský priestor, a súčasne ocenil avizované zavedenie pasových kontrol na hraniciach Nemecka.

13:48

Britský premiér Keir Starmer vo štvrtok varoval, že britská štátna zdravotnícka služba National Health Service (NHS) potrebuje reformu, inak “zomrie”, píše TASR na základe správy agentúry AFP. Starmerovo vyjadrenie nadväzuje na nezávislú správu, podľa ktorej je táto štátna inštitúcia v kritickom stave.

13:48

V nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko zakázali činnosť islamského združenia, ktoré je spájané s islamistickým združením Moslimské bratstvo a radikálnou organizáciou Hamas a je podozrivé zo šírenia antisemitizmu.

13:45

Súdny dvor EÚ vo štvrtok zverejnil rozsudok v spore medzi Európskou komisiou (EK) a Slovenskom ohľadom skládok tuhého odpadu. Súd skonštatoval, že Slovensku sa nepodarilo zrekultivovať a uzavrieť niekoľko skládok, ktoré nespĺňajú požiadavky smernice EÚ o skládkach odpadov, informuje spravodajca TASR.

Podľa smernice o skládkach odpadov z roku 1999 museli členské štáty uzavrieť staré skládky do 16. júla 2009, pokiaľ úrady neprijali rozhodnutie o povolení ďalšej prevádzky skládky na základe primeraných “plánov úpravy lokality”.

13:45

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján pricestoval vo štvrtok do irackého Kurdistanu, aby sa stretol s poprednými predstaviteľmi tohto autonómneho regiónu.

13:43

Pred súdom v Rusku sa vo štvrtok začalo súdne pojednávanie s troma advokátmi nebohého vodcu ruskej opozície Alexeja Navaľného, obvinenými z extrémizmu. Súdny proces je verejný a podľa prognóz advokátov môže trvať niekoľko mesiacov, informovala britská stanica BBC. V prípade, že súd uzná Navaľného advokátov za vinných, hrozí im do šesť rokov väzenia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke z NASA ruská kozmická loď Sojuz MS-26 s trojčlennou posádkou v zložení Alexej Ovčinin, Ivan Vagner (obaja Rusi) a Donald Pettit (Američan) na palube počas jej štartu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane

Autor: TASR/AP-Bill Ingalls

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali