Kázeň otca Mariána Kuffu k udalostiam posledných dní

❚❚

Prešov 14. marca 2018 (HSP/Foto: Screenshot YouTube)

 

Otec Marián Kuffa sa v kázni v Prešove vyjadril, že zmena vlády môže byť iba zmenou povrchnou. Preto vyzval opozíciu aj koalíciu k pokániu. Iba pokánie, zmena vnútra môže priniesť skutočnú zmenu. Iba výmena stoličiek medzi opozíciou a koalíciou nemusí viesť k zlepšeniu situácie, ale zmena zmýšľania – pokánie k zlepšeniu Slovenska isto povedie. Otec Marián Kuffa vyzýva každého politika k pokániu, k uznaniu chýb a k pokore pred Bohom

Na snímke Marián Kuffa

Niektorí položili otázky, či naše modlitbové pochody nepolarizujú spoločnosť. Skutočnosť je opačná. Istanbulský dohovor polarizuje, lebo sa nám snaží nanútiť gender ideológiu, ktorá je založená na tom, že medzi mužmi a ženami je boj o moc. My veríme, že to tak nie je a nemá byť. Veríme, že vzťah medzi mužom a ženou je založený na vzájomnej spolupráci, láske a dopĺňaní sa. Z tejto jedinečnej spolupráce vzniká to najkrajšie, čo môže na svete vzniknúť: dieťa.

.

Preto budeme ďalej bojovať za to, aby vláda vzala podpis späť pod Istanbulským dohovorom. Našim úmyslom nie je posúvať politické spektrum doľava alebo doprava, ale všetkých hore. Boh miluje všetky svoje deti a všetky jeho deti sa môžu spolu modliť ruženec. Naše úmysly sú čisté. Nehľadáme iné ciele, ako späťvzatie podpisu pod Istanbulským dohovorom a ochranu našich detí a rodín pred gender ideológiou.

Našim cieľom nie je posúvať masy, ale robiť to, čo chce Boh. Gedeon neporazil ohromné nepriateľské vojsko silou svojej maličkej armády, ale veľkou dôverou v Boha.

.

Budeme sa preto ďalej modliť ruženec a kráčať v piatky k štátnym inštitúciám. Budeme prosiť o ochranu Máriu a modliť sa k jej Synovi zavraždenému za naše hriechy, ktorého krv nás očistila. Pochody Zastavme zlo z Istanbulu budú pokračovať až do späťvzatia podpisu pod Istanbulským dohovorom.

Otec arcibiskup Zvolenský nás vyzýva k tomu, aby sme zachovali pokoj a snažili sa o dobro.

Nechceme politicky polarizovať, ale spájať  všetkých za dobrú vec. Iba spoločným dobrým dielom a modlitbou môžeme prekonať krízu, v ktorej sa Slovensko nachádza.

Kázeň si môžete pozrieť na:

.

Tím Slovenského dohovoru za rodinu

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:36

Hunter Biden, syn amerického prezidenta Joea Bidena, sa vo štvrtok priznal k obvineniam z daňových únikov. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.

Vynesenie verdiktu stanovil sudca Mark Scarsi, ktorého do funkcie nominoval exprezident Donald Trump, na 16. decembra. Dôjde tak k nemu až po novembrových prezidentských voľbách v USA. Huntervoi Bidenovi hrozí maximálne 17-ročné väzenie a pokuta vo výške 1,35 milióna dolárov.

Prezident Joe Biden má právomoc svojho syna v prípade odsúdenia omilostiť, viackrát však už uviedol, že tak nespraví.

06:35

Spojené štáty vo štvrtok obvinili piatich členov ruskej vojenskej rozviedky GRU a jedného ruského civilistu z kybernetických útokov na systémy na Ukrajine a u jej spojencov ešte pred začiatkom vojny na Ukrajine vo februári 2022. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

06:34

Americký republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump vo štvrtok počas rozsiahleho prejavu, v ktorom hovoril o svojich ekonomických víziách, vyhlásil, že ak zvíťazí v novembrových voľbách, zriadi komisiu pre efektivitu vlády, na čele ktorej bude stáť miliardár a jeho podporovateľ Elon Musk, píše TASR podľa agentúry Reuters.

06:31

Nový francúzsky konzervatívny premiér Michel Barnier vo štvrtok uviedol, že urobí všetko, čo bude v jeho silách, aby sa po svojom nástupe do funkcie venoval problémom, ktoré trápia Francúzov. Po období politických otrasov sa bude usilovať obnoviť rešpekt a jednotu v politicky rozdelenej krajine, informuje TASR na základe správ agentúr Reuters a DPA.

Bývalého niekoľkonásobného ministra, eurokomisára a hlavného vyjednávača Európskej únie pre brexit Michela Barniera vymenoval vo štvrtok za premiéra francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Nový francúzsky premiér Michel Barnier si prevzal svoj úrad
Na snímke nový francúzsky premiér Michel Barnier (vpravo) a odchádzajúci francúzsky premiér Gabriel Attal počas ceremoniálu 5. septembra 2024 v Paríži
Včera 20:19

Biely dom vo štvrtok vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby prestal zasahovať do prezidentských volieb USA po tom, čo Putin vyhlásil, že Moskva v novembrových voľbách vyjadruje podporu demokratickej kandidátke Kamale Harrisovej.

Včera 20:05

Zásoby ropy v Spojených štátoch pokračovali minulý týždeň v poklese, pričom rozsah poklesu sa výrazne zvýšil a prekonal očakávania analytikov. Uviedol to vo štvrtok americký Úrad pre energetické informácie (EIA).

Včera 20:03

Vzhľadom na postupujúce ruské jednotky ukrajinské úrady zastavili vypravovanie evakuačných vlakov z mesta Pokrovsk ležiaceho v Doneckej oblasti v bezprostrednej blízkosti frontovej línie. “Vzhľadom na zložitú bezpečnostnú situáciu je teraz východiskovou stanicou Pavlohrad v Dnepropetrovskej oblasti,” uviedol na platforme Telegram gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin.

Včera 19:56

Šesť obetí sexuálneho zneužívania spáchaného duchovnými rímskokatolíckej cirkvi v Belgicku vo štvrtok v otvorenom liste vyzvalo pápeža Františka, aby uznal ich utrpenie. Zároveň žiadajú všetkých biskupov, aby vo svojich diecézach vykonali hĺbkové vyšetrovanie.

Včera 19:42

Hokejisti Dynama Pardubice deklasovali v úvodnom kole Ligy majstrov hráčov maďarského Fehérváru 7:0. Skóre otvoril už po 42 sekundách hry slovenský obranca Peter Čerešňák.

Včera 19:40

Bukureštský súd vo štvrtok zamietol odvolanie prokuratúry, ktorá požadovala väzobné stíhanie kontroverzného internetového influencera Andrewa Tatea, ktorý napokon zostáva v domácom väzení.

Včera 19:28

Po úvodnej etape vyšetrovania údajne islamistického teroristického útoku v nemeckom meste Solingen zostávajú kľúčové otázky o podozrivom Sýrčanovi bez odpovede, vyhlásil vo štvrtok minister vnútra Severného Porýnia-Vestfálska Herbert Reul. V tejto spolkovej krajine 23. augusta došlo k útoku nožom, pri ktorom zahynuli traja ľudia.

Včera 19:22

Počas augustového ruského útoku na Ukrajinu pravdepodobne nedošlo k narušeniu vzdušného priestoru Poľska, vyhlásil vo štvrtok operačný veliteľ poľských ozbrojených síl generál Maciej Klisz. Pátranie po objekte, ktorý sa považoval za ruský dron, nebolo úspešné a armáda v stredu večer pátranie ukončila.

Včera 19:21

Hunter Biden, syn amerického prezidenta Joea Bidena, má v úmysle priznať sa k obvineniam z daňových únikov. Podľa agentúry Reuters o tom vo štvrtok informovala stanica NBC News s odvolaním sa na jeho právnika Abbeho Lowella.

Včera 19:08

Hydinárska spoločnosť EU Poultry plánuje v Bošanoch v okrese Partizánske postaviť novú výrobno-skladovú halu s administratívou. Do výstavby nového zázemia investuje približne 48 miliónov eur, investícia by mala do regiónu priniesť viac ako 400 pracovných miest.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turisti prechádzajú okolo starovekého rímskeho Kolosea, ktoré sa odráža v mláke v Ríme

Autor: TASR/AP-Andrew Medichini

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali