Karel Gott je trieda, tvrdí Jakub Jablonský

❚❚

Bratislava 26. októbra (SITA/HSP/Foto:SITA-Marek Mrviš)

 

Mladý herec sa s legendárnym českým spevákom stretol počas nakrúcania rozprávky Keď draka bolí hlava. Na jeden moment s ním podľa vlastných slov nikdy nezabudne

Na snímke Karel Gott

Český spevák Karel Gott je podľa slovenského herca Jakuba Jablonského neuveriteľná trieda. Mladý rodák z Banskej Bystrice to skonštatoval na základe skúseností z nakrúcania novej česko-slovenskej rozprávky režiséra Dušana Rapoša Keď draka bolí hlava, ktorá je od štvrtka v slovenských kinách. „Karel Gott je neuveriteľný gentleman. Stretli sme sa počas nakrúcania v maskérni a mám s ním výbornú príhodu. Sedel na stoličke, rozprávali sme sa, niečo som mu hovoril a on nepočul. A namiesto toho, aby mi povedal, nech mu to zopakujem, sa zrazu postavil, prišiel ku mne a povedal ‘Prosím, já vás neslyšel…’. Ten človek je trieda a je obdivuhodné, že to nakrúcanie v jeho veku takto bravúrne zvládol,“ poznamenal Jablonský v rozhovore pre agentúru SITA.

.

Rozprávku pritom podľa režiséra Dušana Rapoša točili ešte minulý rok, krátko po tom, ako sa spevák po ťažkých zdravotných problémoch postavil opäť na nohy. „On je úžasná osobnosť. Tú rozprávku sme totiž nakrúcali tesne po tom, ako mal tie veľké zdravotné problémy a napriek tomu bol obrovsky nasadený, stále pripravený a ovládal sa. Nikomu nedal najavo, že by mal nejaké zdravotné komplikácie. Bolo to fantastické, celý štáb a všetci na pľaci si ho neskutočne vážili. On je naozaj dôstojný a čo je krásne, miluje svoje publikum. Je to šoumen, rád zabáva ľudí a je si plne vedomý, že celý jeho život a jeho spevácka a herecká kariéra je závislá od publika. Bez publika by sme napokon všetci boli nič…,“ podotkol režisér, ktorý Gotta pôvodne oslovil len s ponukou naspievať k rozprávke pesničku.

„Najprv sme ho poprosili, aby nám s dcérkou naspieval k rozprávke len pieseň. Potom dostal knižku, podľa ktorej rozprávka vznikla, tá sa mu veľmi páčila, tak sme ho na vlne jeho záujmu o ten príbeh následne oslovili, či by si nezahral českého kráľa. Karel si prečítal scenár a vzápätí mi volal, že by hral radšej kováča. Hovorím mu, že kováč ale rozpráva po slovensky a on na to, že ‘No práve, to je aspoň nejaká výzva! Keď už mám zase byť po rokoch vo filme, nech je to niečo inšpiratívne a niečo, čo mi dá aj trošku zabrať. Nech to nie je len taká prechádzka pred kamerou.’ A musím povedať, že sa pripravoval naozaj veľmi seriózne. Partnerku mu robila Kamila Magálová, tá zas rozprávala po česky. Boli to úžasné chvíle. Mať pred kamerou Magálovú a Gotta, čo viac si môže režisér priať,“ uzavrel Rapoš.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:44

Zamestnávatelia z oblasti cestovného ruchu odmietajú zavedenie dane z pridanej hodnoty (DPH) na ubytovacie služby na úrovni 23 %. Návrh bude mať likvidačné dosahy a spôsobí pokles v ročných tržbách na úrovni 270 miliónov eur. Žiadajú preto prehodnotenie zo strany Ministerstva financií SR.

12:42

Absolventi stredných a vysokých škôl si môžu vyberať aktuálne z viac ako 4600 pracovných ponúk. Najviac ponúk je v Bratislavskom kraji, naopak, najmenej pracovných príležitostí ponúka Prešovský kraj. 

12:41

Najmenej 31 civilistov zahynulo a 256 utrpelo zranenia od 5. septembra pri ukrajinskej ofenzíve v ruskej Kurskej oblasti, oznámilo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

12:39

Vo vojnou zmietanom Sudáne sa naďalej šíri epidémia cholery, ktorou sa v priebehu uplynulých dvoch mesiacov nakazilo približne 13.000 ľudí a 388 jej podľahlo. Krajinu v súčasnosti sužuje viacero kríz. Občianska vojna medzi armádou a polovojenskými skupinami trvá už 17 mesiacov a začiatkom augusta vo viacerých oblastiach krajiny vyhlásili hladomor. 

12:38

Dvaja ľudia utrpeli zranenia pri náhlom vzplanutí vo výrobnom závode maďarskej farmaceutickej spoločnosti Egis na ulici Keresztúri út v X. budapeštianskom obvode.

12:37

Obvodný súd pre Prahu 1 odsúdil dvoch bývalých príslušníkov Štátnej bezpečnosti (ŠtB), ktorí sa v 80. rokoch snažili rozložiť rockovú kapelu Pražský výběr. Dostali podmienky a peňažné tresty. Podľa zakladateľa skupiny Michaela Kocába to nezodpovedá miere zavinenia.

12:37

Francúzsky cyklista Paul Seixas si vybojoval titul majstra sveta v pondelkovej časovke juniorov na MS. Na 24,9 km dlhej trati so štartom i cieľom v Zürichu zdolal Belgičana Jaspera Schoofsa o viac ako šesť sekúnd. Tretí skončil Schoofsov krajan Matisse Van Kerckhove (+7,13).

Paul Seixas
Na snímke francúzsky cyklista Paul Seixas si vybojoval titul majstra sveta v časovke juniorov na MS na 24,9 km dlhej trati so štartom i cieľom v Zürichu vo Švajčiarsku v pondelok 23. septembra 2024
12:36

S cieľom čeliť výzvam 21. storočia Valné zhromaždenie OSN prijalo Pakt pre budúcnosť. Stalo sa tak na úvodnom zasadnutí dvojdňového Summitu pre budúcnosť.

12:34

Mesto Cannes na francúzskej riviére, miesto konania prestížneho medzinárodného filmového festivalu, sa ocitlo v stave vysokej pohotovosti po tom, čo sa ním prehnala rozbúrená voda, ktorá v uliciach so sebou strhávala autá.

12:32

Traja migranti zahynuli a piatich ďalších sa podarilo zachrániť pri pobreží gréckeho ostrova Samos, uviedla tamojšia štátna televízia

10:50

Jedna žena zahynula pri ruskom útoku na juhoukrajinskú Chersonskú oblasť a ďalších sedem osôb utrpelo zranenia, oznámil tamojší gubernátor Olexandr Prokudin.

10:43

Nemecký výrobca luxusných automobilov Mercedes-Benz plánuje čoskoro priviesť na trh vozidlá vybavené systémom automatizovaného riadenia, ktoré za určitých podmienok dokážu na nemeckých diaľniciach jazdiť samostatne rýchlosťou až 95 kilometrov za hodinu. 

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke transparent s plodom dieťaťa a nápisom Dar, nie tovar držia účastníci počas Národného pochodu za život

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali