Kapitán Litvínova Sukeľ po prvom “českom” hetriku: “Teší najmä víťazstvo”

❚❚

Litvínov 28. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenského hokejového útočníka Matúša Sukeľa potešilo, že k triumfu Litvínova prispel prvým hetrikom v českej extralige, no najmä bol šťastný z výkonu celého tímu. Víťazstvo v nedeľňajšom zápase 15. kola nad Plzňou 6:0 udržalo Litvínov na priebežnej tretej priečke o skóre za Spartou Praha. Pre Sukeľa, ktorý je už tretiu sezónu kapitán tímu, to boli prvé góly po sedemzápasových “suchotách”

Matúš Sukeľ
Na snímke Matúš Sukeľ

Jeho gólový večer si odniesol krajan Dávid Hrenák, ktorý odchytal celý zápas a inkasoval šesť gólov. Jeden z lídrov litvínovského tímu bol rád aj za výraznejší bodový prínos svojej formácie. “Tím potreboval góly od našej formácie. Dnes sme tie góly dali, z čoho mám veľkú radosť a verím, že nás to povzbudí do ďalších zápasov,” citovala Sukeľa klubová stránka. Okrem presvedčivého výsledku 6:0 proti poslednému tímu tabuľky ho tešil aj prístup. “Marek Baránek sa na konci pobil, aby sa zastal spoluhráča. To je niečo úžasné. Pokiaľ blokujeme strely aj 30 sekúnd pred koncom zápasu, potom to hovorí o tom, aký sme tím,” zdôraznil Sukeľ.

.

Pre Litvínov to bolo prvé víťazstvo po dvoch prehrách. “Myslím si, že sme od začiatku hrali veľmi dobrý hokej a po predošlom zápase sme veľa vecí zlepšili. Boli sme aktívni, hrali sme veľa s pukom. Myslím si, že to bol pre nás a aj pre divákov skvelý zápas,” konštatoval Sukeľ, ktorý dosiahol druhý hetrik v kariére. Prvý strelil 24. novembra 2017 ešte vo farbách materského Liptovského Mikuláša. Jeho tím vtedy doma podľahol Zvolenu 5:7. Tentoraz mal jeho trojgólový zápis úplne iné emócie. “Je to môj druhý hetrik v kariére, takže to pre mňa nie je celkom bežná situácia. Samozrejme, potešilo ma to, najmä som však rád, že som ním prispel k víťazstvu. Čas na nejaké oslavy však určite nie je, v utorok hráme ďalší zápas,” pripomenul Sukeľ, ktorý má po 15 odohratých zápasoch bilanciu päť gólov i asistencií. V najvyššej českej súťaži pôsobí šiestu sezónu. Jeho osobným maximom v nej je 10 gólov a 20 asistencií zo sezóny 2022/2023.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:48

Nórsko kúpi od Spojených štátov rakety AIM-120C-8 AMRAAM pre systémy protivzdušnej obrany za viac ako štyri miliardy nórskych korún (približne 335,7 milióna eur). 

12:39

Kremeľ ostro odmietol obvinenia, že zasahoval do volieb v Gruzínsku a obvinil externých aktérov zo snahy destabilizovať krajinu. USA a EÚ vyzvali na vyšetrenie nezrovnalostí vo víkendových parlamentných voľbách.

12:38

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ruské sily prevzali kontrolu nad dedinou Cukurine na východe Ukrajine, južne od mesta Pokrovsk, ktoré je kľúčovým logistickým uzlom v oblasti.

12:35

Rusko sa snaží pomôcť deeskalovať napätie na Blízkom východe a vyzýva všetky strany na zdržanlivosť. Uviedol to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii na izraelský útok na Irán.

12:33

Dialóg medzi štátom a občianskou spoločnosťou by sa mal prehlbovať. Potrebné je zmapovať stav a potreby takejto spolupráce, rovnako tak otvárať nové možnosti posilnenia a rozvoja fungujúcej občianskej spoločnosti, ako aj zlepšiť zapojenie verejnosti do rozhodovacích procesov. Výmena skúseností zo zahraničia je jednou z tém medzinárodnej konferencie Building Bridges – Enhancing Public Engagement/Budovanie mostov – Posilňovanie zapájania verejnosti.

“Práve dnes si vymeníme skúsenosti s odborníkmi a ďalšími expertmi z ôsmich krajín, ako sú Česká republika, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Írsko, Maďarsko, Francúzsko či Taliansko. Naším cieľom je zistiť, akými nástrojmi môžeme efektívne podporovať občiansku spoločnosť a prezentovať príklady dobrej praxe,” uviedla na pondelkovej tlačovej konferencii splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simona Zacharová.

Simona Zacharová
Na snímke splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simona Zacharová
12:16

Česko si v Deň vzniku samostatného československého štátu pripomína hodnoty nezávislosti, slobody a demokracie a tiež statočnosť a odhodlanie jeho predkov, ktorí desaťročia trvajúce úsilie zavŕšili vytvorením samostatného štátu. Po skončení pietneho aktu na Národnom pamätníku Vítkov v Prahe to povedal český premiér Petr Fiala. Zdôraznil, že tieto hodnoty sú krehké.

12:15

Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell uviedol, že maďarský premiér Viktor Orbán na návšteve Gruzínska nereprezentuje Európsku úniu. Predseda maďarskej vlády v pondelok pricestuje do Gruzínska len dva dni po parlamentných voľbách, v ktorých zvíťazila proruská vládnuca strana Gruzínsky sen.

12:13

Maďarská vláda začala s distribuovaním dotazníka, v ktorom sa občanov pýta na ich názor na ekonomickú neutralitu, trináste mesačné dôchodky, podporu bývania a internátov pre mladých aj otázky migrácie a suverenity. 

12:12

Podľa predbežných výsledkov zverejnených volebnou komisiou vo víkendových voľbách do dolnej komory uzbeckého parlamentu zvíťazila Liberálnodemokratická strana prezidenta Šavkata Mirzijojeva.

12:11

Najmenej 21 ľudí vrátane piatich detí utrpelo zranenia pri ruskom útoku navádzanými bombami na ukrajinské mesto Charkov a jeho okolie, oznámili ukrajinskí predstavitelia.

12:05

Európska centrálna banka sa nepotrebuje príliš ponáhľať s ďalším znižovaním úrokových sadzieb, keďže zamestnanosť v eurozóne je vysoká, reálne mzdy rastú a mäkké pristátie ekonomiky zostáva najpravdepodobnejším scenárom, vyhlásil guvernér belgickej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Pierre Wunsch.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali