Kanadu povedie na domácom šampionáte v Ottawe tréner Cameron

Kanadu povedie na domácom šampionáte v Ottawe tréner Cameron

Ottawa 5. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:X@globeandmail)

 

Kanadský hokejový tréner Dave Cameron povedie “javorové listy” na domácich juniorských MS 2025. Hlavný kouč tímu Ottawa 67’s z Ontario Hockey League (OHL) bol na striedačke kanadskej juniorky aj na svetovom šampionáte v roku 2022, keď zámorské mužstvo získalo zlato. Cameron sa tešil z titulu na MS do 20 rokov aj v roku 2009 v pozícii asistenta

Dave Cameron
Na snímke vpravo nový tréner hokejistov Kanady do 20 rokov Dave Cameron

Kanaďania na uplynulom šampionáte vypadli už vo štvrťfinále, funkcionári Hockey Canada si dali za cieľ opäť získať titul majstrov sveta.

Reklama

“Dave má dve zlaté medaily z juniorských MS a osvedčil sa ako vynikajúci líder kanadského juniorského národného tímu. Sme nadšení, že sa vracia trénovať náš tím, keď sa tento rok budeme usilovať o opätovné získanie zlata v hlavnom meste Kanady,” uviedol v tlačovej správe viceprezident Hockey Canada pre hokejové operácie Scott Salmond.

Ottawa bude hostiť turnaj prvýkrát od roku 2009. Zápasy MS sa od 26. decembra 2024 do 5. januára 2025 uskutočnia na dvoch štadiónoch. Šampionát privíta Canadian Tire Centre, čo je domovský stánok klubu NHL Ottawa Senators s kapacitou 18 655 divákov. Druhý štadión je TD Place Arena, má kapacitu 6 500 divákov.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:16

Epidémia čierneho kašľa v Česku je na ústupe. Štátny zdravotný ústav (SZÚ) prvýkrát zaznamenal výrazný pokles pod tisíc nových prípadov. Za posledný týždeň ich pribudlo 838, celkom sa tak od začiatku roka ochorením nakazilo viac než 23.000 ľudí. V pondelok to uviedla hovorkyňa SZÚ Štěpánka Čechová.

14:11

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa rozhodol ponechať premiéra Gabriela Attala vo funkcii po parlamentných voľbách, v ktorých Macronova centristická koalícia Spolu (ENS) skončila na druhom mieste. Oznámil to v pondelok Elyzejský palác.

13:55

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval v pondelok do Poľska, kde sa má stretnúť s tamojším premiérom Donaldom Tuskom a prezidentom Andrzejom Dudom. Zelenskyj s Tuskom tiež podpíšu bezpečnostnú dohodu.

13:51

Pondelkový zásah detskej nemocnice v Kyjeve a ďalších ukrajinských miest je podľa českého prezidenta Petra Pavla dôkazom, že Rusko pod vedením prezidenta Vladimira Putina sa nezastaví pred ničím. Pavel to napísal na sociálnej sieti X pred odletom na samit NATO do Washingtonu.

13:32

Mnohé domácnosti s jedným príjmom vo výške minimálnej mzdy sú vystavené chudobe, na potraviny majú denne jednorodičia s dvoma dospelými deťmi len 1,64 eura. Vyplýva to z aktuálnej analýzy výdavkov slovenských domácností, ktorú pripravil Inštitút sociálnej demokracie (ISD). Inštitút už dlhodobo podporuje zvýšenie minimálnej mzdy.

13:26

Európska komisia v pondelok oznámila, že poskytne Moldavsku pôžičku vo výške 50 miliónov eur za výhodných podmienok. Ďalšia platba nevratných grantov vo výške 22,5 milióna eur bude nasledovať do konca tohto mesiaca.

Komisia pripomenula, že táto finančná podpora pomôže Moldavsku pokryť časť jeho finančných potrieb v roku 2024 a podporí makroekonomickú stabilitu a zároveň umožní ďalšie reformy požadované zo strany Európskej únie (EÚ).

13:20

Nemecká vláda vyjadrila v pondelok “určitú úľavu” v súvislosti s porážkou francúzskeho krajne pravicového Národného združenia (RN) v druhom kole predčasných parlamentných volieb vo Francúzsku.

13:20

Izraelská armáda (IDF) v pondelok skoro ráno bombardovala Gazu, do mesta vchádzali aj zástupy tankov. Podľa obyvateľov išlo o jeden z najhorších útokov na palestínskom území od začiatku vojny 7. októbra 2023, informuje TASR podľa tlačovej agentúry Reuters.

Podľa civilnej pohotovostnej služby Gazy prišli o život zrejme desiatky ľudí a záchranné tímy sa k nim nemohli dostať pre pokračujúcu ofenzívu.

13:19

Počet pokusov o poistné podvody narastá naprieč všetkými triedami poistení. Na základe nedávnych štatistických údajov o tom v pondelok informovala poisťovňa Union. Väčšina pokusov o podvody úzko súvisí so životnou situáciou páchateľa, aktuálnou spoločenskou a ekonomickou situáciou, špecifikoval manažér špeciálnych činností Union Patrik Vrábel.

13:06

Francúzsko sa v súčasnosti vyrovnáva s hlbokým politickým zmätkom, ktorý by mohla využiť Marine Le Penová, uviedol v pondelok výkonný riaditeľ poradenskej spoločnosti Eurasia Group Mudžtabá Rahmán pre denník The Irish Times v reakcii na výsledky francúzskych parlamentných volieb. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters a denníka The Irish Times.

13:06

Rusko nevidí vo Francúzsku silnú politickú vôľu zameranú na obnovenie vzťahov s Moskvou. Uviedol to v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov s tým, že Moskva bude so záujmom sledovať formovanie novej francúzskej vlády po víkendových parlamentných voľbách. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry Reuters.

“Pre Rusko by bolo víťazstvo politických síl, ktoré by podporovali snahy o obnovenie našich bilaterálnych vzťahov, lepšie. Zatiaľ však takúto výraznú politickú vôľu nevidíme u nikoho. Preto si v tomto smere nerobíme nijaké osobitné nádeje alebo ilúzie,” povedal Peskov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstup lanovkou na Solisko počas letnej turistickej sezóny na Solisku vo Vysokých Tatrách

Autor: FOTO TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Jackson Robert

René Pavlík

Dušan Hirjak

Marek Brna

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali