Kanadský útočník Murphy posilnil Slovan

Kanadský útočník Murphy posilnil Slovan

Bratislava 3. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot X@Steelheads)

 

Kanadský hokejista Wade Murphy posilnil HC Slovan Bratislava. Tridsaťročný útočník pôsobil uplynulé dve sezóny v nižšej zámorskej súťaži ECHL, keď obliekal dres Idaho Steelheads. Extraligový klub o tom informoval na oficiálnej stránke

Murphy
Na snímke kanadský hokejista Wade Murphy v drese Idaho Steelheads

Krídelníka draftoval Nashville Predators v siedmom kole v roku 2013 (185. miesto), ale v NHL si nezahral. V tíme Idaho Steelheads sa stal lídrom mužstva. V základnej časti sezóny 2022/23 odohral 54 zápasov a získal 43 bodov (21+22), v play off bol najproduktívnejším hráčom súťaže, keď v 20 stretnutiach zaznamenal 12 gólov a osem asistencií. Vlani svoje individuálne štatistiky ešte vylepšil, keď si v 52 dueloch dlhodobej časti pripísal 66 bodov (25+41) a vo vyraďovacej časti mal v 10 stretnutiach bilanciu 5+6. V hodnotení bodov na zápas skončil v celej súťaži na 3. mieste s priemerom 1,24 bodov.

Reklama

“Neviem sa dočkať príchodu do Slovana. Teším sa na nových spoluhráčov, fanúšikov a celkovo na mesto Bratislava. Už som tu raz bol a mesto som si zamiloval. Moji bývalí spoluhráči, ktorí pôsobili v drese Slovana, mi povedali aké je toto miesto špeciálne a je mi cťou tu byť,” uviedol Murphy.

K posile sa vyjadril aj športový riaditeľ Rostislav Dočekal: “Hru Wadea Murphyho sme sa snažili čo najdôslednejšie naštudovať, navyše sme na neho získali veľmi dobré referencie. Ide o komplexného útočníka. Presvedčil nás výborným korčuľovaním a kvalitnou strelou. Nie je mu cudzia ani fyzická hra. Je to hráč do kombinácie. Rátame s ním do prvých dvoch útokov a očakávame, že by mal patriť medzi produktívnych lídrov mužstva.”

Reklama

Pre Murphyho bude Slovan štvrtý klub v Európe. Pred sezónou 2019/2020 ho angažoval nórsky tím Narvik, v ktorom získal počas prvej sezóny 46 bodov (15+31) v 44 dueloch. Vďaka tomu si vybojoval nový kontrakt v kvalitnejšom tíme Valerengen Oslo. Z Nórska sa po dvoch sezónach presunul do nadnárodnej ICEHL, odohral ročník v tíme účastníka tejto súťaže Olimpija Ljubljana.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:06

Lídri členských krajín NATO sa budú presadzovať aktívnejšiu úlohu Severoatlantickej aliancie pri koordinácii medzinárodnej pomoci a vojenského výcviku pre Ukrajinu, avšak bez toho, aby na budúci týždeň na summite vo Washingtone stanovili konečný termín vstupu Ukrajiny do tejto organizácie. Uviedol v piatok na tlačovej konferencii generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

17:58

Britský premiér Keir Starmer v piatok predstavil mená kľúčových ministrov svojho kabinetu. Za ministra zahraničných vecí vymenoval Davida Lammyho, rezort obrany povedie John Healey. Na čele ministerstva vnútra bude stáť Yvette Cooperová.

17:27

Putin označil rokovanie s Orbánom za úprimné a užitočné a poďakoval mu za návštevu Ruska. Hovorili aj o aktuálnych aspektoch bilaterálnej spolupráce i o naliehavých medzinárodných a regionálnych otázkach. Moskva podľa neho vníma návštevu maďarského premiéra ako pokus o obnovenie dialógu.

16:31

Čína oznámila ďalšie kroky v rámci svojho antidumpingového vyšetrovania dovozu koňaku z Európskej únie (EÚ). Urobila tak deň po tom, ako EÚ uvalila na dovoz elektromobilov vyrábaných v Číne dočasné vyrovnávacie clá. Napätie vo vzájomných vzťahoch medzi dvomi ekonomickými veľmocami sa tak opäť zvýšilo.

16:18

Ruského opozičného politika Vladimira Karu-Murzu previezli do väzenskej nemocnice a jeho právnikom zakázali prístup k nemu. Informovali o tom v piatok agentúry AFP a Reuters s odvolaním sa na príspevok jeho manželky Jevgenije na sociálnej sieti X.

16:06

Nový britský premiér Keir Starmer v piatok prisľúbil, že bude bojovať za obnovenie dôvery v politiku a slúžiť všetkým občanom. Británia musí podľa neho znovu objaviť svoju identitu.

16:04

Maloobchodné tržby v eurozóne sa po aprílovom poklese vrátili v máji k miernemu rastu. TASR o tom informuje na základe predbežných údajov štatistického úradu Európskej únie (EÚ) Eurostat.

15:44

Maďarsko v piatok oznámilo, že nezaplatí pokutu niekoľko miliónov eur, ktorú mu uložil najvyšší súd EÚ za porušenie azylových pravidiel.

15:33

Ceny ropy v piatok klesli, pokles bol však minimálny a ceny sa naďalej pohybujú v blízkosti niekoľkotýždňových maxím. Navyše, za celý týždeň smerujú k rastu, už štvrtému po sebe. Vývoj na trhu do veľkej miery ovplyvňuje výrazný pokles ropných zásob v USA a očakávania vysokého dopytu po pohonných látkach počas letnej motoristickej sezóny.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na archívnej snímke z 2. júla 2018 podobizeň takmer kompletnej kostry fosílie, ktorú objavili v Namíbii. Vedci predstavili fosíliu obrovskej salamandrovitej šelmy s ostrými tesákmi, ktorá vládla vodám ešte pred príchodom prvých dinosaurov

Autor: TASR/AP-Claudia Marsicano via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali