Kanaďania zdolali Fínov, štvrťfinále si zaistili už po dvojhrách

❚❚

Ču-chaj 12. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Rickett/PA via AP)

 

Tenisti Nemecka urobili výrazný krok k postupu na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Malagy. V “slovenskej” C-skupine prestížnej tímovej súťaže v čínskom Ču-chaji si vo štvrtok pripísali už druhý triumf, keď zdolali Čile jednoznačne 3:0 a nestratili ani set. V prvom stretnutí predtým zdolali Slovensko rovnako 3:0

Kanada - Fínsko
Kanadský tenista Denis Shapovalov máva divákom po jeho výhre nad Fínom Eerom Vasom v zápase D-skupiny Kanada – Fínsko finálového turnaja Davisovho pohára v Manchesteri 12. septembra 2024

Maximilian Marterer si v prvej štvrtkovej dvojhre hladko poradil s Tomasom Barriosom Verom 6:1, 6:3 a nemecký triumf spečatil v druhom singli Yannick Hanfmann, ktorý zdolal Alejandra Tabila rovnako v dvoch setoch 7:5, 6:4. V záverečnej štvorhre dvojica Kevin Krawietz, Tim Pütz deklasovala pár Tomas Barrios Vera, Matias Soto 6:1 a 6:3. Čile tak má na konte dve prehry, v stredu podľahlo USA 0:3. “Sme veľmi blízko postupu do Malagy. To bol náš tohtotýždňový cieľ. Som rád, že som v tom zohral svoju úlohu a odohral som dnes veľmi dobrý zápas,“ povedal Hanfmann podľa DPA.

.

Kanaďania si zaistili postup do štvrťfinále, keď uspeli aj vo svojom druhom vystúpení v manchesterskej D-skupine. Istotu mali už po dvojhrách, keď proti Fínom nestratili ani set.
Medzi elitnú osmičku do Malagy sa prebojujú prvé dva tímy z každej zo štyroch štvorčlenných skupín. Slovenský tím nastúpi v Ču-chaji na svoj druhý zápas v piatok proti USA, v nedeľu ho čaká súboj s Čile.

 

.

Finálový turnaj Davisovho pohára

C-skupina (Ču-chaj/Čína):

Nemecko – Čile 3:0

Maximilian Marterer – Tomas Barrios Vera 6:1, 6:3

Yannick Hanfmann – Alejandro Tabilo 7:5, 6:4

Kevin Krawietz, Tim Pütz – Tomas Barrios Vera, Matias Soto 6:1, 6:3

.

 

Tabuľka:

1. Nemecko 2 2 0 6:0 2

2. USA 1 1 0 3:0 1

3. Slovensko 1 0 1 0:3 0

.

4. Čile 2 0 2 0:6 0

 

D-skupina (Manchester):

Kanada – Fínsko 2:0

Denis Shapovalov – Eero Vasa 7:6 (2), 6:2

Felix Auger-Aliassime – Otto Virtanen 6:2, 6:3

 

Tabuľka:

1. Kanada 2 2 0 4:1 2

2. Veľká Británia 1 1 0 2:1 1

.

3. Argentína 1 0 1 1:2 0

4. Fínsko 2 0 2 1:4 0

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:15

Počet ľudí starších než 100 rokov prevýšil v Japonsku 95.000 a dosiahol nový rekord. Takmer 90 percent z nich tvoria ženy, vyplýva z údajov japonskej vlády zverejnených v utorok.

10:15

Vo Vladislavskej sále Starého kráľovského paláca na Pražskom hrade sú od utorka v rámci osláv sviatku svätého Václava vystavené české korunovačné klenoty. Výstava sa tento rok zameriava na drahokamy, ktorými sú klenoty ozdobené. Ráno už čakali v rade pred palácom desiatky ľudí.

korunovačné klenoty
Na snímke české korunovačné klenoty – kráľovská koruna, žezlo a jablko – vystavené vo Vladislavskej sále na Pražskom hrade
10:14

Spojené štáty v pondelok oznámili nové sankcie voči piatim jednotlivcom a firmám prepojeným so spoločnosťou Intellexa Consortium v prípade distribúcie špionážneho softvéru Predator.

10:13

Zamestnanci spoločnosti Amazon sa čoskoro opäť vrátia do kancelárie na päť dní v týždni. Spoločná práca je efektívnejšia a upevňuje tímy, uviedol v pondelok (16. 9.) generálny riaditeľ spoločnosti Andy Jassy.

09:32

Americký výrobca lietadiel Boeing v súvislosti so štrajkom svojej najväčšej odborovej organizácie zastavuje prijímanie nových zamestnancov. Spoločnosť zároveň mnohých zamestnancov prepustí a služobné cesty obmedzí na minimum, oznámil v pondelok (16. 9.) večer finančný riaditeľ Brian West.

09:32

Nižšia volebná účasť a čoraz častejšie spochybňovanie výsledkov ohrozuje dôveryhodnosť volieb na celom svete. Vyplýva to z čiastkového indexu slobodných a spravodlivých volieb medzivládneho dozorného orgánu (IDEA) so sídlom vo Švédsku, ktorý zaznamenal v minulom roku najväčší pokles v histórii.

09:21

Pokrok v oblasti zrovnoprávnenia žien a mužov je stále pomalý. Vyplýva to zo správy organizácie OSN Ženy (UN Women), zverejnenej v utorok.

08:43

Novým prezidentom ružomberského papierensko-celulózového podniku Mondi SCP sa od 1. septembra stal Joachim Grünewald. Nahradil doterajšieho prezidenta Matjaža Gorjupa.

08:43

Americký výrobca počítačových čipov Intel pozastavil plánovanú výstavbu továrne v nemeckom Magdeburgu. Spoločnosť rozhodnutie odôvodnila situáciu na trhu, kde dopyt zaostal za očakávaniami.

08:43

Americká pobrežná stráž na Aljaške v pondelok oznámila, že sprevádzala skupinu ruských námorných plavidiel. Do amerických vôd pri Aljaške vplávali v zjavnej snahe vyhnúť sa morskému ľadu, čo povoľujú medzinárodné pravidlá a zvyky námornej plavby.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali