“Poslankyňa Zuzana Mesterová z PS perlila,“ reaguje minister

❚❚

Bratislava 28. októbra 2024 (HSP/ Facebook/ Foto: Facebook Ladislav Kamenický)

 

Minister financií Ladislav Kamenický(SMER-SSD) reaguje na včerajšiu politickú reláciu televízie TA3 “V politike“, v ktorej podpredsedníčka poslaneckého klubu PS Zuzana Mesterová a minister životného prostredia Tomáš Taraba(nominant SNS) diskutovali aj o konsolidácii verejných financií. „Prečo progresívci nechcú ukázať svoju konsolidáciu?,“ pýta sa minister

Na snímke poslanci PS Tomáš Valášek a Zuzana Mesterová
Na snímke poslanci PS Tomáš Valášek a Zuzana Mesterová

„Keď som dnes počúval diskusiu na TA3, tak ma boleli uši…,“ píše v úvode svojho príspevku minister financií.

.

Dodal : „Poslankyňa Zuzana Mesterová z Progresívneho Slovenska dnes perlila.“

Poslankyňa PS Zuzana Mesterová v diskusii totiž dookola opakovala naučené a najmä veľmi populistické frázy. „Vraj vláda progresívcov je riešením na každý problém Slovenska, a potom žiadala, aby sme položili našu vládu a nechali progresívcov už konečne vládnuť…. Vieme, ako veľmi sa progresívci pachtia po vládnutí, ale mohli by to robiť aspoň menej okato,“ poznamenal minister.

.

Kamenický uviedol, že by bolo naozaj potrebné sa zamyslieť nad tým, čo by Slovensko čakalo, ak by tu vládlo Progresívne Slovensko. „Osobne som presvedčený, že nič dobré! Poďme sa na to pozrieť!,“ uviedol a ďalej v príspevku vymenoval niekoľko bodov.

 

“LEGO Duplo”

Poslankyňa Mesterová z Progresívneho Slovenska v diskusii vysvetľovala, že líder kandidátky PS v júnových voľbách do Európskeho parlamentu a niekdajší predseda vlády Ľudovít Ódor vraj zanechal vláde úžasné “legokocky“, z ktorých si len stačilo vybrať a konsolidovať, píše Kamenický. Mesterová v diskusii TA3 poznamenala, že zatiaľ čo Ódor zanechal vláde “legokocky“, súčasná vláda hraje “duplo“.

Mesterová v diskusii velebila Ódorove “legokocky ” a ministrovi Tarabovi vysvetľovala, že tento balík konsolidačných opatrení obsahoval takmer 100 rôznych možností konsolidácie, z ktorých si zvolená vláda mohla niektoré vybrať. „To, že vám tam pán Ódor nechal lego na úrovni LEGO Technic, a vy ste na úrovni LEGO Duplo, nie je chyba tej stavebnice,“ povedala poslankyňa klubu PS. (pozn. red. LEGO Technic je klasická verzia kociek, kým LEGO Duplo je jednoduchá verzia pre deti od dvoch rokov)

Horšie je však podľa ministra to, že Mesterová v diskusii akosi zabudla spomenúť, že Ódor , vzhľadom na obrovský deficit a dlh, ktorý tu zanechali posledné vlády (vrátane tej jeho v roku 2023), nebol ani schopný zostaviť realistický rozpočet na rok 2024, ktorý osobne prisľúbil : „Ódor svoj sľub nesplnil!!!“

.

V reakcii na to Kamenický uviedol : „Ódor dokázal vo svojom rozpočte na rok 2024 akurát zoškrtať sociálne dávky, dôchodky a štát až do stavu, ktorý by na základe vyjadrení nezávislých ekonómov úplne znefunkčnil celé Slovensko a aby toho nebolo málo, vyvolalo by aj obrovské sociálne výbuchy.“

Kamenický nezabudol pripomenúť, že pri tvorbe návrhu konsolidácie verejných financií opozičná strana PS neponúkla žiadny alternatívny návrh : „Pani poslankyňa Mesterová samozrejme nepovedala ani nič o tom, že šimečkovci ani dnes (okrem neustálej kritiky) nedokázali dať dokopy žiadne konkrétne opatrenia na konsolidáciu verejných financií,“ poznamenal minister.

„Dôležité nie je ani tak to, prečo PS-ko ku konsolidácii nič konkrétne nepredložilo, ale PREČO nič nepredložilo?,“ zdôraznil minister financií.

 

Žiaden nápad

Pýtate sa, prečo z ich strany neprišiel žiaden nápad? „Utajovanou pravdou totiž je, že Progresívne Slovensko nechce prezradiť to, čo by Slovákov čakalo, ak by bolo PS-ko pri vláde,“ myslí si minister. „A treba sa vrátiť k spomínaným legokockám pána Ódora, ale aj ku knihe pána Ódora, kde jasne zaznelo to, z čoho by vláda PS pri konsolidácii vyberala…,“ poznamenal.

.

Pripomenul, že návrhy PS obsahujú znižovanie dôchodkov, škrtanie sociálnych dávok, zrušenie znížených sadzieb DPH na potraviny, lieky, učebnice, knihy a zdravotnícke potreby a ďalšie “chrumkavé” opatrenia.

„Všimli ste si, že Ódorova vláda “odborníkov” počas svojho pôsobenia vôbec nič neušetrila (skôr naopak) a nepredložila ani jedno konsolidačné opatrenie, a to napriek tomu, že samotný Ódor potvrdil, že Slovensko malo najhoršie verejné financie v celej EÚ a konsolidovať treba?,“ pýta sa politik.

Kamenický je toho názoru, že Progresívnemu Slovensku ide len o jedno : “Prevziať moc a šíriť tu svoje progresívne “náboženstvo”, a to aj za cenu oklamania všetkých voličov.“

„Realita vlády progresívcov by bola horšia, ako si vieme predstaviť,“ myslí si minister.

Ďalej Kamenický pripomenul, že netreba zabúdať ani na atentát na premiéra Roberta Fica, ktorý bol 15. mája v Handlovej spáchaný aktivistom, ktorému “vymylo mozog hecovanie a štvavá propaganda opozície a progresívnych médií“. „Dnešné vyjadrenia Tomáša Valáška ( v relácii O 5 minút 12 STVR), že vraj PS je “hlasom pokoja a kľudu”, považujem len za zbožné prianie poslanca z PS,“ uviedol minister a dodal : „Netreba totiž zabúdať aj na vyhlásenia progresívcov a štvavé články progresívnych médií na adresu Roberta Fica pred samotným atentátom. To sa nedá spochybniť.“

V závere príspevku zopakoval stanovisko súčasnej vlády : „Môžem predstaviteľov PS ubezpečiť o tom, že urobíme všetko preto, aby PS-ko neprišlo k moci, lebo som presvedčený, že to by bolo pre Slovensko to najhoršie, aj keď si to dnes možno ešte mnohí neuvedomujú!“

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:15

Ukrajinská bezpečnostná služba zadržala Ukrajinca za údajnú pomoc ruským silám na východe krajiny. Podozrivému, ktorý bol dobrovoľníkom pre Svetový potravinový program OSN, hrozí doživotný trest odňatia slobody na základe obvinení z vlastizrady. 

13:13

Nadchádzajúce jesenné sviatky plánujú Slováci stráviť v európskych metropolách. Najväčší záujem je o Taliansko, Španielsko a Veľkú Britániu. Väčšina dovolenkárov (51 %) plánuje stráviť na mieste tri dni, 33 % plánuje odcestovať na štyri až šesť dní.

13:12

Takmer polovica Slovákov považuje za prevenciu pred finančne nezodpovedným správaním výučbu finančnej gramotnosti na základných školách. Nedostatočné vzdelanie v tejto oblasti môže totiž viesť k nesprávnym finančným rozhodnutiam a zadlženiu sa.

12:54

Vznik Československa bol základom pre samostatnú Slovenskú republiku. Vyhlásil to prezident SR Peter Pellegrini si pri príležitosti 106. výročia vzniku Československej republiky. Hlava štátu si výročie pripomenula pri Pamätníku československej štátnosti v Bratislave.

Prezident SR Peter Pellegrini položil veniec pri príležitosti 106. výročia vzniku Československej republiky
Na snímke prezident SR Peter Pellegrini kladie veniec k Pamätníku M. R. Štefánika pri príležitosti 106. výročia vzniku Československej republiky na Nábreží M. R. Štefánika v Bratislave
12:51

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí odsúdilo “závažné nezrovnalosti” pri voľbách v Gruzínsku. Reagovalo na hlásené prípady zastrašovania voličov, porušovania tajnosti hlasovania a násilia vo volebných miestnostiach.

12:48

Nórsko kúpi od Spojených štátov rakety AIM-120C-8 AMRAAM pre systémy protivzdušnej obrany za viac ako štyri miliardy nórskych korún (približne 335,7 milióna eur). 

12:39

Kremeľ ostro odmietol obvinenia, že zasahoval do volieb v Gruzínsku a obvinil externých aktérov zo snahy destabilizovať krajinu. USA a EÚ vyzvali na vyšetrenie nezrovnalostí vo víkendových parlamentných voľbách.

12:38

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ruské sily prevzali kontrolu nad dedinou Cukurine na východe Ukrajine, južne od mesta Pokrovsk, ktoré je kľúčovým logistickým uzlom v oblasti.

12:35

Rusko sa snaží pomôcť deeskalovať napätie na Blízkom východe a vyzýva všetky strany na zdržanlivosť. Uviedol to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii na izraelský útok na Irán.

12:33

Dialóg medzi štátom a občianskou spoločnosťou by sa mal prehlbovať. Potrebné je zmapovať stav a potreby takejto spolupráce, rovnako tak otvárať nové možnosti posilnenia a rozvoja fungujúcej občianskej spoločnosti, ako aj zlepšiť zapojenie verejnosti do rozhodovacích procesov. Výmena skúseností zo zahraničia je jednou z tém medzinárodnej konferencie Building Bridges – Enhancing Public Engagement/Budovanie mostov – Posilňovanie zapájania verejnosti.

“Práve dnes si vymeníme skúsenosti s odborníkmi a ďalšími expertmi z ôsmich krajín, ako sú Česká republika, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Írsko, Maďarsko, Francúzsko či Taliansko. Naším cieľom je zistiť, akými nástrojmi môžeme efektívne podporovať občiansku spoločnosť a prezentovať príklady dobrej praxe,” uviedla na pondelkovej tlačovej konferencii splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simona Zacharová.

Simona Zacharová
Na snímke splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simona Zacharová
12:16

Česko si v Deň vzniku samostatného československého štátu pripomína hodnoty nezávislosti, slobody a demokracie a tiež statočnosť a odhodlanie jeho predkov, ktorí desaťročia trvajúce úsilie zavŕšili vytvorením samostatného štátu. Po skončení pietneho aktu na Národnom pamätníku Vítkov v Prahe to povedal český premiér Petr Fiala. Zdôraznil, že tieto hodnoty sú krehké.

12:15

Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell uviedol, že maďarský premiér Viktor Orbán na návšteve Gruzínska nereprezentuje Európsku úniu. Predseda maďarskej vlády v pondelok pricestuje do Gruzínska len dva dni po parlamentných voľbách, v ktorých zvíťazila proruská vládnuca strana Gruzínsky sen.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali