Jim Parsons alias Sheldon Cooper si odniesol štvrtú Emmy

❚❚

Los Angeles 26. augusta 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Štyridsaťjedenročný Texasan sa stal víťazom v kategórii hlavná úloha v komediálnom seriáli

Jim Parsons, alias Sheldon Cooper zo seriálu “Teória veľkého tresku”, v noci nadnes získal už svoju štvrtú cenu Emmy. Informovala o tom agentúra DPA.

.
Na snímke Jim Parsons

Štyridsaťjedenročný Texasan sa stal víťazom v kategórii hlavná úloha v komediálnom seriáli. Sheldon Cooper je geniálny, ale zároveň čudácky a trochu arogantný vedec. Ako tvrdí v jednej epizóde: “Moja autobiografia sa bude volať ‘Niet za čo, ľudstvo’.”

Parsons sa štvrtou cenou Emmy v kariére dostal do spoločnosti legiend ako Kelsey Grammer či Michael J. Fox, pripomína agentúra AP.

.

Cenu pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe v komediálnom seriáli si odniesla 53-ročná Julia Louis-Dreyfusová za rolu v seriáli “Veep” televízie Sky Atlantic HD, kde hrá viceprezidentku USA. Dreyfusová, ktorá získala toto ocenenie už tretí raz v rade, vyvolala v sále salvy smiechu, keď sa zastavila pri hviezde seriálu “Breaking Bad” Bryanovi Cranstonovi a vymieňala si s ním náruživé “akože” bozky.

Seriál “Breaking Bad” takisto neobišiel naprázdno – triumfoval v kategórii dráma, a to už po druhý raz za sebou. No a samotný Cranston dostal už štvrté ocenenie pre najlepšieho herca v tejto kategórii. Cenu pre najlepšiu herečku v dramatických seriáloch si po druhý raz v kariére odnáša Julianna Marguliesová (“The Good Wife”).

Seriál televízie ABC “Modern Family” bodoval na ceremónii vďaka najlepšiemu režisérovi komediálneho seriálu (Gail Mancusová) a najlepšiemu hercovi vo vedľajšej úlohe (Ty Burrell).

Cena za najlepšie zvládnutú ženskú vedľajšiu úlohu v komediálnom seriáli putovala do rúk Allison Janneyovej za rolu v seriáli CBS “Mom”. Janneyová už predtým mala na konte jednu Emmy – za hosťovanie v seriáli “Masters of Sex”.

Cenu za najlepší komediálny scenár dostal Louis C.K. za seriál FX Network “Louie”.

.

Najlepšou reality súťažou sa stal program CBS “The Amazing Grace”.

Seriál “Sherlock: His Last Vow” od PBS kraľoval medzi miniseriálmi, filmami a dramatickými seriálmi – získal ocenenie pre najlepší scenár (Stephen Moffat), hlavnú mužskú rolu (Benedict Cumberbatch) a vedľajšiu mužskú rolu (Martin Freeman).

Zdatne mu sekundovali seriály od FX “American Horror Story: Coven” – s najlepšou herečkou v hlavnej úlohe (Jessica Langeová) a najlepším výkonom vo vedľajšej ženskej role (Kathy Batesová) – a “Fargo” s najlepšou réžiou (Adam Bernstein) a cenou pre najlepší miniseriál.

Cenu pre najlepší film dostala snímka “The Normal Heart” od HBO.

Moderátor večera Seth Meyers podpichol svoju materskú televíziu NBC a ostatné televízne stanice za to, že sa nechali na udeľovaní cien Emmy zatieniť menšími káblovými spoločnosťami a internetovými televíziami ako Netflix.

.

Meyers nešetril ani MTV, ktorá v nedeľu rozdávala MTV Video Music Awards. Podľa Meyersa sa však MTV už aj tak vlastne nešpecializuje na videoklipy.

“To je ako keby nejaká veľká televízia hostila udeľovanie cien, ktoré by všetky skončili u kábloviek a Netflixu. To by bolo strelené,” vtipkoval Meyers.

jf

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:10

Ozbrojené sily (OS SR) sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR. Na oslavách Dňa ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom to v sobotu uviedol prezident a hlavný veliteľ OS SR Peter Pellegrini.

11:09

Viac ako polovica mladých ľudí (57 %) na Slovensku vie, že peniaze sa časom znehodnocujú, ale len necelá pätina (18 %) vie, ako sa proti tomu chrániť. Polovica (54 %) tiež považuje investovanie za zaujímavú tému, ale len 28 % z nich skutočne rozumie, čo investovanie znamená. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu správcovskej spoločnosti Amundi v spolupráci s výskumnou agentúrou STEM/MARK z augusta tohto roka, ktorý sa zameral na finančnú gramotnosť mladých vo veku 12 až 16 rokov.

11:06

Vzhľadom na drastické škrty v sociálnych programoch a slabé hospodárstvo sa chudoba v Argentíne naďalej zvyšuje. V prvej polovici tohto roka žilo pod hranicou chudoby 52,9 % obyvateľov juhoamerickej krajiny, zatiaľ čo v druhej polovici minulého roka to bolo 41,7 %. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na údaje argentínskeho štatistického úradu.

10:18

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že pri piatkovom útoku na južné predmestie Bejrútu zabila vodcu hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha. Informuje o tom TASR s odvolaním na správy agentúr Reuters, AFP a AP.

09:30

Najmenej šesť obetí si v sobotu ráno vyžiadali dva ruské útoky na nemocnicu v meste Sumy na severovýchode Ukrajiny. Oznámil to ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko, píše TASR podľa správ agentúr Reuters a AFP.

09:29

Libanonské ministerstvo zdravotníctva v sobotu oznámilo, že v reakcii na intenzívne izraelské útoky budú evakuované nemocnice na južných predmestiach Bejrútu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Izrael tento týždeň výrazne zintenzívnil svoje letecké útoky v Libanone a vyhlásil, že je odhodlaný ukončiť viac ako 11 mesiacov trvajúcu paľbu Hizballáhu na svoje územie.

08:09

Spolupredsedovia nemeckej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Tino Chrupalla a Alice Weidelová sa dohodli, že Weidelová bude v rámci budúcoročnej predvolebnej kampane kandidovať na post kancelárky. Zatiaľ však ide len o dohodu na úrovni lídrov, ktorú musia potvrdiť výbory strany, uviedol v piatok pre agentúru DPA poslanec za AfD Stephan Brandner.

Germany Election AfD Alice Weidelová Tino Chrupalla
Spolupredsedníčka strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Alice Weidelová (vpravo) a spolupredseda strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Tino Chrupalla (vľavo) počas tlačovej konferencie v sídle AfD v Berlíne
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke budova Národného českého a slovenského múzea a knižnice v Cedar Rapids v štáte Iowa v USA

Autor: TASR - Jaroslav Bublinec

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali